Головна  / Блог / Куди поїхати? / Курортні міста Херсонщини

Курортні міста Херсонщини

Одним з найпопулярніших напрямків літнього відпочинку українців всередині країни є Херсонська область. Вона володіє розвиненою туристичною інфраструктурою, має вихід до двох морів – Чорного та Азовського, а також прекрасно підходить для оздоровлення – бази відпочинку, санаторії, пансіонати, дитячі табори в достатку й на будь-який смак. У цьому матеріалі розповімо, чим ще приваблива відпустка на Херсонщині.

море отдых.jpg

Відпочинок в Херсонській області

Пляжі Херсонської області – не єдине, чим може похвалитися цей регіон. Не менш відомі і його природні пам'ятки. Перш за все всесвітню популярний біосферний заповідник «Асканія-Нова» – куточок первозданної природи з рідкісними видами тварин, що мешкають фактично в природному середовищі. Вражає і ботанічний парк зі штучними водоймами. Один факт, що у 2009 році «Асканія-Нова» представила Україну на міжнародному конкурсі «Сім нових чудес природи», вже говорить багато про що.

Пам'ятки Херсонської області складно уявити собі й без знаменитого гейзера в Залізному Порту. Його цілющі властивості давно доведені, за мінеральним складом вода з гейзера більш концентрована, ніж морська. На базі джерела діють три купальні (перші дві - гаряча вода темного-коричневого кольору, третя – лікувальна грязь). Відпочинок тут підійде для людей, які страждають захворюваннями суглобів, нервової та дихальної систем. Найвірніший варіант поправити своє здоров'я – зняти житло в Залізному Порту та провести кілька днів з турботою про себе.

гейзер.jpg

Нарешті, ще однією помітною пам'яткою Херсонщини є древній острів Джарилгач поблизу Скадовська, який згадується ще в міфах Стародавньої Греції! Хоча безпосередньо назва острова в міфах не вживається, але дослідники прийшли до висновку, що саме до берегів Джарилгача прибували кораблі Одіссея. Це великий і практично безлюдний острів, на якому можна відчути єднання з природою та повну гармонію.

Джарилгачська затока комфортна для купання дітей, тому люди приїжджають сюди сім'ями з наметами. Крім пляжного відпочинку на острові є чим зайняти себе: наприклад, відправитися на сафарі та помилуватися на тварин в дикій природі або сфотографуватися біля маяка. Тому, якщо ви вирішили відпочити в Скадовську, то не пропустіть можливість поєднати приємне з ще більш приємним.

джарылгач.jpg

Популярні курорти Херсонської області

Але пам'ятки – пам'ятками, а на море більшість туристів все ж вважає за краще проводити час безпосередньо біля моря.

І якщо вже мова зайшла про Скадовськ, то спочатку поговоримо про курорти на Чорному морі в Херсонській області:

1. Скадовськ, як уже було сказано вище, розташований біля Джарилгацької затоки, тому якщо ви хочете побачити відкрите море, доведеться спочатку дістатися до острова на катері – в чому, безумовно, теж є своя родзинка. Сама затока мілка, тому для сімей з маленькими дітьми підійде відмінно.

2. Залізний Порт – популярний курорт неподалік від Чорноморського біосферного заповідника. Море тут, навпаки, більш глибоке. Інфраструктура в селі розвинена: багато кафе, пансіонатів і баз відпочинку, є водні гірки, аквапарк; для поціновувачів екстриму пропонуються кайтінг і серфінг. Важливо, що в Залізному Порту дійсно можна зняти житло біля моря за прийнятними цінами.

кайтинг.jpg

3. Приморське (колишня назва – Більшовик) практично нічим не відрізняється від свого територіального сусіда, хіба що туристів тут дещо менше, як менше і діапазон розваг для них. Проте під боком – знамениті Олешківські піски та йодобромистий гейзер. Також є екскурсії до заповідника «Асканія Нова», острова Джарилгач, на Кінбурнську косу, а також до обласного центру. Як варіант – зняти житло подобово в Херсоні та виділити день на знайомство з містом, якщо дотепер в ньому не були. Але і дорогою в «українську Сахару» – Олешківські піски – найзручніше буде зупинятися саме в Херсоні.

4. Селище Лазурне має таке географічне розташування, що, перебуваючи там, можна купатися як в Чорному морі, так і в Джарилгацькій затоці. Відпочинок в Лазурному також підійде сім'ям з маленькими дітьми. Серед плюсів виділимо широкі чисті пляжі та лікувальні грязі на острові Джарилгач і озері Устричному. А ось набір розваг стандартний: кафе, нічні клуби, екскурсії та морські втіхи на кшталт «бананів», водних мотоциклів та іншого. 

водный скутер.jpg

Курорти Херсона на Азовському морі об'єднуються двома словами: «Арабатська Стрілка». Це понад 100 кілометрів піщаних пляжів і розкиданих уздовж моря курортних селищ.

Азовське море тепле, без медуз і характерного «чорноморського» запаху сірководню. Чим південніше, тим море глибше (щодо самого себе). Найглибша ділянка – в Стрілковому; там же через його віддаленість – менша кількість людей і шуму, але й ціни трохи нижче. Щасливцеве та Генічеська Гірка – більш популярні курорти, але туристична інфраструктура в цілому у всіх трьох розвинена приблизно однаково з невеликими відмінностями.

Так, поблизу від Щасливцевого та Стрілкового є лікувальний комплекс з цілющими грязями. Якщо бажаєте відвідати дельфінарій і аквапарк – вам до Генічеської Гірки. У Щасливцевому знаходиться сафарі-парк, поруч з селом – солоне озеро та гарячі джерела.

сафари парк.jpg

З житлом на Арабатській Стрілці проблем не виникає: до ваших послуг величезна кількість пансіонатів, приватних баз відпочинку, безліч дитячих таборів. Але не варто забувати й про такий варіант, як оренда житла в Генічеську: можна спочатку познайомитися з визначними пам'ятками міста, а вже після відправитися вниз Арабатською Стрілкою по всіх перерахованих вище курортах і вибрати самостійно, який з них кращий.

Пляжі Херсона чекають на вас!



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки