Головна  / Блог / Куди поїхати? / Львів – ворота в Європу або що так вабить українців?

Львів – ворота в Європу або що так вабить українців?

Львів – найбільш європейське місто України, що разюче відрізняється від інших своєю багатою архітектурою. Воно користується величезною популярністю в іноземців, а для українців є одним з улюблених місць для проведення вікенду. Які є автобусні тури через Львів і що подивитися в місті за один день, читайте в сьогоднішньому матеріалі.

Львов панорама.jpg

Тури в Європу на вихідні зі Львова

Без перебільшення, Львів – це вікно в Європу. Завдяки своєму місцю розташування він має статус транзитної точки для подорожей за кордон. Популярні напрямки відпочинку: Польща, Німеччина та Італія, також доступні Великобританія та Австрія. Відправитися в ці країни можна будь-яким відомим способом.

Львівський аеропорт здійснює рейси в Берлін, Дортмунд, Вроцлав, Гданськ, Катовіце, Лондон, Неаполь, Венецію, Мілан і Відень. Аеропорт у Львові, до речі, знаходиться в межах міста, але все ж досить далеко від центру.

Потяги зі Львова в Європу також слідують до сусідньої Польщі (Вроцлав). Крім того, щодня з Києва та Одеси ходять потяги в Перемишль. Обидва роблять зупинку у Львові. На одеському до того ж можна вдало зістикуватися з поїздом Перемишль – Грац, який, своєю чергою, йде транзитом через безліч популярних туристичних міст.

Львов вокзал.jpg

Також є потяг до Львова з Києва, кінцевим пунктом якого є Відень. У Львові складу варто одну годину, після чого слід через Мукачево в Угорщину. А в Румунію через місто Лева курсує потяг Київ - Бухарест. Таким чином, Львів - це великий залізничний вузол, з якого легко можна відправитися в тур по Європі.

Для тих, хто звик подорожувати з туроператорами, в наявності велика кількість автобусних турів в Італію, Португалію, Іспанію, Францію, Словенію та інші країни. Нарешті, ніхто не забороняє поїхати в Європу на машині. Загалом, Львів надає українцям повний карт-бланш у виборі напрямів і способів пересування.

компас.jpg

Що подивитися у Львові за день?

Ну, а якщо ви вирішили нікуди не їхати та провести день-другий в цьому місті, рекомендуємо зняти житло у Львові подобово через сервіс Doba.ua, щоб не поспішаючи відвідати всі визначні пам'ятки Львова. Квартира в центрі Львова на добу восени 2020 року стоїть від 250 гривень за ніч.

Попри те, що всі пам'ятки зосереджені в історичному центрі та обійти їх можна за один день, Львів не створений для швидких оглядів. Ним потрібно милуватися та насолоджуватися з чашкою кави в руках.

Поглинати найпопулярніший в місті напій найкраще в будь-якому закладі на Площі Ринок. Це серце міста, де розташовується знаменита львівська ратуша. Якщо пощастить, ви зможете піднятися наверх подивитися на місто з висоти й звідти вже вибрати подальший маршрут.

львов центр города.jpg

Найяскравішим пам'ятником архітектури вважається Домініканський собор – шедевр бароко, який височіє поблизу ратуші. Втім, усі львівські пам'ятки знаходяться в кроковій доступності, в чому безсумнівна принадність міста.

Неодмінно пройдіть через Глинянську браму – колись вона була в'їздом до міста. Пройшовши крізь неї, ви потрапите у двір Бернардинського монастиря XV століття, який прославився тим, що свого часу був однією з локацій для знімання фільму про д'Артаньяна і трьох мушкетерів.

Іншою локацією виступив двір вірменської церкви, самої таємничої та цікавої. Зайдіть всередину неї – ви відразу все зрозумієте.

бернардинский монастырь.jpg

Найкрасивішим храмом міста за внутрішнім оздобленням можна назвати собор Успіння Діви Марії, який також стоїть біля ратуші. Зовні цей храм виглядає скромніше багатьох сакральних споруд Львова, але те, що ви побачите в його стінах, не залишить байдужим.

Поруч з собором стоїть каплиця Боїмів – розкішно оформлена фамільна усипальня XVII століття, який належав поважній львівській родині. Побудована в стилі пізнього ренесансу, вона звертає на себе особливу увагу.

За межами історичного центру однозначно слід відвідати Національний оперний театр і площу з фонтаном біля нього. Тут можна як придбати екскурсію і побачити підземну річку, над якою зведено театр, так і просто вхідний квиток для прогулянки його коридорами.

оперный театр львов.jpg

Також у Львові є власні замок і палац. Останній колись належав Потоцьким. Нині в цьому будинку, що є яскравим пам'ятником архітектури, розмістився музей сучасного мистецтва. А ось замок залишився тільки номінально у вигляді замкової гори та частини стіни з південно-східного боку. Однак, красивий парк і найвища точка міста з приголомшливим оглядом все одно привертають велику кількість туристів і жителів міста.

Крім цього, радимо відвідати блошиний книжковий ринок – він знаходиться біля королівського арсеналу, порохової вежі та Успенської церкви, тому пропустити його не вийде. А ось, щоб знайти італійський дворик, потрібно постаратися. Але це одне з наймиліших місць міста, яке також обов'язкове до відвідування.

итальянский дворик.jpg

Щоб відчути знамениту львівську атмосферу, найкраще зупинятися в центрі. Вибір квартир в Галицькому районі подобово є чималий, ви точно зможете вибрати найбільш відповідний для себе варіант.

Приємної подорожі!



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки