Головна  / Блог / Куди поїхати? / Куди сходити в лютому в Києві, Одесі та Львові

Куди сходити в лютому в Києві, Одесі та Львові

Лютий – не найвеселіший місяць. Новорічні свята залишилися позаду, а попереду ще місяць зими. Проте це не привід сумувати та замикатися вдома. В лютому проходить багато цікавих заходів, а ціни на житло вже нижчі, ніж в період свят. В цьому матеріалі розповімо, які події відбуватимуться в трьох великих туристичних містах України.

Куди поїхати в Україні в лютому? Вибираючи напрямок для мандрівки, треба спиратись на власні відчуття. За спокійним тихим відпочинком можна вирушити в маленькі селища Львівської, Закарпатської або Івано-Франківської області. В лютому ще активно працюють гірськолижні курорти. А якщо бажаєте більш насиченого культурними подіями відпочинку, тоді варто звернути увагу на великі міста – Київ, Одеса, Львів.

львов в снегу.jpg

Лютневі події в Києві – куди сходити

Якщо плануєте провести в столиці 14 лютого, то численні романтичні місця Києва – у вашому розпорядженні: міст закоханих в Маріїнському парку; «Скляний» міст, що з'єднує Володимирську гірку та Арку Свободи українського народу; Пейзажна алея; альтанки на Володимирській гірці з панорамним краєвидом, Андріївський узвіз та багато інших. Житло подобово в Києві обійдеться від 500 гривень, однак апартаменти з сучаснішим ремонтом і зручностями починаються від 800 гривень за ніч і вище.

Що стосується заходів в Києві, то частково в лютому ще триватиме новорічно-різдвяна програма: до 17 березня буде діяти «Зимова країна» на ВДНГ з ковзанкою, крижаними скульптурами, фудкортом, атракціонами та ярмарком. Тут можна провести цілий день, а якщо поставити за мету відвідати всі локації, то і дня буде мало. Крім зимових розваг, на території ВДНГ є постійні, які працюють круглий рік. Наприклад, засаджена тропічними рослинами оранжерея або інтерактивний Музей науки. А крім фудкорту є затишні заклади, де можна зігрітись і смачно поїсти.

вднх.jpg

Цінителям прекрасного радимо відвідати вистави. На багатьох сценах театрів столиці проходитимуть спектаклі різних жанрів. З 24 січня до 15 лютого в Театрі на Подолі проходитиме вистава «Хазяїн», з 30 січня до 29 лютого в Мистецько концертному центрі ім. Івана Козловського – «комедія жаху» «Мина Мазайло». В театрі «Особистості» 3 лютого відбудеться детективна комедійна вистава «Егоїстки», а в Театрі драми та комедії на лівому березі Дніпра 10 лютого поставлять казку «Котигорошко».

концерт.jpg

Відпочиваючи в столиці разом з дітьми, можна відвідати «Київський планетарій». На лютий тут запланована насичена програма: «Пригоди Батискафчика та морського коника» – подорож, яка об’єднує знайомство з космосом та морськими глибинами, «Пригоди Хрумки в зимовому лісі», «Подорож зі світлом» з вивченням зоряного неба та «Динозаври: подорож у часі» з космічною вікториною.

Також в лютому пройде декілька великих концертів. В День закоханих у Київському палаці спорту закриє свій благодійний тур гурт «Антитіла», виконав пісні з нового альбому. В цей же день на сцені Osocor Residens відбудеться концерт українського гурту Adam, відомого хітами «Танцюй зі мною повільно» та «Таку як є».

Лютневі події у Львові – що подивитися

Говорити про красиві місця у Львові навіть сенсу не має: історичний район міста – місце, де виникає бажання фотографувати буквально кожну будівлю. Якщо ви плануєте приїхати у Львів вперше, в нашому блозі є декілька матеріалів про те, які місця необхідно відвідати в першу чергу. Квартира у Львові подобово – в допомогу тим, хто вибрав це місто для своїх мініканікул.

Що стосується заходів, то найпохмуріший місяць зими у Львові розпочнеться комедійним концертом «Мамахихотала шоу». Відбудеться він 2 лютого в клубі «Малевич». Актори підготували нову програму, але популярний номер «Кома» обіцяють додати. На наступний день в Палаці культури залізничників «Рокс» відбудеться концерт, який припаде до душі любителям серіалів. Оркестр Lords of the Symphony під керівництвом диригента Віталія Саражинського представить шоу-програму «Music from Netflix». В програмі музика з відомих фільмів та серіалів, серед яких «Венздей», «Гра в кальмара», «Відьмак», «Фантастичні звірі», «Термінатор», «Аватар» та інші.

оперный театр львов.jpg

Цінителям народної музики радимо не пропустити велике ювілейне шоу народного артиста України Івана Поповича. Концерт об’єднає відомих народних артистів, серед яких Василь Зінкевич, Анатолій Паламаренко, Гриць Драпак. Зі сцени Львівського театру опери та балету лунатимуть такі композиції, як «Золото Карпат», «Василина», «Грай, сопілко, грай».

В середині лютого настрій львів'янам приїде підіймати Алла Волкова з новим сольним стендап-концертом. Вечір гумору під назвою «В овечій шкурі» пройде 11 лютого в Центрі Довженка.

13 лютого з концертом до Дня святого Валентина у Львові виступить гурт Shumei за участю струнного оркестру. А в День закоханих у Львівському державному цирку свої відомі пісні заспіває артист Cheev.

В останні дні лютого мелодично закриє зиму найвідоміший вусач країни Павло Зібров. Концерт народного артиста відбудеться 29 лютого в клубі Malevich.

Лютневі події в Одесі – де погуляти

На вихідні в Одесу можна приїжджати в будь-яку пору року та в будь-яку погоду. А в лютому – тим більше, адже в цей час в Південній Пальмірі вже віє весною. Зняти квартиру на добу (Одеса) в лютому можна за дуже прийнятні гроші, та й в цілому оренда житла подобово – найкращий спосіб економії коштів в подорожах.

ледовый каток.jpg

Одеса є столицею гумору. І, хоч останні роки звичних фестивалів не проходить, є чимало подій, які дозволяють підтримувати цей статус. Де ж посміятись в лютому в Одесі? В Будинку клоунів заплановано декілька гумористичних заходів. Наприклад, сольний стендап-концерт Кирила Осадчого (2 лютого), вистава «Моцарт і Сальєрі» (2 лютого), комедія «Єврей та Еврідіка» від театру «Маски» (4 лютого).


Також підняти настрій можна буде на виставі «Лазанья по-французьки» в українському театрі ім. В. Василька (3 лютого), на стендапі Богдана Богаченко в обласному театрі ляльок (3 лютого). А 4 лютого в обласній філармонії відбудеться великий український стендап за участі Василя Байдака, Наталії Гаріпової, Андрія Бережко та Сергія Чиркова.

На початку лютого в Одеському національному театрі опери та балету пройдуть одразу декілька гідних вистав. Першого числа відбудеться вистава «Жизель», а третього лютого – балет для дітей «Червона шапочка» та історія про кохання «Болеро. Танго полум’я та льоду».

Не залишиться місто і без концертів. В театрі музичної комедії ім. М. Водяного дасть концерт Monatik. Артист виступить з програмою «ART терапія» 7 лютого. А 20 числа на цій же сцені виконає свої хіти гурт «Без обмежень». Декілька великих концертів заплановані в Одеській обласній філармонії. 8 числа наживо виступить співак YakTak, 10 лютого на цій же локації пройде концерт Тоні Матвієнко. А 11 числа на сцену філармонії вийде Іво Бобул з концертною програмою «І буде день, і буде перемога».

Як бачимо, попри непрості обставини, подієвий туризм в Україні цілком можливий. Концерти, вистави, стендапи – в кожному великому місті програма заходів насичена різними за характером та жанрами подіями. Ми розповіли, що подивитися в Одесі, Львові та Києві, а вам залишається лише вибрати у своєму графіку пару вільних днів і вирушити в незабутній вікенд!



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки