Головна  / Блог / Куди поїхати? / «Крок з природи в безкінечність». Арт-галереї України, що варті уваги

«Крок з природи в безкінечність». Арт-галереї України, що варті уваги

Галереї мистецтва, всупереч загальній думці, ніколи не були просто місцем виставки картин. Завжди в таких закладах можна зустріти масу цікавих людей, познайомитися з меценатами і людьми з медіа. Є думка, що людям, які не мають освіти мистецтвознавця, немає сенсу заходити в галереї сучасного мистецтва. Але ми все ж пропонуємо вам відвідати один з наведених нижче закладів. Якщо не для культурного просвітництва, то хоч для якихось нових вражень.

Cappuccino (Одеса)

Організатори цієї галереї стверджують, що створили майданчик для того, щоб найбільш творчі та натхненні могли знайти однодумців. Показати себе і подивитися один на одного, так би мовити. Амбітно заявляється, що галерея формує і створює майданчик, де переважає високий дизайнерський стиль і сучасне мистецтво. І, мабуть, цей майданчик користується значним попитом. Тут проводять різні презентації і фотосесії, а також персональні виставки молодих авторів.


Pavlovka ArtGallery (Київ)

Як і багато подібних майданчики, галерея поривається об'єднати під своїм дахом найбільш творчих і креативних. Чесно кажучи, це заклад вельми концептуальний, тут влаштовуються незвичайні заходи і виставки. Часто покази проходять під відкритим небом, тому іноді, прийшовши до інсталяцій, можна побачити щось зовсім несподіване і сміливе. Але в дійсності молодь може самовиражатися так, як вважає за потрібне. А ще сюди часто заходять справжні шанувальники мистецтва та спонсори, які від щирого серця дбають за українське творчість.


Артсвіт (Дніпро)

Як називають себе самі організатори, ця галерея – культурна платформа для інтердисциплінарних проектів. По суті, цей заклад – не тільки стіни з картинами, а ціла територія для всебічного розвитку. Тут влаштовують лекції з мистецтвознавства, різні майстер-класи та практикуми, показують сучасне кіно і навіть займаються з дітками. Такий собі творчий простір, де можна і на красиве подивитися, і багато нового дізнатися.


Palladium (Харків)

Ця галерея більше схожа на дизайнерський будинок або шоурум. Можливо, саме тому тут часто буває молодь. Виставляються тут не тільки вітчизняні художники, фотографи і скульптори, а й гості з ближнього зарубіжжя. Намагаючись усіма силами залучити всі верстви населення до мистецтва, галерея приймає у себе як класичні виставки, так і благодійні аукціони або сучасні перфоманси. А ще тут представлений широкий спектр дизайнерських предметів, які, до речі, можуть поїхати з вами додому.


«Зелена канапа» (Львів)

Невелика, затишна і по відчуттях зовсім «своя» галерея знаходиться в старовинному історичному будинку. Ну, власне, як і більшість закладів Львова. Кожні три тижні тут виставляють щось новеньке, в основному львівських майстрів. Галерея пишається співпрацею з більш ніж сотнею галицьких художників і запрошує як на класичні, так і на концептуальні виставки. Іноді в галереї проводять цілі групові заходи, зібрані по тематиці або по періоду.


І ще. Ми хочемо, щоб ви розуміли, за що люди йдуть в галереї. Не за достовірністю, а за новим баченням. За чимось особливим, якого не потрібно лякатися. Адже якщо щось художник бачить не так, як ви, то це не означає, що він бачить неправильно. Зрештою, як казав Сарі Габор «Мистецтво – не відображення реальності. Нам і однієї реальності більш ніж достатньо».



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки