Головна  / Блог / Куди поїхати? / Лісові курорти України

Лісові курорти України

Морське узбережжя, гірські вершини, масивні ліси - в Україні можна організувати відпочинок на будь-який смак.

В осінній період море вже холодне, а гори ще не покрилися снігом, тому ідеальним варіантом для невеликої відпустки стане лісовий курорт. Де саме відпочинок в лісах України буде не тільки корисним, але і комфортним, розповідаємо в цьому матеріалі. 

ТОП-5 українських курортів в лісі

  • Пуща-Водиця, Київська область

Оазис тиші і спокою посеред галасливого міста - такими словами можна описати історичну місцевість Пуща-Водиця в Києві. Це кліматичний курорт, куди приїжджають, щоб відпочити і поправити здоров'я. Територіально він знаходиться серед соснового лісу в менш 20 кілометрах від Майдану Незалежності. 

t.jpg

Тут можна зупинитися в готелі або зняти житло Київської області та організувати міні-відпустку з прогулянками по лісі і збиранням грибів та ягід.А можна зупинитися в санаторії і додати до відпочинку корисні процедури. Санаторій «Пуща-Водиця» знаходиться поруч з озером і парком. На території є бювет з мінеральною водою. 

  • Хмільник, Вінницька область

Старовинне місто Хмільник лежить на березі річки Південний Буг. Відомий він ідеальною комбінацією для оздоровлення - тут є ліс, торфові грязі та мінеральні джерела, насичені радоном. Місто активно розвивається як бальнеологічний курорт, приймаючи велике число відпочиваючих щороку. У Хмільнику діють кілька санаторіїв, є готелі і розвинена подобова оренда житла. 

Крім оздоровчих можливостей, Хмільник привертає наявністю цікавих пам'яток. Прогулюючись по місту, можна побачити старовинний Троїцький костел, Палац графа Ксідо, Храм Різдва Богородиці і Сторожову вежу замку Тарновських, всередині якої діє музей і відкритий ресторан. 

  • Миргород, Полтавська область

На питання, куди поїхати в Україні на тиждень, щоб було веселіше і не дуже дорого, правильною відповіддю стане - місто Миргород. На відміну від попередніх курортів, Миргород розташований не в лісі. Але його курортна частина знаходиться в парковій частині на березі річки Хорол. Тут висаджено багато верб, сосен і беріз, тому прогулянки по тінистих зеленим алеях - невід'ємна частина відпочинку в Миргороді.

mirgorod2.jpg

Курорт являє собою санаторно-курортний комплекс з чотирма діючими санаторіями. Сюди приїжджають люди з захворюваннями шлунка, кишківника, підшлункової залози і печінки. Туристи, для яких оздоровлення не є головною метою, вибирають відпочинок під Полтавою Верхоли - невелике село, оточене лісовим масивом, де гостей приймає сучасний заміський готель в лісі. 

Яке б напрям ви не вибрали, не пропустіть можливість заїхати в Полтаву і пригоститися полтавськими галушками. Зупинитися з ночівлею там буде зручно, знявши квартиру в Полтаві подобово.

  • Трускавець, Львівська область

Відомий бальнеологічний курорт Львівської області розташований в передгір'ях Карпат. З усіх боків його оточують лісові масиви. Головна особливість Трускавця - наявність джерел мінеральної води «Нафтуся». У санаторіях міста пропонуються процедури, спрямовані на лікування хвороб шлунково-кишкового тракту. Крім сучасних медичних комплексів, зупинитися тут можна в готелі або добових апартаментах.

Оскільки Трускавець - курортне місто, в перервах між оздоровчими процедурами, тут можна активно відпочивати в будь-який час року. Влітку - ходити на екскурсії до місцевих музеїв, гуляти в центральному парку і кататися на велосипедах по лісових стежках, а взимку - виїжджати на найближчі гірськолижні курорти. Проблем з вибором місць, куди піти в Карпатах, не виникне.

maxresdefault (1).jpg

  • Синяк, Закарпатська область

Відпочинок в селі Синяк припаде до смаку тим, хто шукає усамітнення і спокою. Синяк - бальнеологічний і гірськолижний курорт Закарпатської області. Оточують його гірські вершини, вкриті змішаним лісом. Свіже повітря і лікувальні мінеральні води зробили це місце популярною здравницею. Місцевий санаторій спеціалізується на лікуванні хвороб нервової системи і опорно-рухового апарату. 

Крім санаторію, в селі можлива оренда будиночка в лісі або кімнати в приватному секторі. У півгодини їзди від курорту знаходиться місто Мукачеве, а ще ближче - середньовічний Чинадіївський замок.

Коли відправлятися на відпочинок?

Оздоровчі можливості України не перестають дивувати. Туристична інфраструктура курортів поліпшується з кожним роком, попит на відпочинок підвищується і кількість сучасних комплексів і баз відпочинку в лісі збільшується. 

Лісові курорти приймають гостей цілий рік, але найбільш привабливе час для відпочинку - осінь і весна. В цей період вже немає сильної спеки, але ще й не надто холодно. Ідеальний час для прогулянок по паркових алеях і лісовими стежками, їзди на велосипедах і конях, нескладних підйомів в гори і ночівель в наметах під зоряним небом. 

Щоб відпочинок пройшов без непередбачених сюрпризів, заздалегідь продумайте дозвілля і забронюйте житло. Великий вибір подобової оренди будинків в Карпатах, в Полтаві, Києві та інших регіонах представлений на Doba.ua.



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки