Головна  / Блог / Для владельцев квартир / Лайфхаки для подобової оренди

Лайфхаки для подобової оренди

Оренда житла – важлива складова будь-якої подорожі. Кожен хоче зупинятися в максимально комфортних умовах за мінімальні гроші. Кілька цінних порад при оренді квартири – читайте в цьому матеріалі.

Лайфхаки для орендодавця

Як краще здавати квартиру – подобово чи помісячно? Звичайно, комусь простіше укласти довгостроковий договір і раз на місяць стабільно отримувати пасивний дохід. Але якщо ви з великого міста, до якого часто по роботі або з туристичним інтересом приїжджають люди, вигідніше здавати житло подобово. Звісно, за умови, що є час і бажання цим займатися.

дом.jpg

1. Важливо пам'ятати, що випадки шахрайства у сфері квартирного бізнесу нерідкі, тому необхідно убезпечити себе. Щоб перестрахуватися, рекомендуємо здати квартиру подобово через перевірені сервіси.

2. Перебільшувати переваги своїх апартаментів не варто – в оголошенні прописуйте все, як є. Адже ви зацікавлені в тому, щоб отримати позитивний відгук і оцінку. В оголошенні зазначається наявність меблів, побутової техніки, посуду, постільної білизни, аж до туалетних засобів. Розкажіть потенційним наймачам, що знаходиться поруч з будинком.

3. Чітко пропишіть вимоги до квартиронаймачів: наприклад, готові ви прийняти на своїх квадратних метрах людину, яка палить, сім'ю з маленькою дитиною або хатніми тваринами.

4. Зрозуміло, що ваша мета – вигідно здати квартиру, але все ж потрібно тверезо оцінювати її вартість, виходячи з розташування і якісних характеристик. Важливо знайти баланс. Ознайомтеся з подібними пропозиціями на ринку. Як відомо, скупий платить двічі: завищивши ціну, є ризик, що нерухомість просто буде простоювати.

5. При зустрічі з орендарем фотографуйте його паспорт – це буде ваша гарантія збереження майна.

ПАСПОРТ.jpg

Як гостю заощадити на подобовій оренді житла?

А тепер лайфхак мандрівникам. Питання, з якими неминуче стикається будь-яка людина, яка приїжджає в інше місто, – як знімати квартиру, щоб не обманули, і що краще – готель або квартира подобово.

Почнемо з останнього. Досить побіжно ознайомитися з готельними цінами, щоб зрозуміти: з фінансової точки зору квартири відчутно виграють. І якщо на одну добу ще можна побалувати себе зупинкою в хорошому готелі з ранковим сніданком, то на більший термін це вже вдарить по кишені. До того ж завжди є можливість вибрати апартаменти в потрібному районі міста, і часом саме це відіграє визначальну роль.

Наступне важливе питання – у кого краще знімати квартиру. На нього також варто звернути увагу, адже ніхто не хоче в останній момент бути обдуреним і залишитись без даху над головою. З цієї точки зору краще рішення – все ті ж перевірені сервіси, які рекомендувалися вище. Головний їх плюс – опція винайняти житло без посередників подобово, тобто прямий зв'язок з власниками апартаментів, а також чесні відгуки від реальних постояльців. Сервіси подобових апартаментів оперативно реагують на звернення користувачів і ведуть боротьбу з шарлатанами.

квартира.jpg

А тепер трохи про те, як шукати квартиру для знімання.

1. Виходити потрібно завжди з фінансових можливостей. Для початку оцініть наявні пропозиції для розуміння ринку і розрахунку вартості своєї квартири.

2. Виберіть район. Істотно заощадити можна, винайнявши житло на околиці. Наприклад, квартири подобово на Троєщині в Києві обійдуться дешевше, ніж апартаменти такого ж рівня, але ближче до центру міста і тим більше в самому центрі.

3. Визначтеся, яка квартира вам потрібна – однокімнатна або двокімнатна, що в ній повинно бути (стосується меблів і різних зручностей на кшталт Wi-Fi). Можливо, квартира вам потрібна лише для того, щоб в ній переночувати. В такому випадку, відмовившись від чогось зайвого, також можна заощадити. Адже на вартість впливає кожна дрібниця.

4. Перегляньте кілька варіантів квартир і їх фотографії.

5. Ознайомтеся з відгуками. Фотографії можуть обдурити, відгуки реальних людей – ніколи.

6. Обговоріть з господарем квартири всі деталі свого заїзду, переконайтеся, що вона закріплена за вами. Втім, про попередній дзвінок часто просять і самі орендодавці.

7. Про всяк випадок прочитайте наш матеріал про шахрайство в подобовій оренді житла, щоб виключити ризики.

Сподіваємося, наші поради вам допоможуть.

Приємної подорожі!



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки