Головна  / Блог / Куди поїхати? / Куди поїхати відпочивати з батьками - найгармонійніші маршрути по Україні

Куди поїхати відпочивати з батьками - найгармонійніші маршрути по Україні

Спекотні літні дні закінчилися, тому тепер ще більше туристів можуть подорожувати Україною. Висока температура і задушлива атмосфера стають нестерпним випробуванням для особливо вразливих і слабких тілом туристів. Особливо це стосується людей похилого віку, яким зовсім не приємні спекотна подорож на поїзді або прогулянка під палючим липневим сонцем нехай навіть до найяскравіших пам'яток. Але разом з цим в Україні маса місць, де нашим любим батькам буде цікаво і комфортно в оксамитовий сезон.

У багатьох з нас батьки – завзяті консерватори, хтось із них боїться літати на літаках, хтось не виїжджав ніколи далі своєї дачної ділянки. Далекий переліт за кордон може стати для них ґрунтовним стресом. Тому для початку відмінно підійдуть і подорожі по місцях нашої неосяжної батьківщини. На щастя, мальовничих і цікавих куточків в Україні більш ніж достатньо.

Також окремий плюс – це саме оксамитовий сезон. В цей період найактивніші відпочиваючі, а саме студенти і сім'ї з дітьми, повертаються додому. Тому в туристичних місцях відпочинок буде більш спокійним і розміреним. До того ж, у головних пам'яток і на екскурсійних маршрутах вже не зустріти великого скупчення людей. Як бачите, суцільні плюси! Отже, куди ж відправитися на відпочинок з батьками?

Енциклопедичний Львів

Найпопулярніший в Україні туристичний напрямок відмінно підійде і для поїздки з батьками. У Львові сконцентровано колосальну кількість цікавих пам'яток. Це і старовинна архітектура, і храми, і маєтки, і просто вузькі затишні вулички. З батьками можна відвідати один з багатьох музеїв, випити смачної кави на Площі Ринок. А ввечері можна продовжити культурний відпочинок і відправитися в Оперний театр. Мами особливо будуть раді, так як з такою кількістю ресторанчиків і кафе можна на кілька відпускних днів забути про куховарство.

родинні подорожі

Романтична Умань

Якщо хтось вважає, що з віком пропадає романтика, то він глибоко помиляється. Наші батьки, готові посперечатися, все ще не проти прогулятися тінистими парковими алеями, послухати спів птахів і потриматися за руки. Або розділити момент затишку і розслаблення зі своїм чадом. Для такого проведення часу відмінно підходить Софіївський парк в місті Умань. Досить буквально два-три дні, щоб обійти всі цікаві куточки Софіївки, подихати і побачити масу цікавого. Кущі і клумби квітів, водойми та водоспади, човни і запряжені кіньми карети. Такий відпочинок точно припаде до смаку старшому поколінню.

спільні подорожі

Історичний Чернігів

Одне з найбільш екологічних міст України, Чернігів,ще й одне з найбільш історичних. В оточенні гарної української природи кілька безтурботних днів можна насолоджуватися цікавими пам'ятками. Можна відвідати Будинок Мазепи або Музей Коцюбинського, освіжити історичні пізнання в парку Дитинця, відвідати Курган Гульбище, де, за легендою, спочиває Ілля Муромець. Тут же, в Драматичному театрі імені Шевченка дають відмінні вистави, а вечорами променями грає музичний фонтан.

Чернігів подорожі

Оздоровчий Трускавець

І вкрай працьовитим дітям, і їхнім батькам буде вкрай доречно відвідати цілющі землі Трускавця. В оточенні гір та західноукраїнських пейзажів можна дійсно добре відпочити і душею, і тілом. У вашому розпорядженні 20 санаторіїв, 21 пансіонат, безліч квартир і будинків на будь-який смак. Бювети і великий прекрасно організований парк. Гуляти, слухати музику, робити фотографії на європейських кам'яних вуличках. А при бажанні можна відправитися на автобусну екскурсію до Скель Довбуша, звідки відкривається буквально запаморочливий вид на околиці.

трускавець осінь

Усамітнена Поляна

Найбільш, мабуть, аскетичним і умиротвореним відпочинком можна назвати відвідування бальнеологічного курорту в селі Поляна. Більше 100 років тут поправляють здоров'я українці і жителі СНД, приїжджі іноземці та просто шанувальники мальовничої природи. Місцевість тут максимально тиха і гармонійна, більш шумно стає тільки взимку, коли відкриваються гірськолижні траси. В оксамитовий же сезон тут можна гуляти, глибоко дихати, захоплюватися краєвидами, а, якщо пощастить, милуватися крадькома на червонокнижних птахів і тварин.

Поляна осінь

Колись в одній чудовій книжці написали, що батьки подарували нам дорогу в світ, наше ж завдання – показати їм цей самий світ нашими очима. А може це була не книжка, а серіал. Або ми просто одного разу це почули в метро від бідного студента-архітектора. Але суть залишається незмінною, і подорож з батьками в небачені раніше куточки нашої країни може стати найцікавішим сімейним досвідом на всі часи. Обов'язково спробуйте, Doba.ua рекомендує.



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки