Головна  / Блог / Куди поїхати? / Куди піти в похід в Україні?

Куди піти в похід в Україні?

Пішохідний туризм в Україні активно розвивається, а словосполучення «ПВД Україна» все частіше можна зустріти в Інтернеті. Особливо на тлі карантину продовжує зростати популярність саме внутрішнього туризму, і пізня весна – найкращий привід вибратися на природу.

поход с палатками.jpg

Що ж таке ПВД? Ця абревіатура розшифровується як «похід вихідного дня», тобто на відносно невеликі відстані та в короткий часовий відрізок. Головний плюс такого відпочинку – можливість не брати відпустку, виділивши для нього звичайні вихідні. Крім того, такий тип походів не передбачає далекі поїздки, а тому зручний і бюджетний – в результаті вже в понеділок ви можете повернутися на роботу з масою позитивних емоцій за плечима. Більш того, ПВД відмінно підійде для початківців, щоб випробувати свої сили в «бойових» умовах. Куди піти в похід з наметами – читайте в цьому матеріалі.

Туристичні маршрути та наявність кемпінгів

Нижче наводимо кілька варіантів турпоходів вихідного дня.

1. Подільські Товтри та Бакота

«Українська Швейцарія» дивує своїми масштабами. І ці красиві місця знаходяться в якихось півтори години їзди від Кам'янця-Подільського, який сам по собі представляє величезний туристичний інтерес! А ще, крім дивовижних краєвидів на Дністер, у Бакоті є унікальний скельний монастир.

бакота.jpg

2. Коростишівський кар'єр

Житомирська область пропонує любителям походів гранітні кар'єри та озера з обривистими берегами, де можна відточити майстерність скелелазіння.

корорстышевский карьер.jpg

3. «Бузький Гард »

Національний парк «Бузький Гард» відрізняється різноманітністю рельєфу. Тому рафтинг на Південному Бузі – те, за чим потрібно їхати саме туди. Листяні ліси, скелі, річкові пороги були уподобані ще древніми греками! А їх важко звинуватити в поганому смаку.

Букский Гард.jpg

4. Актівський каньйон

Каньйон знаходиться в Миколаївській області, біля села Актового, і має глибину до 70 метрів. Він давно користується популярністю серед екстремалів, але навіть якщо ви ним не є, Актівський каньйон – те, що неодмінно потрібно побачити на власні очі. Більш фотогенічного місця в Україні складно знайти! Щоб до нього було зручніше добиратися, рекомендуємо винайняти квартиру подобово у Вознесенську.

Актовский каньон.jpg

5. Кінбурнська коса

Ще одна локація в Миколаївській області, яка відрізняється первозданною красою природи, цілющими травами, лісами, а також водами Дніпровської затоки з одного боку і Чорного моря – з іншого. Винайняти житло на Кінбурнській косі ви завжди можете на Doba.ua. Також на території Національного природного парку «Білобережжя Святослава» є кемпінг.

кинбурнская коса.jpg

6. Парк «Олександрія»

У Київській області радимо відправитися в Білу Церкву. Стародавнє місто зі знаменитим дендропарком, мальовничими місцями поблизу річки Рось і гранітним кар'єром в селі Глушки корисно займуть ваші вихідні.

александрия.jpg

7. Міжрічинський ландшафтний парк

У Чернігівській області привабливий маршрут: Отхори – Тростянець – Батурин. У Міжріченському парку є кілька екостежок, у селищі Тростянець – дендропарк зі штучними горами, а «гетьманська столиця», крім палацу Кирила Розумовського, пропонує відпочинок на річці Сейм.

межреченский парк.jpg

8. «Сколівські Бескиди»

У цьому парку вас зустріне Кам'янецький водоспад заввишки сім метрів. На території також є кемпінг. Про обладнані табори для відпочинку в нашому блозі є окремий об'ємний матеріал – тим, кому кемпінг важливий, він буде корисний. Завершити ПВД можна в Дрогобичі або проїхавши замками Львівщини.

межреченский парк.jpg

Збираємося в похід за сезоном

Окремим рядком необхідно сказати про українські Карпати, адже це один з головних напрямків: похід на Говерлу навесні, Петрос, підкорення гірського хребта Чорногора, гірські озера, дрімучі ліси та широкі луки, струмки й водоспади, а також примхлива гірська погода – мабуть, «смачнішого» маршруту не придумаєш. Щоб повноцінно відпочити в Карпатах, двох днів напевно здасться мало, але короткочасні походи теж того варті.

поход.jpg

Навесні обов'язково візьміть з собою в дорогу:

  • рюкзак;

  • намет;

  • туристичний килимок або каримат;

  • спальний мішок;

  • теплий і легкий одяг;

  • зручне і легке взуття;

  • аптечку;

  • засоби захисту від комах, зокрема, від кліщів;

рюкзак.jpg

  • засоби особистої гігієни;

  • дощовик;

  • накидку на рюкзак від дощу;

  • кілька пар запасних шкарпеток;

  • шапку, теплі рукавиці або рукавички;

  • ліхтарик;

  • термос та пляшку для води;

wilderness-5994482_1280.jpg

  • Сонцезахисні окуляри, крем для захисту від сонця;

  • посуд для приготування їжі;

  • пальник;

  • карту, компас і GPS-навігатор;

  • герметичні пакети;

  • сокиру.

Рекомендації від завзятих мандрівників

Вибирайте час свого походу в залежності від погодних умов. Особливо якщо ви не дуже підготовлена в плані походів людина, дощ серйозно ускладнить ваш шлях, а відпочинок на природі навряд чи принесе задоволення.

Крім того, по можливості візьміть із собою досвідченого товариша – іноді бувають ситуації, коли потрібно рішення людини, знайомої з похідною справою. Плюс досвідчені мандрівники знають туристичні стежки. Про деякі популярні маршрути Карпатами раніше писали й ми.

Ну, і в похід беріть лише найнеобхідніше. Пам'ятайте, що це не курорт за путівкою, до нього потрібно поставитися з повною серйозністю.

поход гора.jpg

Нарешті настали теплі деньки, а це значить, що туризм в Україні поступово буде виходити із зимової «сплячки». Сподіваємося, наші поради допоможуть провести вам незабутній вікенд на природі!



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки