Головна  / Блог / Куди поїхати? / Куди піти з дітьми в Одесі взимку?

Куди піти з дітьми в Одесі взимку?

Морський курорт – не перше, що спадає на думку для зимового відпочинку. Але вихідні в Одесі можна провести весело навіть в холодну пору року. Ми зібрали декілька ідей, куди піти в Одесі взимку та цікаво провести час всією родиною.

Сімейний відпочинок в Одесі

Зимова Одеса має свій шарм. Прикрашене новорічною ілюмінацією місто не таке сонячне, як влітку, але безумовно більш затишне, спонукає до відпочинку та споглядання. Споглядати можна і Чорне море – якщо пощастить, ви побачите його замерзлим.

Останні два роки в Одесі, як і в інших великих містах України, не проводять масштабних фестивалів. Програма різдвяно-новорічних свят також доволі стримана. Проте відчути святковий настрій та весело провести час разом з дітьми все ще можливо.

море зима.jpg

У пошуках позитивних емоцій, радимо звернути увагу на програму зимових вистав та концертів в театрах Одеси. В оперному театрі планують поставити балет «Пітер Пен», в Будинку клоунів пройде шоу «Рятівники Нового року» з піснями, танцями та інтерактивними іграми за участю ляльок. А в театрі музичної комедії імені Водяного заплановано одразу декілька цікавих заходів: музично-театральне шоу Harry Potter Symphony, казка «Снігова королева», вистава «Чарівник смарагдового міста», казковий спектакль «Холодне серце». 

В період різдвяно-новорічних свят радимо обов’язково побачити головну ялинку міста. Цього року одеська ялинка – одна з найвищих в Україні. Любителі більше активного відпочинку можуть зарядитись гарними емоціями на ковзанці в парку Шевченко. Обидві локації знаходяться в центральній частині міста, тому плануючи приїхати на вихідні, логічно буде підбирати житло в центрі Одеси. Але якщо такої можливості немає, то на проживанні можна заощадити.

снеговик.jpg

«Не сезон» – як бюджетно з'їздити в столицю гумору?

Зима в Одесі – порівняно дешевий час для відвідування. Хороший варіант – винайняти квартиру подобово на Таїрова. Нехай це далеко від центру, проте апартаменти обійдуться дешевше. 

В цілому винайняти квартиру в Одесі подобово значно вигідніше, ніж зупинятися в готелях. Ще дешевші ціни бувають в хостелах, але родині з дитиною там навряд чи буде комфортно. Економія – економією, але відсутність комфортних умов може зіпсувати будь-який відпочинок.

квартира.jpg

Ще один важливий рядок витрат – харчування. Мало хто відмовиться обідати та вечеряти в ресторанах, але якщо ми говоримо про бюджетний відпочинок, то доведеться готувати власноруч, купуючи продукти в магазині або на легендарному одеському «Привозі». Також ніхто не скасовував шаурму та інші вуличні «радощі життя». Як то кажуть, дешево і сердито.

Нарешті, ніщо так не економить гроші в іншому місті як звичайні піші прогулянки. Одеса – колоритне місто, яке необхідно вивчати «на своїх двох». А допоможуть в його вивченні більш ніж доступні за ціною міські музеї. Наприклад, Музей сучасного мистецтва, Музей воскових фігур «У баби Уті», відомі одеські підземелля, Музей воскових фігур «У баби Уті». Культурна програма в Одесі завжди була і залишається багатою.

музей науки.jpg

Одна з популярних пам'яток міста – канатна дорога, яка працює і взимку, якщо видається не надто дощова чи туманна погода. Вона має протяжність 425 метрів і весь шлях займає всього кілька хвилин, але дітлахи все одно будуть в захваті від краєвидів, які відкриваються з 37-метрової висоти.

Найкращі місця для відпочинку з дітьми

Якщо ж розглядати виключно розваги для дітей, то особливо їм припаде до душі одеський зоопарк. В цьому році він відзначив 101 рік з дня існування. Для маленьких непосид напередодні Нового року в зоопарку проведуть розважальну програму. 

Місцевий аквапарк взимку закритий, але продовжує працювати дельфінарій «Немо». В період свят в дельфінарії починає діяти дитячий табір Nemo camp. Для малечі підготували насичену програму з плаванням, новорічною виставою, аніматорами та фотосесією. А якщо хочеться провести час всією родиною, можна відвідати новорічну виставу «Чарівне сяйво». 

океанариум.jpg

Крім дельфінарію рекомендуємо заглянути в океанаріум і набратися вражень там – рідкісні риби та мешканці морського дна не залишать байдужими жодну дитину.

У плані «спілкування» з тваринним світом маленьким туристам припаде до душі й кав'ярня з рептиліями Rept&Coffe club. Поки дорослі коротають час за улюбленим напоєм, діти знайомляться з ящірками та земноводними. Тільки варто враховувати, що кав’ярня працює не кожного дня, в понеділок тут вихідний. 

Крім того, в Одесі діють численні парки розваг. Наприклад, Colorito, мережа розважальних атракціонів в різних куточках міста, де діти не залишені на самих себе – з ними займаються професійні аніматори. 

Старші хлопчики та дівчата однозначно оцінять фентезійний квест «Білий дракон», де кожен може відчути себе героєм казки та битися з чудовиськами.

клоун.jpg

Ну і, звичайно, варто згадати Одеський державний цирк: акробати, фокусники, клоуни – все це пропонується за цілком прийнятні гроші. З 23 грудня до 14 січня дорослих та маленьких любителів пригод запрошують на новорічну виставу «Святковий дарунок».

Ще три роки тому без різдвяного ярмарку та веселих фестивалів Одесу було уявити важко. Але зараз навіть без цього місту є чим зайняти туристів. Куди піти з дитиною в Одесі – не питання. І бюджетний відпочинок в Одесі взимку – не проблема. А тому приїхати на вікенд чи повноцінні зимові канікули в одне з найбільш харизматичних міст країни – цілком гарна ідея.



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки