Головна  / Блог / Для владельцев квартир / Мінімізація ризиків як вигідно здавати житло подобово

Мінімізація ризиків як вигідно здавати житло подобово

Власники проводять ретельну підготовку для того, щоб здати квартиру вигідно і з мінімальними ризиками. Але багато хто все ж стикаються із невдоволенням мешканців. Це як мінімум загрожує обернутися негативними відгуками, а як максимум – відмовою сплатити повну суму оренди. Причини такого невдоволення можуть бути як суб'єктивні, так і об'єктивні. Doba.ua вирішила в них розібратися.

Минимизация рисков

Актуальність опису

Найпоширенішою скаргою орендарів залишається невідповідність умов проживання заявленим в оголошенні. Наприклад, вони вибрали квартиру, тому що в описі зазначено наявність Wi-Fi і кабельного ТБ, але термін дії пакету послуг закінчився через невчасно сплачений рахунок. Якщо ціна за таке житло низька, вони можуть і промовчати, прийшовши до висновку наступного разу орендувати іншу квартиру. Якщо ж ціна досить висока, орендарі можуть зажадати відшкодування збитку.

Рекомендація: Перш, ніж здавати квартиру новим мешканцям, перевірте її стан на відповідність опису. У більшості випадків недоліки легко усунути, сплативши рахунки або зробивши прибирання.

Минимизация рисков

Якість ремонту

Якщо ваша квартира знаходиться не в центральному районі, то дорогий дизайнерський ремонт невиправдано підвищить вартість. Це скоріше відлякає туристів, які приїхали в місто для того, щоб подивитися визначні пам'ятки. Найчастіше квартирою у віддалених районах цікавляться люди, які приїжджають в місто по роботі або з інших, не пов'язаних з туризмом, причин, а тому шукають варіанти подешевше.

Рекомендація: роблячи ремонт квартири під здачу, визначитеся, для кого вона буде призначена.

Найбільш виграшним варіантом буде мінімалістичний ремонт в нейтральних тонах без старих меблів. Слідуйте правилу не вкладати в ремонт засобів, які не вдасться повернути через кілька місяців оренди.

Минимизация рисков

Техніка в домі

На чому економити не можна, так це на побутовій техніці та сантехніці. Люди, які приїхали в місто на кілька днів, не захочуть з'ясовувати, скільки маніпуляцій потрібно зробити, щоб включити плиту, або як сильно закручувати кран, щоб він не капав. Кожен був би радий, щоб його життя в поїздці виявилося якомога простіше і комфортніше, тому не зайвим також буде наявність стандартного набору кухонного приладдя і постільної білизни.

Рекомендація: не обов'язково укомплектовувати квартиру усіма можливими девайсами. Досить мінімально необхідного набору справної техніки в хорошому стані.

Минимизация рисков

Непередбачені ситуації

Іноді трапляються ситуації, в яких ви не винні, але провина за них лягає на вас. Наприклад, недбайливі сусіди, які постійно викликають поліцію, або, що ще гірше, самі є частою причиною виклику поліції. Враження від перебування також може зіпсувати шум за вікном, наприклад, трамвайна лінія під будинком або нічний клуб.

Рекомендація: на деякі обставини ви не в силах вплинути, але в такому випадку попередити про це мешканців заздалегідь вкрай необхідно.

Якщо людина, дізнавшись особливості квартири, почала сумніватися у виборі, поторгуйтесь з ним. Можливо, невелика знижка, змусить його подивитися на ситуацію зовсім по-іншому.

І під кінець. Щоб мінімізувати ризики, дуже рекомендуємо укладати договір, в якому будуть вказані усі умови оренди, а також позначений алгоритм дій обох сторін на випадок форс-мажору.



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки