Головна  / Блог / Куди поїхати? / Куди поїхати в Карпати влітку?

Куди поїхати в Карпати влітку?

Найпопулярніший напрям для літньої відпустки – море. Але відпочинок на Західній Україні влітку може бути не менш цікавим. Про те, де відпочити та чим зайнятися в Карпатах влітку, читайте на Doba.ua.

Переваги літнього відпочинку в горах

М'який клімат, свіже гірське повітря, галасливі водоспади, достаток фруктів і ягід – все це літні Карпати. Головна їхня перевага перед морськими курортами – м'який клімат. В горах сподобається відпочивати тим, хто не переносить спеки.

карпаты озеро.jpg

Літній туристичний сезон в Карпатах починається з травня. В цей час погода вже стабілізується, кількість опадів зменшується, а сонячних днів – збільшується. Температура влітку підіймається максимум до 25 градусів, а в горах тримається в межах 10 градусів.

Ще одна перевага літнього відпочинку в Західній Україні – можливість відпочити бюджетно. Для проживання туристам в Карпатах пропонуються різні варіанти – від комфортних готелів, до скромних кімнат в приватному секторі. За бюджетні гроші можна зняти маленький будиночок в гірському селі. Наприклад, у Ворохті житло подобово можна зняти за 200 гривень, кімнату у Верховині – за 150 гривень. Вартість котеджів починається від 1000 гривень (котедж на 4-х осіб).

коттедж.jpg

ТОП 5 місць для відпочинку в Карпатах влітку

  • Буковель 

Як влітку, так і взимку серед всіх курортів у Карпатах лідирує «Буковель». У зимовий період туристів приваблює сучасний гірськолижний комплекс з найбільшим вибором трас і унікальні атракціони, аналогів яких в Україні немає.

Розваг у Буковелі влітку – не менше. Озеро з обладнаними пляжними зонами, літні басейни та джакузі просто неба, танцювальні майданчики, бари та ресторани, спортивні майданчики, оглядові підіймачі, велопарк, квадротури – знайти цікаве заняття зможе кожен. Відпочивати в Буковелі буде цікаво і сімейним парам з дітьми, і любителям екстриму, і активній молоді.

буковель велик.jpg

  • Яремче

Наступним популярним напрямком є ​​Яремче. Тут беруть початок багато туристичних маршрутів, зокрема, стежка Довбуша, стежка Кам'янка, маршрут на гору Маковиця і на хребет Чорногориця. У місті розвинена інфраструктура: є готельні комплекси з басейнами, магазини, кафе, майданчики для дітей. Відпочинок в Яремче влітку максимально комфортний.

Плануючи, що подивитися в Яремче влітку, обов'язково відвідайте сувенірний ринок, каскадний водоспад Пробій, вольєрне господарство, розташоване на території Карпатського НПП. Любителям активного відпочинку також буде чим зайнятися. Поїздки на квадроциклах і велосипедах, кінні прогулянки, риболовля, рафтинг в Яремче – лише мала частина активностей.

яремче лошади.jpg

  • Мигове

Мигове – невелике село на схилах Покутсько-Буковинських Карпат. На його території є однойменний гірськолижний курорт, який працює і в літній час. Розваг тут практично стільки, як в Буковелі, але ціни на проживання нижчі. Зняти в Миговому житло в готелі можна від 800 гривень, а кімнату в котеджі – від 300 гривень.

Серед розваг – літні басейни, майданчики для гри в футбол, волейбол і теніс, скеледром, кінні прогулянки, рафтинг.

Мигово 2.jpg

  • Верховина

Для тих, хто не любить сидіти на одному місці, цікавим варіантом буде Верховина. У цьому селищі діє дванадцять незвичайних музеїв. Музей гуцульського побуту зі старовинним одягом, знаряддями праці та великою колекцією музичних інструментів, Музей-сироварня, де можна спробувати приготувати банош або освоїти ткацтво, музей «Тіні забутих предків», присвячений зніманню однойменного фільму, загадковий Музей гуцульської магії – ось вже де не виникне питання, що подивитися в Карпатах влітку.

верховина 2.jpg

  • Східниця

Популярний курорт Львівської області розкинувся в передгір'ї Карпат. Густі хвойні ліси, гірські озера і річка дозволяють організовувати тут всілякі розваги: походи по ягоди, сплави на байдарках, риболовля. Родзинкою курорту є можливість піднятися на повітряній кулі та насолодитися краєвидами з висоти.

Крім релаксу, в Східниці можна оздоровитися. На території курорту є джерела мінеральних вод, які використовуються в лікувальних цілях. А неподалік розташований Національний парк «Сколівські Бескиди» та заповідник «Тустань».

тустань.jpg

Літні активності: чим зайнятися в горах?

Літо в Карпатах може бути навіть більш різноманітним, ніж на морі. Національні природні парки з туристичними стежками, фермерські господарства, де мешкають буйволи та плямисті олені, реабілітаційний центр ведмедів – єднання з природою може бути дуже насиченими та емоційними.

медведь.jpg

Для тих, хто любить активний відпочинок – походи в гори, сплави на байдарках і рафтах, верхова їзда, прогулянки на гірських велосипедах, їзда на квадроциклах. А для більш спокійного відпочинку – рибалка, відпочинок на обладнаних пляжах на березі озер або поруч з басейнами, збір грибів та ягід, купання в чанах.

байдарка.jpg

Ми перерахували лише малу частину населених пунктів Карпат, де можна провести незабутню відпустку. Сміливіше наважуйтеся та швидше бронюйте вільне житло. Вдалих вам канікул!



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки