Головна  / Блог / Куди поїхати? / Куди поїхати вдвох на День закоханих?

Куди поїхати вдвох на День закоханих?

Наближається День закоханих, і питання, де провести найромантичніший день року, стає все більш актуальним. Для тих, хто любить подорожувати Україною, ми підготували невелику добірку місць, де відзначити 14 лютого.

Романтичні міста України

Почнемо зі столиці. Побачення в Києві однозначно стане приємним сюрпризом для вашої другої половинки. Андріївський узвіз, Поділ, Хрещатик, Софійська та Михайлівська площі, Золоті ворота, Володимирська гірка, Маріїнський та Хрещатий парки – маршрут попсовий, але, без сумніву, романтичний.

андреевский спуск киев.jpg

Маріїнський і Хрещатий парки з'єднує міст закоханих, а поруч з ним стоїть пам'ятник вічному коханню українки Мокрини Юрзук та італійця Луїджі Педутто. Пара познайомилася в 1943-му році в таборі. Після закінчення Другої світової війни щастю закоханих перешкодила влада. І лише через 60 років Мокрина та Луїджі зустрілися на передачі «Жди меня». Так що це місце в Києві дуже символічно для закоханих. Існує повір'я: якщо доторкнутися до пам'ятника Мокрини та Луїджі, любов буде міцною все життя.

памятник вечной любви киев.jpg

 Прогулянку красивими місцями можна завершити романтичною вечерею в будь-якому ресторані Києва. Одного дня може бути недостатньо, тому краще відразу планувати вікенд. Для цього винайняти квартиру на добу в Києві доведеться однозначно. В цьому плані сервіс Doba.ua буде в допомогу.

 Не менш налаштовує на романтику й Львів. Що відвідати у Львові за один-два дні, ми вже докладно розповідали в окремій статті. Великим плюсом є те, що практично всі визначні пам'ятки міста розташовані дуже компактно, і можна обійти буквально все в неспішному темпі та, звичайно, транзитом через милі та харизматичні львівські ресторанчики. Зняти квартиру на добу у Львові – задоволення недороге, тому, навіть не володіючи великим бюджетом, можна дозволити собі зупинитися в апартаментах в самому серці Старого міста – це додасть шарму й без того романтичній поїздці.

львов улица.jpg

 А чим не варіант для закоханих – прогулянка в Одесі? Помилково думати, що в це місто можна приїжджати тільки влітку на море. Житло подобово в Одесі зняти в лютому простіше простого. А зимове море також для багатьох є місцем сили та не менше наповнює й надихає.

З точки зору романтики в Одесі й крім моря є чимало локацій. Наприклад, знаменитий Тещин міст, Грецький і Стамбульський парки, Оперний театр і Дерибасівська та багато іншого. До речі, в місті є оригінальний пам'ятник під назвою «Дерево любові». Спробуйте знайти його!

одесса зимой.jpg

 Зрозуміло, що Київ, Львів та Одеса – найкрасивіші міста України. Але й в менших містах можна знайти чимало цікавих місць. Наприклад, неподалік від Рівного, в селі Клевань, знаходиться, мабуть, найвідоміше романтичне місце України – Тунель кохання. Щоб на власні очі побачити цей дивовижний ботанічний феномен, сюди щороку приїжджають десятки тисяч туристів.

Від центру Рівного до тунелю кохання – близько 25 кілометрів. Проте, оскільки в лютому ще темніє досить рано, доведеться зняти квартиру подобово в Рівному. Втім, другий день теж не пропаде – його можна приділити знайомству з самим містом.

тоннель любви ровно.jpg

Закоханим парам, які на противагу безсніжній нині зимі обирають легкий морозець і красиві види, однозначно підійде тур в Карпати на 2 дні. Житло в Карпатах вибрати труднощів не складе – куди важче визначитися, куди саме вирушити. Для поціновувачів активного відпочинку є цілий розсип гірськолижних курортів; більш ледачим прекрасно підійде Яремче з його скелею «Слон», водоспадом Пробій та іншими романтичними локаціями.

яремче.jpg

Нарешті, якщо все перераховане вище вже дуже знайомо, то варто звернути увагу на менш розкручені маршрути. Зокрема, на Тернопіль з його островом любові та видом на величезне озеро або атмосферні Чернівці, які вражають своєю архітектурою, або Мукачево та його символ – замок Паланок. Місця для закоханих, якщо є охота, можна знайти в будь-якому куточку нашої країни.

замок паланок.jpg

Відпочинок на вихідні для двох: що брати

Залежно від мети поїздки необхідно подбати не тільки про подобову оренду житла, а й про речі, які бажано взяти з собою в дорогу. Стандартний набір очевидний: засоби особистої гігієни (зубні щітки, гель для душу, шампунь, дезодорант, гребінець), одяг, взуття, техніка (смартфони, повербанки) та, само собою, гроші й документи (паспорти, квитки). Якщо є бажання – аптечка з найнеобхіднішим. Але є і деяка специфіка.

фото чемодан.jpg

Наприклад, якщо планується міський відпочинок, то бажано подбати про зручне взуття, щоб 10-15 пройдених кілометрів не здалися пеклом. Якщо вибір припав на активний відпочинок в Карпатах, то важливо пам'ятати, що в горах холодніше, і потрібно запастися більш теплим одягом, а також прихопити з собою рукавички та шапку. Якщо мова йде про гірськолижні курорти – лижі або сноуборд і екіпіровку.

Чайник, праску та рушники брати з собою не варто, оскільки вони передбачаються в орендованій квартирі за замовчуванням. Також не рекомендується брати з собою коштовності та вечірнє вбрання: яким би романтичним не був відпочинок, купа зайвих речей на пару днів ні до чого.

фото пара путешествия.jpg

Беріть з собою тільки найнеобхідніше. І головне – гарний настрій та любов один до одного. Вдалого відпочинку!



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки