Головна  / Блог / Куди поїхати? / Курс на південь: 7 дивовижних місць Херсонської області

Курс на південь: 7 дивовижних місць Херсонської області

Херсонська область – незвичайний природний комплекс, який об'єднує піщані пустелі і неозорі лісу, швидкі ріки і ковилові степи, теплі хвилі Чорного і Азовського морів; один з найчистіших регіонів України, місце безмежних скіфських степів, захоплюючих видів, садів і виноградників. Ми вибрали 7 місць, які зачарують вас величчю заповідних територій, природним багатством, самобутністю історії та культури.

Біосферний заповідник «Асканія-Нова»

Неповторний куточок природи з 100-річною історією розташований на південний схід від Каховки. Побувайте в заповідному степу, відвідайте зоопарк і красивий дендропарк, оцініть різноманітність тварин, рослин і птахів. Це місце – перлина півдня України!


Острів Джарилгач

У 8 км від міста Скадовськ, в Каркинитском затоці, розташований найбільший острів України і Чорного моря. Дикі олені і болотні черепахи, величезні краби, морські свині і дельфіни – на острові живуть сотні видів тварин. Ідеальне місце для відпочинку наодинці з природою.


Курган «Огуз»

Недалеко від селища Нижні Сірогози розташований найбільший курган причорноморського степу. Археологи вважають його одним з найбільш значущих історичних пам'яток Херсонщини.


Чорноморський біосферний заповідник

Земний рай для всього живого царства півдня. Прикрашає заповідник Тендрівська коса, збережена в первозданному вигляді.


Озеро Сиваш

Озеро, про цілющі властивості якого знають далеко за межами України, знаходиться поруч з Генічеському та Арабатської стрілки. На трьох заводах випускають продукцію на основі солей озера.


Олешківська Січ і Олешківські піски

Місце легендарної козацької вольниці і єдина в Європі пустеля. Рухливі піски і найбільший в світі рукотворний ліс - цe по праву заслуговує вашої уваги.

Пустеля складається з 7 горбистих арен висотою до 20 метрів, де смажаться в власних котлах мільйони тон піску, лежать озера і мліють під сонцем ліси.


Херсон

Звичайно ж, відкриваючи для себе Херсонську область, не можна обійти стороною Херсон – місто кораблів, сонця і моря. У міру спокійний, але все ж приморська атмосфера відчувається. Прогуляйтеся по набережній міста, центральними вуличками і паркам, оцініть Очаківська і Московські ворота, а також Катерининський собор.




Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки