Головна  / Блог / Куди поїхати? / Куди відвезти дітей на канікули?

Куди відвезти дітей на канікули?

Шкільні канікули – найщасливіший період у житті дитини. Це час для відпочинку, розваг і подорожей. Сімейний відпочинок в Україні може бути різноманітним. Зібрали декілька відповідних напрямків в один матеріал.

Чим зайнятися на канікулах?

Весняні канікули в багатьох школах уже завершилися. Міністерство освіти та науки України рекомендувало організувати їх у період з 22 до 28 березня включно (з можливим продовженням у разі складної епідеміологічної ситуації).

школа 1.jpg

Наступні канікули почнуться 1 червня і триватимуть до 31 серпня. Але перед ними будуть довгі вихідні навесні 2021. Випадають вони на 1, 2, 3 і 4 травня у зв'язку з перенесенням вихідних через День праці та Великдень, а також 8, 9 і 10 травня у зв'язку з Днем Перемоги. Таким чином державні свята подарують можливість відпочити ще до настання літніх канікул.

Варіантів, чим зайнятися з дитиною на канікулах багато. Якщо карантинні обмеження ослабнуть, можна буде відвідати музеї та виставки, побувати в театрі, погодувати тварин в зоопарку або роздивитись зірки в планетарії. А якщо епідеміологічна ситуація  не покращиться, тоді залишаються варіанти розваг на свіжому повітрі: музеї просто неба, парки, дендропарки та заповідники.

библиотека.jpg

Влітку кілька днів можна провести на морі, в горах або вирушити у подорож з дитиною різними містами.

Також на канікулах стають популярні дитячі екскурсії Україною. Для юних непосид організовують групові поїздки в Межигір'я, заповідник «Асканія-Нова» та на острів Джарилгач. Підібрати екскурсію або тур можна на будь-який смак і кількість днів.

озеро.jpg

За кордон з дітьми

Одне з головних питань при плануванні подорожі – з якого віку подорожувати з дитиною комфортно і безпечно. Подорожувати з дітьми можна з самого юного віку. Поїздки з малюком до року можуть бути цілком комфортними, діти легко адаптуються і не страждають від захитування. Але перед поїздкою за кордон з дітьми не буде зайвим проконсультуватися з педіатром.

Вибір напрямку залежить від віку юних туристів. З дітками до трьох років хорошим варіантом будуть морські курорти. Туреччина, Хорватія, Греція – пляжна інфраструктура цих країн розвинена на досить високому рівні.

малыш.jpg

На відпочинку з дітьми дошкільного віку одного пляжу може бути недостатньо. Краще вибирати країни не надто віддалені, наприклад Туреччину або Болгарію. Полегшенням в таких поїздках будуть готелі з системою all inclusive і різноманітною дитячою анімацією.

З дітьми старшого віку в літній відпочинок потрібно додати насичену екскурсійну програму та активні заняття (рафтинг, кінні прогулянки, канатні парки). Хлопчикам і дівчатам шкільного віку буде цікаво відвідати країни Європи.

диснейленд.jpg

Який би напрям ви не вибрали, перед поїздкою обов'язково дізнайтеся актуальну інформацію про умови в'їзду в країну і необхідні для цього документи.

ТОП 7 напрямків в Україні для поїздок з дітьми

Цікаво і недорого відпочити всією сім'єю можна і не виїжджаючи за кордон. Ми вже писали раніше, де відпочити з дітьми в Україні навесні, в цьому матеріалі розповімо про головні напрямки для літніх канікул.

На першому місці, звичайно, море. Найбільш придатними для сімейного відпочинку заведено вважати курорти Азовського моря. Це дрібне море і вода в ньому прогрівається швидко. Серед популярних курортів виділяються Кирилівка, Бердянськ, Арабатська Стрілка, Приморськ та Урзуф. На Чорному морі, крім Одеси, популярні Залізний Порт, Коблево, Затока. На кожному з них можна знайти комфортні умови для проживання і різноманітні розваги (аквапарки, дельфінарії, луна-парки).

бассейн.jpg

Не менш корисним може бути сімейний відпочинок у Карпатах. Свіже повітря, красиві види та м'який клімат створюють ідеальні умови для відпустки з дітьми. Екскурсії до водоспадів, походи туристичними стежками, купання в чанах, катання на конях – розваг вистачить для всієї родини. Поїхати в Карпати – хороша ідея в будь-яку пору року.

лошади.jpg

Ненудно провести час з дітьми можна у Львові. У культурній столиці зосереджена велика кількість музеїв, кафе і розважальних закладів. Один день варто присвятити прогулянкам, а в решту часу можна відвідати Музей магнітів, Музей зброї, «Львівську майстерню шоколаду». Зупинитися сім'єю найзручніше в добових апартаментах. Квартири у Львові подобово від власників пропонуються в каталозі Doba.ua.

львов экскурсия.jpg

Справжнім подарунком для дитини стане відвідування «українського Діснейленду». Так називають Центральний парк культури та відпочинку імені Горького в Харкові. Атракціони, кімната з ігровими автоматами, 7D кінотеатр, гірки, лазерний тир – заняття знайдеться для кожного.

харьков.jpg

Сховатися від літньої спеки завжди можна в дендропарках. Найбільш популярними є «Софіївка» в Умані та «Олександрія» в Білій Церкві. Затишні алеї, озера з фонтанами, скульптури та різні архітектурні споруди – щоб ознайомитися з усіма красотами, одних вихідних буде недостатньо. Плануючи відпочинок в Умані чи Білій Церкві, подбайте про житло для ночівлі заздалегідь.

софиевка.jpg

Літо – час не тільки для веселощів, а й для оздоровлення. Частину канікул можна присвятити невеликій поїздці до оздоровчих курортів: Трускавець, Моршин, Східниця, Шаян, Сатанів. Відпочинок в таких місцях дозволить дітям набратися сил перед новим навчальним роком.

озеро малыш.jpg

Яким би не було літо, проведіть якомога більше часу поруч зі своєю родиною. Жарко вам погоди та веселих канікул!



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки