Головна  / Блог / Поради туристам / Куди поїхати на море у 2021 році: 7 найкращих курортів України

Куди поїхати на море у 2021 році: 7 найкращих курортів України

До початку літа залишилися лічені тижні. У пошуках місця, де провести відпустку-2021, відпочивальники згадують в основному чорноморську Одесу та азовський Бердянськ. Непоганий вибір, але це лише крапля в морі, вибачте за каламбур. Морські курорти України представлені різними варіантами, і Doba.ua ділиться з вами найкращими.

Де відпочити на Чорному морі

Чорноморські курорти володіють широким спектром різноманітних пам'яток і розваг. Сімейний відпочинок або галаслива студентська вечірка – всі категорії відпочивальників зможуть насолодитися сонячними днями на цьому узбережжі. Ми розповімо вам про найвідоміших і улюблених українських туристів курортах.

Затока

Чорноморський курорт Затока розташований за 40 хвилин їзди від Одеси. Унікальний він тим, що підходить як для спокійного відпочинку з дітьми, так і для активного відпочинку з друзями. Пляжі тут чисті, пологі, без обривів і перепадів. Є безліч розваг: гідроцикли, банани, таблетки, парашути. Якщо ви не любитель екстремальних видів спорту, то прикрасити своє дозвілля можна походом в дельфінарій, аквапарк, на джерело з цілющою водою, відвідуванням Центру культури вина або Білгород-Дністровської фортеці.

Поїхати відпочити на море в Затоці можна бюджетно, орендувавши квартиру. Цінова політика залежить від наявності у квартирі зручностей і коливається від 650 грн до 1 500 грн за квартиру. Кімнату можна орендувати за 150 грн.


Кароліно-Бугаз

Головна перевага курорту Кароліно-Бугаз – широкі пляжі та порівняно низькі ціни на відпочинок. Берегова зона тут досить пожвавлена розвагами та атракціонами. Пам'ятників і важливих пам'яток в селищі немає, але за наявності сил і бажання відпочинок можна урізноманітнити поїздкою до Одеси, це займе близько 30 хвилин. Ціни на проживання варіюються від 100 грн за кімнату в мініготелі й до 250-4000 грн за апартаменти або будинок у приватному секторі.

Коблево

Цей курорт за останній час став більш популярним серед молоді завдяки кільком обладнаним пляжам і жвавому нічному життю. Але і для сімейного відпочинку з дітьми це місце теж ідеально підійде, оскільки в селищі розташований дельфінарій, аквапарк, луна-парк і безліч інших розваг. Житло в оренду представлено від економа (100 грн) до преміумкласу (2 800 грн).

Одеса

Як показує статистика, 80% туристів, які збираються на відпочинок в Одеську область, вибирають саме Одесу. Це пояснюється багатьма факторами, одним з яких є розвинена інфраструктура міста, безліч обладнаних пляжів і розважальних центрів біля моря. Молодь, як правило, вибирає житло недалеко від Аркадії, а любителі спокійного відпочинку і сім'ї з дітьми – пляжі «Ланжерон» з близько розташованим аквапарком і «Отрада». Найголовніші пам'ятки Одеси – пам'ятники архітектури та історії: Оперний театр, музеї – Художній, Археологічний, Палац графа Воронцова та ін. Заощадити в Одесі в гарячий сезон, швидше за все, не вийде, але знайти оптимальний варіант для відпочинку ви зможете у нас на сайті, де представлено понад 175 варіантів розміщення: від 250 до 2800 грн.


Крім перерахованих вище курортів Чорного моря, незабутнім і приємним для вас може бути ще відпочинок у Скадовську, Очакові, Залізному Порту та ін.

Де відпочити на Азовському морі

Генічеськ

Цей курорт має попит серед туристів не тільки завдяки теплому морю й екологічно чистій території, але і через залізничне сполучення, що набагато спрощує переїзд.

Для любителів дайвінгу та інших екстремальних видів спорту море буде надто мілким, але для матусь з дітьми це відмінне місце для безпечного відпочинку. Пам'яток в місті небагато. Головними є парк Тараса Шевченка та краєзнавчий музей. Розбавити своє дозвілля можна походом в дельфінарій або екскурсією на страусову ферму. Орендувати номер в готелі тут можна від 400 грн за номер, ліжко-місце в будинку стартує від 80 грн, квартира або будинок вам обійдеться трохи дорожче – від 400 до 1000 грн.

Кирилівка

Відпочинок на Азовському морі в першу чергу асоціюється саме з цим селищем. Кирилівка знаходиться на півострові, утвореним Утлюкським і Молочним лиманами, тому сонячних днів на рік тут більше, ніж в Криму. Головною визначною пам'яткою Кирилівки є чисте тепле море, але є й інші розваги – найбільший в Україні аквапарк, луна-парк і дельфінарій. Завдяки широкому ціновому діапазону та великому вибору різного за комфортністю житла, кожен зможе знайти варіант по кишені. Наприклад, доба в орендованому будинку за одну людину буде коштувати від 80 грн, а квартира або приватний будинок цілком – від 600 грн.

Бердянськ

Бердянськ – ще одне прекрасне місце для спокійного і приємного відпочинку. Однією з головних визначних пам'яток міста є набережна з облагородженими чистими пляжами, маяками, альтанками. На море є цілий ряд розваг: колесо огляду, аквапарк, зоопарк, дельфінарій. Якщо ж ви любите пізнавати для себе щось нове – ви можете вирушити на екскурсію містом і дізнатися історію пам'яток, яких тут досить багато: бичку-годувальнику, рибалці та комару-дзвінцю.

Діапазон цін тут великий і безпосередньо залежить від рівня пропонованих послуг. В середньому за добу проживання в окремій квартирі вам доведеться заплатити від 300 до 800 грн.


В Україні є безліч морських курортів, які нічим не поступаються закордонним. Важливо тільки вибрати атмосферу, яка до душі саме вам і завчасно забронювати зручне житло.



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки