Головна  / Блог / Куди поїхати? / Львів інстаграмний: 11 дивовижних закладів Львова для фото

Львів інстаграмний: 11 дивовижних закладів Львова для фото

Львів – це не тільки одне з найкрасивіших міст України, а й одне з найсмачніших. Це справжній гастрономічний рай, тому що тільки тут ви знайдете таку концентрацію цікавих і шалено смачних закладів на квадратний кілометр. Весь історичний центр буквально напханий харизматичними львівськими ресторанами, в яких можна і вгамувати голод, і зробити цікаві фотографії. Сьогодні розповімо про найбільш туристичні.

Ті самі незвичайні заклади Львова

«Криївка»

Це візитна картка міста і, мабуть, улюблений ресторан серед приїжджих. А той, хто в ньому не був, принаймні, багато чув про атмосферу, яка тут панує. На вході кожен відвідувач має виголосити гасло, яке є паролем для потрапляння всередину.

Сам заклад нагадує військовий бункер. «Бійці» намагаються розшукати серед гостей «москаля» і розігрують сценки на цю тему, в які волею-неволею будуть залучені ті, хто того бажає. В цілому тут дуже патріотичний антураж і національна кухня.

Криївка.jpg

«Гасова лямпа»

Це кафе на Вірменській вулиці не сплутати ні з одним іншим. Воно впізнається завдяки фасаду будівлі, прикрашеному гасовими лампами. Власне, ресторація якраз присвячена історії цього винаходу, яка тісно пов'язана не тільки зі Львовом, а й конкретно з цим будинком.

В інтер'єр самої «Гасової лямпи» успішно вписані близько 300 світильників. Кухня національна, але є важлива особливість в подачі настоянок – їх вам принесуть в колбах і мензурках. Наливки тут, до речі, гідні того, щоб їх спробувати. А якщо пощастить, то ви навіть побачите піротехнічне шоу у виконанні офіціантів.

Гасова лямпа.jpg

Epic Cheeseburger Cafe

У цьому закладі шоу ви не побачите, проте скуштуєте, можливо, найсмачніші та найбільші бургери в Україні. Гарантуємо: наїстеся досхочу, тому приходьте сюди за можливості максимально голодними.

Бургерну відрізняє неформальна обстановка, стилізація під лофт. Фоном грає музика в стилях R&B і Rap. Є кілька залів, в одному з яких можна влаштувати цілу фотосесію – звичайно, якщо вона не буде зайнята.

Epic Cheeseburger Cafe.jpg

«Ресторація Бачевських»

Це місце для тих, хто хоче відчути аристократичну розкіш. Юзеф Бачевский був відомим львівським підприємцем, власником лікеро-горілчаного бізнесу. Потрапляючи в «Ресторацію Бачевських», ви немов опиняєтеся в особняку XIX століття. Особливу атмосферу створює величезна кількість зелені.

Меню дуже різноманітне – від галицької до європейської кухні, а також великий вибір настоянок. Ресторан найкраще підійде для сніданку (тут, до речі, шведський стіл за фіксовану плату) або романтичної вечері.

Ресторація Бачевських.jpg

 «Мазох-Cafe»

Любителям гострих відчуттів рекомендуємо сходити в «Мазох-Cafe». Назва говорить сама за себе: це пікантний тематичний ресторан Львова, де відвідувачів всіляко «карають» за допомогою зв'язування, ударів батогом і поливання воском. Звісно, все на добровільних засадах і виключно за бажанням гостя. Моралістам тут явно не місце, а люди без комплексів знайдуть в цьому місці віддушину.

Інтер’єр, а також назви страв і навіть їх зовнішній вигляд витримані в стилістиці кафе, а фото звідси напевно шокують ваших друзів. Після таких емоцій потрібно гарненько відпочити, наприклад, знявши квартиру у Львові на Площі Ринок.

Мазох-Cafe.jpg

«Правда»

Власники ресторану назвали «Правду» не інакше як «театром пива». Що якоюсь мірою відповідає дійсності. Вибір пінного напою тут величезний, і при цьому вкрай оперативна кухня, яка справляється навіть по при аншлаг. А вони тут бувають нерідко.

По-перше, тому що це центр міста – Площа Ринок. А по-друге, на другому поверсі регулярно дає концерти місцевий оркестр, тому вечорами в «Правді» дуже шумно і весело. Заводна музика, обстановка лофт з елементами пивоварного заводу та атмосфера загальних веселощів не залишать нікого байдужим.

Правда.jpg

«Найдорожча ресторація Галичини»

Заклад з найвідвертішою та чесною назвою теж знаходиться на Площі Ринок. Якщо ви коли-небудь мріяли потрапити в масонську ложу, це бажання можна здійснити тут.

На вході вас зустріне артистичний господар «квартири» і проводить в зал. Приглушене світло, портрети масонів на стінах і навіть білі рукавички – тут все концептуально до самих дрібниць. Меню безмірно дороге, ціни штучно завищені в 10 разів, але в цьому вся «фішка». Просто заздалегідь подбайте про оформлення карти «Локаль» – і тоді зайвий нулик в ціні вас стосуватися не буде, і ціни стануть більш ніж доступними.

Найдорожча ресторація Галичини.jpg

«П'яте підземелля»

Приголомшливе місце для цінителів середньовічної культури. Офіціанти в чернечих рясах, люстри зі свічками, шкури звірів на стінах, фолкмузика – повне занурення на кілька століть назад.

У ресторані безліч залів, в яких «сховалися» п'ять драконів, і відвідувачам пропонується спробувати знайти їх. Крім цього, є ряд інших квестів і випробувань. Наприклад, бої на мечах з місцевим майстром.

Ну, і локації для красивих знімків, звичайно, теж продумані: корони, мечі, трон і все інше в дусі того часу.

П'яте підземелля.jpg

«Львівська копальня кави»

Запитати будь-кого, чим славиться Львів – відповідь буде одна: це кавова столиця України. Не дивно, що напою тут присвячений ціле заклад – «Львiвська копальня кави». І якщо назви всіх закладів ще можна перевести та адаптувати на російську мову, то назва цього за звучанням вже точно краще вимовляти в оригіналі. «Львівська копальня кави» – в цьому є якась магія і шарм.

Тут все стилізовано під шахтарські мотиви, адже львівську каву, згідно з легендою, видобувають саме в шахті. Тому відвідувачам її доставляють прямо на вагонетці. Антураж закладу якнайкраще сприяє для інста-світлин.

Львівська копальня кави.jpg

«Ресторан м'яса та справедливості»

Гриль-ресторан має власну легенду, згідно з якою його заснував львівський кат. Після скасування смертної кари він залишився без роботи. Тоді у нього і виникла ідея відкрити подібне місце, адже кат «краще за всіх розбирається в м'ясі», про що свідчить гасло, написане в меню. Такий ось чорний гумор.

Як і годиться, ресторан пропонує широкий вибір м'ясних страв. Але для нас важливо не тільки смачно поїсти, але і зробити гарне фото. Для цієї мети тут є знаряддя тортур і пристосування для страти, що залишилися з минулої роботи ката. Похмуро, але цікаво.

Ресторан м'яса і справедливості.jpg

«Пошта на Друкарській»

Ще одне кафе з незвичайним інтер'єром знаходиться на вулиці Друкарській, 3. У ньому можна випити кави або настоянок і чогось перекусити. Але головне – познайомитися з історією пошти, побачити старовинні поштові скриньки, телефонні апарати та багато іншого. По суті, це кафе-музей. І фото на тлі його стіни напевно стане прикрасою вашої колекції.

Пошта на Друкарській».jpg

Справедливо буде сказати, що ідейні заклади та прикольні кафе – теж свого роду львівські пам'ятки. Сподіваємося, цей список допоможе вам вибрати цікаве місце для трапези та зробити красиві фото для своїх соціальних мереж. Плануючи поїздку, не забудьте заздалегідь забронювати житло. Більшість ресторанів зосереджені в центрі міста, тому звертайте увагу на оренду квартири в Галицькому районі.

Важливо! Перед відвідуванням будь-якого закладу зі списку обов'язково уточнюйте актуальний графік роботи та можливість проводити час в залі ресторану. Можливо, деякі заклади в період карантину закриті або працюють лише на винос



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки