Головна  / Блог / Куди поїхати? / Лижні курорти України: відкриття та найкращі локації

Лижні курорти України: відкриття та найкращі локації

Активний відпочинок в Карпатах взимку – найкращий варіант проведення часу. Про те, де покататися на сноуборді або лижах в цьому сезоні, читайте в нашому матеріалі.

Куди поїхати взимку на лижі?

Взимку саме час зайнятися активним відпочинком. А що ще так само як лижі та сноуборд дозволяє одночасно вбити двох зайців: залишатися в тонусі та отримати заряд гарного настрою?

Лижні катання в Україні можливі не тільки в Карпатах. З початком сезону відкриває свої двері лижний комплекс «Казкова галявина», що знаходиться в селі Поляна Львівської області. Інфраструктура комплексу розвинена: дві траси для катання, кілька кафе, прокат спорядження, школа для новачків – для не надто досвідчених цінителів їзди цього буде цілком достатньо.

анонс 1.jpg

Крім того, курорти є і в Чернівецькій (Мигове, «Сонячна долина»), Київській («Протасів Яр», «Вишгора», Gvozdoff), Полтавській («Сорочин Яр»), Черкаській («Водяники»), Харківській («Екстрім-стиль», «Харківська Швейцарія», «Альпійська долина») та  Одеській (Action city) областях.

Лижний сезон в Карпатах

Зимові курорти, як правило, починають свою роботу з грудня. Розділити їх умовно можна на розкручені та не дуже. А розкрученість і популярність безпосередньо впливає на вартість.

Поїздка в Карпати в сезон взагалі вважається задоволенням не з дешевих. Однак є й винятки. Наприклад, з бюджетних і при цьому універсальних може бути відпочинок в Пилипці. До того ж поблизу є такі пам'ятки як водоспад Шипот.

Не занадто відомий і курорт «Красія», а тим часом він може похвалитися наявністю термальних джерел. Також поруч є старовинні монастирі, пропонуються екскурсії в печери.

красия.jpg

Загалом, варіанти є на будь-який гаманець, і куди поїхати взимку в гори – вирішувати вам. Ми ж нижче висвітлимо найбільш відомі та якісні курорти.

Топ-5 найкращих лижних курортів України

«Буковель» був і в найближчі роки точно буде найпопулярнішим курортом. У високий сезон в Буковелі яблуку ніде впасти – кататися сюди приїжджають любителі не лише з усієї України, а й сусідніх країн. Втім, в цьому році в ситуацію втрутився коронавірус, і напевно на схилах цього разу буде не так багато людей, як зазвичай.

Відпочинок в Буковелі найдорожчий, але і тут в рамках певного бюджету можливо підібрати прийнятні варіанти. Подобове житло завжди дешевше готелів, тому сміливо вбивайте в пошуку «Буковель житло подобово» або скористайтесь сервісом Doba.ua – в каталозі подобових апартаментів є пропозиції від 200 гривень за добу!

буковель.jpg

Другий за популярністю курорт – Драгобрат. Він є найвисокогірнішим, тому сезон тут починається трохи раніше. Курорт має різноманітні траси під будь-який рівень підготовки. Але в цілому Драгобрат все ж більше підходить для досвідчених спортсменів. Є навіть трампліни для фрістайлу, де займаються професіонали, що представляють країну на міжнародних змаганнях.

Для того, щоб заощадити на відпочинку тут, також рекомендуємо Драгобрат (приватний сектор).

Драгобрат.jpg

Славське – прекрасний варіант саме для лижників. Молодий курорт, який почав розвиватися на початку нульових, оснащений 11 трасами та лижними комплексами, де свої перші кроки можуть робити й туристи, що тільки починають вчитись. Чудова львівська природа та м'який клімат сприяють сімейному відпочинку. Інфраструктура розвинена: багато кафе, ресторанів, барів, є гірськолижні школи.

славское.jpg

Ще один молодий курорт «Плай» в Сколівському районі Львівської області також відмінно підійде для сімейного відпочинку. Він охоплює шість трас різного рівня складності та окрему трасу для дітей. Більш того, передбачена культурна програма (екскурсії в музей і майстер-класи).

плай.jpg

Яблуниця – ще один цікавий гірськолижний курорт України. Популярне місце, зручне за розташуванням (всього 30 кілометрів до Яремче та 13 – до Буковеля) і за привабливою ціною. Єдиний мінус – це те, що він працює лише протягом світлового дня. Проте в іншому взагалі проблем ніяких, а види, які відкриваються з висоти майже 1000 метрів – просто захоплюють дух! Це однозначно один з наймальовничіших курортів України.

На території курорту працює ярмарок з гуцульськими сувенірами. А найдопитливіші можуть доїхати до Ворохти та помилуватися знаменитим мостом-віадуком або водоспадом Женецький Гук.

яблуница.jpg

Сподіваємося, до кінця прочитання цього матеріалу ви вже визначилися, де проведете зимові канікули. Хорошого вам відпочинку!



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки