Головна  / Блог / Куди поїхати? / Куди піти на новорічні свята

Куди піти на новорічні свята

Різдво та Новий рік – свята, які завжди відмічались з великим розмахом в різних містах України. В цьому році масштабних заходів не передбачається, проте можливість гарно провести час з родиною та відчути чарівну атмосферу свята залишається. Скільки святкових вихідних буде цього року і як відбуватиметься святкування Нового року у Києві, Одесі, Львові, Дніпрі та Харкові, читайте на Doba.ua.

Цього року Різдво в Україні святкуватимуть 25 грудня, цей день припадає на понеділок. Новорічна ніч також випадає на кінець тижня – з неділі на понеділок. У зв’язку з воєнним станом, додаткових вихідних в Україні не передбачено, тому відпочивати будемо лише 23 та 24 грудня, а також 30 та 31 грудня.

КИЇВ

Розважальна програма у Києві цього року не сильно відрізнятиметься від торішньої. Головна ялинка, як і раніше, встановлена на Софійській площі. Вона штучна і заввишки всього 12 метрів, але гарно прикрашена патріотичними синьо-жовтими іграшками у формі сердець, на верхівці – Герб України. Тематика цьогорічної ялинки – «Хоробрі серця». Поряд є фотозона та декілька маленьких ялинок, прикраси з яких можна придбати за донат.

Більша кількість розваг для дітей та дорослих знаходиться на території ВДНГ. «Зимова країна» вже стала традиційною святковою локацією з великою ковзанкою, гірками для тюбінгу, виставкою крижаних скульптур, ярмарком та новорічними ілюмінаціями. Ще одна ковзанка відкрилась цього року біля ТРЦ River Mall, а поряд з нею – святкова двоярусна карусель та декілька ярмаркових будиночків.

Також яскраве новорічне містечко другий рік поспіль відкривається неподалік від Києва, на території «Добропарку». Ціле поле ілюмінацій, атракціони для дітей, велика гірка для тюбінгу та теплий фудкорт – тут можна гарно провести цілий день всією родиною. 

6155bfd84cbba.jpg

Зустріти зимові свята у столиці – чудова ідея. Але треба пам'ятати, що квартири подобово в Києві на Новий рік розхоплюють швидше за гарячі пиріжки, тому з бронюванням варто поспішити.

ОДЕСА

Відпочинок в Одесі має попит не лише влітку. Взимку місто біля моря має особливий шарм та приваблює туристів багатою культурною програмою. Тому квартиру в Одесі варто бронювати задовго до поїздки. Як і в інших містах, новорічних локацій в Одесі цього року небагато. Проте головна ялинка на вулиці Дерибасівській вже встановлена. ЇЇ прикрасили гірляндами з елементами українського орнаменту та синьо-жовтою стрічкою. В період свят в різних закладах культури відбудеться чимало цікавих заходів. Зокрема концерт «Новорічна феєрія» в Одеській опері, вистава «Ніч перед Різдвом» в Театрі музкомедії та «Чарівний різдвяний концерт» в Українському театрі.

ЛЬВІВ

Зустріти свята з родиною у Львові – ідея, яка сподобається і дорослим, і дітям. Програма на Новий рік та Різдво у цьому місті насичена культурними активностями. Різдвяного ярмарку немає, проте новорічна ялинка вже сяє вогнями перед Оперним театром. Відкриття різдвяної шопки на площі Ринок відбудеться 22 грудня, а винесення Дідуха на площу Ангелів – 24 грудня. Святкова ковзанка, яка традиційно починала працювати 1 грудня на площі Ринок, чекає містян біля ТРК Victoria Gardens. 

На честь Різдва та Нового Року святкові гуляння пройдуть на території Музею народної архітектури та побуту. Там гостей чекатимуть різдвяні екскурсії, вертепи, затишні концерти та інші традиційні українські розваги.

Зустріти Новий рік у Львові можна в одному з закладів міста під веселі жарти ведучих та приємні звуки живої музики. А можна орендувати затишну оселю та відсвяткувати з теплом в компанії близьких людей.

cover-lviv.png

ДНІПРО

Цього року в Дніпрі встановили одразу декілька ялинок в різних районах. Відчути атмосферу свята та сфотографуватись з новорічною красунею можна в парку імені Шевченка, у Прибережному сквері та сквері імені Олександра Усачова. Окрема яскрава фотозона радує містян на площі Успенській.

Для маленьких любителів пригод чимало активностей підготувала Дніпровська філармонія. Зокрема чарівне театралізоване шоу «Crazy New Year» та інтерактив «У пошуках свята». Розважитись всією родиною та покататись на ковзанах можна неподалік від Дніпра на ковзанці «Льодова Родина». Зняти квартиру у Дніпрі на добу для святкування Нового року можна на сайті Doba.ua.

ХАРКІВ

Харків – незламне місто, яке другий рік поспіль доводить, що жити повним життям та відчувати свято можна попри всі труднощі. Головні різдвяно-новорічні атрибути встановлені на станціях харківського метро. Красуня ялинка зі сценою для концертних виступів встановлена на станції «Університет». А будинок Святого Миколая з оленями чекає маленьких непосид на станції «Історичний музей». В період свят біля головної ялинки відбудеться декілька активностей для малят. 

Зарядитись гарними емоціями разом дітьми можна на виставі «Новорічні пригоди посіпак», яка проходитиме протягом грудня на території ролердрому «Шато Ледо». А покататись на санчатах та лижах – на спусках гірськолижного комплексу «Альпійська долина», розташованому в годині їзди від міста. Відсвяткувати Новий рік можна в одному з закладів міста або в затишній квартирі на добу у Харкові разом з друзями.



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки