Головна  / Блог / Поради туристам / Літні Карпати: найкраща альтернатива відпочинку на морі

Літні Карпати: найкраща альтернатива відпочинку на морі

Відпочинок в Карпатах найбільш популярний в сніжний період року, проте влітку тут можна провести час не менш цікаво. Doba.ua склала зручну туристичну програму по Західній Україні, яка може стати гідною альтернативою відпочинку на морі. Такий варіант особливо зацікавить тих, хто не любить літню спеку, тому що навіть в розпал літа в Карпатах часто зберігається комфортна для прогулянок та екскурсій погода. До того ж ціни на оренду будиночка в Карпатах влітку поміркованіші, ніж взимку.

Ужгород

Головне місто Закарпаття Ужгород зберегло камерну атмосферу європейського Середньовіччя. Уздовж річки Уж найдовшою в Європі липовою алеєю можна потрапити в торгову та історичну частину міста, на вулицю Корзо. У перекладі з італійського «Корзо» – вулиця для прогулянок. Тут заведено влаштовувати променад або посиденьки в кав'ярнях. Від Корзо близенько до Хрестовоздвиженського кафедрального собору, Ужгородського замку, ботанічного саду, краєзнавчого музею, а також Закарпатського музею народної архітектури та побуту просто неба. Останній – аналог відомого музею «Пирогів» у Києві.

Ужгород.jpg

Мукачево

Подорожуючи Закарпаттям, обов'язково зупиніться в Мукачево. Його головну пам'ятку – замок Паланок – видно ще на під'їзді до міста. Саме в стінах Мукачівського замку розгорталися ключові історичні події краю. Крім нього, в місті є безліч інших цікавих архітектурних споруд і пам'ятників.


Берегове

Місто Берегове розташоване на кордоні з Угорщиною. Воно знамените своїми термальними джерелами. Завдяки їм тут побудовані прекрасні комплекси для відпочинку. Найзнаменитіший – термальні води «Косино». Тут цілий рік працює п'ять басейнів і королівський банний комплекс з сімома різновидами саун: евкаліптовою, соляною, трав'яною, римською, угорською, турецьким хамамом і крижаною печерою.


Синевир

Озеро Синевир – одна головних визначних пам'яток Карпат і одне з семи природних чудес України. Такий статус був присвоєний йому за підсумками народного голосування у 2008 році. Але і без цих офіційних регалій Синевир завжди привертав мандрівників. По-перше, тому що це найбільше і найглибше високогірне озеро в країні. А по-друге, воно оповите багатьма легендами. В обрамленні мальовничих гір Синевир просто заворожує своїм виглядом!


Шипіт

Неподалік від Синевирської поляни розташований один з найкрасивіших гірських водоспадів – Шипіт. Його висота становить 14 метрів. Попри такі значні розміри, водоспад тут не гримить, а «шепоче», звідси й назва. Вирушаючи в похід влітку, обов'язково відвідайте цей природний шедевр.


Хуст

Це мальовниче місто знаходиться в годині їзди від Мукачева дорогою до Синевирської поляни. В Хуст приїжджають заради відвідування руїн старовинного замку на Замковій горі. Звідси відкривається чудовий краєвид на всю долину, в якій знаходиться місто. Особлива атмосфера панує на заході, коли сонце сідає за горизонт та грає променями в ущелинах напівзруйнованих стін.


Лумшори

Лумшори на Закарпатті знамениті своїми чанами з цілющою сірководневою водою. Купання в чанах стало своєрідною візитною карткою Карпат. Є в цьому щось екзотичне і казкове. На дно чану з водою укладені камені, щоб уникнути опіків під час купання. Адже під самим чаном розпалене багаття, вогонь якого і підігріває воду. Після купання в чані гості можуть зануритися в гірську річку, яка протікає поруч. Такий відпочинок у горах точно запам'ятатися надовго. Крім чанів, в Лумшорах варто відвідати водоспад Давір.


Карпати – це не тільки природа та архітектурні пам'ятки. В першу чергу це гостинні люди, які запропонують комфортний нічліг і нагодують смачною традиційною їжею. Літній відпочинок в Карпатах – чудова альтернатива відпочинку на морі у 2020 році!




Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки