Головна  / Блог / Куди поїхати? / Куди поїхати весною: Камянець-Подольский

Куди поїхати весною: Камянець-Подольский

Весна - прекрасний привід відвідати один з найкрасивіших міст України Кам'янець-Подільський. Це час пробудження не тільки природи, а й пам'яток, які після зими знову відчинять свої двері для гостей.

А поки ви мрієте про тепло і відпустці, ми підкинемо кілька ідей, куди піти і чим зайнятися в Кам'янці-Подільському навесні, щоб після поїздки залишилися найяскравіші і незабутні враження.

Відвідати Кам'янець-Подільську фортецю

Якщо і є в Україні такі місця, де втрачаєш орієнтацію в часі, то це Кам'янець-Подільська фортеця. Товсті мури, стародавні майстерні і сирі темниці, криті галереї та вузькі бійниці. Не віриться, що багато років тому, ці 11 веж мали виключно практичну мету - водна вежа допомагала солдатам добувати воду з річки, ще одна служила складом для пороху.


Гуляючи по території, обов'язково подивіться на Східну вежу. Окрім цікавої п'ятикутної форми, ви знайдете тут величезні дерев'яні колеса, в яких крутилися укладені і тим самим діставали воду з колодязя. Тут же варто доторкнутися до пам'ятній плиті, що датується тисячі п'ятсот сорок чотири роком з ім'ям військового архітектора Якуба Бретфус.


На особливу увагу заслуговує Папська вежа. З якої, якщо вірити доданню, вдалося втекти Устимові Кармалюка. На території є спеціальна експозиція, що показує часи ув'язнення народного героя того часу.


Вашу уяву розбурхає ще одне похмуре місце - боргова яма. У неї раніше садили неплатників податків. В даний момент її використовують для розваги туристів, які із задоволенням кидають туди монетки, щоб повернутися.


Зараз тут проводиться багато екскурсій, фестивалів, знімаються фільми. Ця фортеця зберегла дух середньовіччя, який просто заворожує своєю атмосферою і величністю.

Відшукати 15 подільських водоспадів

Не варто обмежуватися екскурсійними турами по архітектурним комплексам. Можна зняти квартиру в Кам'янці-Подільському подобово і відвідати ще багато місць, які здатні здивувати своєю первозданною красою. Не всі знають, наприклад, що тут розташувалися, ні багато ні мало, а 15 водоспадів. За старовинним доданню вони з'явилися за часів монгольської навали і символізують сльози молодих дівчат і жінок, які не хотіли, щоб їх відвезли з собою завойовники хана Батия.


Крім видовищності, ці джерела мають ще бальнеологічну функцію, утримуючи високу концентрацію лікувальних мінеральних речовин.

Пропонуємо почати тур з 9-метрового водоспаду, який знаходиться під Новопланівський міст. Для того, щоб подивитися на нього, треба спуститься по сходах і заглянути за скелю.

Послухати орган в соборі Петра і Павла

Щоб відвідати цей надзвичайної краси собор, вам не треба їхати далеко за місто, - він знаходиться в центральній частині міста.

Тут варто звернути увагу на інтер'єр собору. Оригінальні вітражі, дерев'яний вівтар і фрески, створені генієм Джованні Сампіні, який розписав стіни костелу копіями картин видатних італійських художників.


Не вийде пройти повз ще одного зразка рукотворної краси - надгробки Лаури, дочки графа Кароля Пшездецького, яка загинула в зовсім юному віці від падіння з коня. Це надгробок виконано з білого мармуру і символізує чистоту і непорочність душі, а також швидкоплинність людського життя.


Родзинкою костелу святих Петра і Павла є справжній скарб - приголомшливий старовинний орган, виготовлений австрійською компанією спеціально для Кам'янець-Подільського храму. Тому радимо відвідати вечірній концерт органної музики, не пошкодуєте та не забудьте зняти кімнату подобово у Кам'янці-Подільському заздалегідь.

Побродити по околицях Руська Брами

Це оборонна споруда розташовується на березі каньйону річки Смотрич. Руська брама (таке друга назва цього архітектурного комплексу) мають хитру систему безпеки - в потрібний момент шлюзи в ній закривали, вода в річці піднімалася, роблячи місто неприступним. Зараз на цьому місці проводять різні етнічні фестивалі і лицарські бої, а в приміщенні іноді влаштовують вечори опери.


Потрапити на фестиваль повітроплавання

Цей вид відпочинку ідеально підійде для тих, хто приїхав до Кам'янця на один день або у кого часу «в обріз», щоб обійти всі костели, церкви, фортеці чи побувати на берегах унікального каньйону. Всього за кілька годин з висоти пташиного польоту ви можете охопити всю красу цього середньовічного міста. А ще у вас є можливість потрапити на щорічний фестиваль повітроплавання «Назустріч сонцю».


Відправитися в сплав на байдарках по річці Смотрич

Якщо ви хочете гострих відчуттів і екстриму, то в Кам'янці ви можете покататися на байдарках або відправитися в сплав на надувному човні по річці Смотрич. Поєднуючи з активним відпочинком, ви зможете побачити цікаві сторони старовинного міста, ознайомитися з системою захисту міста або побачити скелі каньйону.

Круті, порослі лісом, берега, луки, таємничі печери, гроти, численні водоспади, руїни фортець - все це Смотрич.

Тут забуваєш про побутові проблеми, щоденній рутині. Це річка, яка вдихне в кожного життя, запалить вогник в очах і подарує здоровий рум'янець.


Плануючи відпочинок в одному з туристичних міст України, слід заздалегідь подбати про житло. На сайті doba.ua представлені більше сотні варіантів квартир. Одним з головних переваг квартир подобово - це прийнятна ціна. Також, то, що господарі квартир можуть підказати вам місцезнаходження пам'яток, про які не пишуть в путівниках.



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки