Головна  / Блог / Куди поїхати? / Лижний сезон розпочався: де в Україні кататися на лижах

Лижний сезон розпочався: де в Україні кататися на лижах

Гірськолижні курорти Карпат щороку радують українців засніженими схилами, навіть якщо зима не балує морозною погодою. Але якщо температура опускається нижче нуля, прокотитися вельветовими схилами стає можливим і в інших регіонах України. Про те, де шукати лижні траси, гірки для сноутюбінгу та сноуборд-парки в Карпатах і не тільки, читайте на Doba.ua.

Карпати

Якщо в запасі є кілька днів, то найкращим варіантом для лижного відпочинку стануть українські Карпати. Тут можна знайти гірськолижний курорт на будь-який смак і гаманець.

Найбільш популярним і розвиненим є «Буковель». Любителів лижної їзди цього сезону тут чекає понад сорок трас різної складності. Серед інших розваг – катання на ковзанці, колесо огляду, тюбінгові гірки, санна траса, етнопарк, родельбан і хаскі-хаус. Також є можливість побачити нічні панорами Буковеля під час подорожі на ратраках. Така екскурсія триває дві години та охоплює подорож засніженими маршрутами, екскурсію від гіда та пригощання смаколиками. Ще однією новою цікавою пропозицією цього сезону є бігові лижі. 

Тим, хто любить більш екстремальну їзду, можна вирушити на «Драгобрат». Це найвищий гірськолижний курорт України, внаслідок чого тут завжди ідеальне снігове покриття. Саме сюди їдуть за екстремальними емоціями любителі фрірайду. Цього року на Драгобраті відкрили пункт реєстрації та допомоги туристам, де чергуватимуть гірські рятувальники. Це перший такий пункт на Закарпатті.

фото 1 буковель езда.jpg

Найдовша траса, 3,5 кілометра, розташована на території курорту «Красія». Він знаходиться в іншому куточку Закарпатської області, куди можна доїхати автівкою, проїжджаючи Національний парк «Синевир». Тут є траси для новачків і досвідчених лижників, працює лижна школа та є умови для вільного катання поза трасами.

Поєднати гірськолижний відпочинок з оздоровленням можна в екокурорті «Ізки». Крім катання на лижах, гості можуть попаритися в сауні або лазні, зайнятися йогою, покататися на конях або випробувати на собі бджолину терапію. На території курорту є джерело мінеральної лікувальної води.

Крім перерахованих варіантів, покататися засніженими схилами Карпат пропонують курорти «Плай», «Пилипець», «Звенів». Але якщо їхати на відпочинок у Карпати можливості немає, знайти спуски для катання можна і в інших регіонах. Ось тільки сезон катання там буде залежати від погодних умов.

фото 2 лыжник.jpg

Львів

Покататись на лижах у Львівській області можна в різних місцях, але всі вони віддалені від культурної столиці. Одне з таких – лижний курорт «Славське», розташований на схилах гір Тростян та Високий Верх. Неподалік діє туристичний комплекс «Захар Беркут» з крісельними та бугельними витягами. А в іншому куточку області гостей приймає гірськолижний комплекс «Плай». Тут для найкращого зимового відпочинку є траси для початківців та досвідчених лижників, дитяча гірка, лижна школа, спа-центр, ресторани та готелі.

Чернівецька область

Найближчі до Карпат курорти знаходяться в Чернівецькій області. Гірськолижний комплекс «Мигово» розташований біля підніжжя Буковинських Карпат. Тут є лижні траси, довжиною 1100 і 1300 метрів, гірка для катання на сноутюбах, а також ковзанка просто неба. Спуски патрулюються рятувальниками, працюють бугельні витяги. Крім катання на лижах, тут можна відпочити в SPA-центрі.

Ще один комплекс розташований ближче до Чернівців, в селі Бояни. «Сонячна долина» – це туристично-розважальний і гірськолижний комплекс, де можна добре провести час і влітку, і взимку. Для катань на лижах і сноубордах є траси середнього та низького рівня складності. Окремо обладнана траса для новачків і траси для катання на сноутюбі.

фото 3 мигово.jpg

Київська область

Покататися на лижах можна і в столиці. Найпопулярнішим є спорткомплекс «Протасів Яр». Тут є чотири траси різного рівня складності – від 150 до 500 метрів, є бугельні витяги, діє прокат дитячого та дорослого спорядження. Ті, хто давно вміє кататись, зможуть відпрацювати свою майстерність в сноупарку. Відпочити та зігрітись після активного катання можна в ресторані ДоSki.

Ще одне місце, де можна проїхатись з вітерцем засніженими схилами в Києві, – комплекс GoloseevSkiPark. Тут буде комфортно і новачкам, і досвідченим лижникам – є траси простого, середнього та складного рівня. Цього сезону на території відкрили єдиний в столиці «чорний» схил для справжніх професіоналів. Також в комплексі є лижно-сноубордична школа з досвідченими інструкторами, які допоможуть відчути впевненість на сніжному покритті.

фото 4 гвоздов.jpg

Полтавська область

Сучасний гірськолижний комплекс є й на Полтавщині. Знаходиться він за 14 кілометрів від Полтави в сторону знаменитої Диканьки. У комплексі «Сорочин Яр» крім двох основних схилів для катання, довжиною 270 метрів, є три спуски для катання на тюбінгах і сноуборд-парк. Необхідне спорядження можна взяти в пункті прокату. А відпочити та втамувати голод після катання – в кафе, гриль зоні або піцерії на території. Якщо ви приїдете сюди з іншого регіону, то ви завжди можете зняти квартиру подобово у Полтаві, і приїжджати кататися на громадському транспорті чи таксі.

Черкаська область

Гірськолижний спортивно-оздоровчий комплекс «Водяники» розташований в однойменному селі Черкаської області. До послуг тих, хто відпочиває, понад дві тисячі метрів добре освітлених і вирівняних трас. На місці працює пункт прокату лижного спорядження та квадроциклів. Для тих, хто жодного разу не ставав на лижі, діє лижна та сноуборд школа. Після активного катання, відпочити та зігрітися можна в банному будиночку або гарячому чані з травами.

фото 5 Водяники.jpg

Харківська область

При хорошій зимовій погоді покататися на лижах можна й на Харківщині. Відпочити всією сім'єю за містом і покататися на лижах пропонує гірськолижний центр «Альпійська долина», поблизу села Борова. Тут є схили для початківців і для любителів екстриму. Для зручності працюють два витяги. Також можна орендувати альтанку та організувати невеликий пікнік або перекусити в кафе. Але треба враховувати, що робота комплексу залежить від погодних умов, перед тим, як їхати в «Альпійську долину», обов’язково переконайтесь, що схил відкрито для катання.

фото 6 харьковская швейцария.jpg

Дніпро

У сніжну зимову погоду покататися на лижах можна й в Дніпрі. На території парку розваг «Лавина» є сучасний гірськолижний комплекс з доглянутими трасами для катання на лижах і сноутюбах. Однак розклад роботи трас теж залежить від погодних умов. Слідкувати за роботою схилів можна в соціальних мережах комплексу. Велика ж ковзанка «Лавини» розташована в льодовому палаці, тому готова приймати гостей незалежно від температури за вікном. А щоб зняти житло подобово у Дніпрі, радимо звертати увагу на пропозиції від власників, такі, наприклад, можна знайти в каталозі пропозицій подобової оренди Doba.ua.

или фото 7 одесса.jpg

Зима цього року радує снігом, на відміну від минулих сезонів. При мінусовій температурі гірськолижні схили працюють поблизу багатьох українських міст. Проте, якщо хочете активно відпочити та підкорити засніжені траси незалежно від погоди, вирушайте в Карпати. Лише заздалегідь потурбуйтесь про житло, бо в сезон знайти будиночок за вигідних умов поблизу курортів непросто.




Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки