Головна  / Блог / Куди поїхати? / Міста, парки та курорти для осіннього відпочинку в Україні

Міста, парки та курорти для осіннього відпочинку в Україні

Осінь в Україні – прекрасна пора для подорожей. Це той момент, коли вже не жарко, але ще не надто рано темніє, і світловий день дозволяє багато чого встигнути. Який він, відпочинок в Україні восени? Розповідаємо в це матеріалі.

Погода в Україні восени

Оскільки Україна знаходиться в помірному кліматичному поясі, клімат м'який, і зміна пір року відбувається плавно. Особливо це стало помітно в останні роки на тлі загальної тенденції до потепління. Зараз ранню українську осінь часом не відрізнити від літа, а температура +20 для жовтня є нормою.

осень в городе.jpg

Однак в цьому році синоптики прогнозують раннє похолодання, дощовий жовтень і снігову, морозну зиму. Звичайно, прогнози збуваються не завжди, але в сьогоднішньому огляді будемо закладатися на те, що до настання холодів на осінні подорожі у нас є два місяці.

Топ-10 місць для осіннього відпочинку

Отже, куди поїхати у вересні та де відпочити в Україні в жовтні? Пропонуємо список напрямків для осіннього відпочинку в Україні.

Море. Куди б ви не вирушили – будь то Одеса, Кирилівка або Арабатська стрілка, море у вересні – хороша ідея. На найтеплішому та мілководному морі України – Азовському морі – у вересні оксамитовий сезон, так що приїжджати на тамтешні пляжі дуже навіть не пізно. Вода в цей час ще приємна – в районі + 22-25 градусів, а ось людей значно менше. Плюс ціни, як правило, нижче.

море.jpg

До речі, про Одесу вище теж недарма було сказано: 2 вересня місто святкує день народження. Тому, крім «морського» відпочинку можна застати святкові заходи. Однак у зв'язку з епідеміологічними обставинами в цьому році вони можуть бути перенесені або скасовані – актуальну інформацію по Одесі та інших містах-іменинниках краще уточнювати ближче до поїздки.

одесса.jpg

Дніпро. З цієї ж причини саме час восени відвідати й Дніпро: день народження міста – 14 вересня, і воно теж завжди проходить з розмахом. Наприклад, у 2019 році у місті відбулося кілька вистав, пройшла карнавальна хода, а також прямо на вулиці виступив дует Baccara.

Днепр.jpg

Чернівці. Ще один день міста восени та в одному з найромантичніших міст країни – Чернівцях. Він традиційно святкується в першу суботу жовтня. У 2021-му році він випадає на друге число. Як завжди, в рамках дня міста будуть проходити поетичні фестивалі, виступи музичних колективів, театральні вистави, майстер-класи. А вінчати день буде святковий салют. Житло в Чернівцях подобово можна знайти та забронювати на сервісі подобових апартаментів Doba.

черновцы.jpg

Карпати. Якщо літо – найкраща пора для підкорення гірських вершин, то осінній тур в Карпати принесе не тільки моральне задоволення, але й повні кошики лісових дарів. У вересні саме час збирати чорницю та ожину, а також гриби. Білі гриби з'являються в жовтні, а у вересні можна знайти чимало підберезників та підосичників.

Буковель. Якщо вже мова зайшла про гори, то чому б не доїхати й до Буковеля. Багато хто приїжджає на цей гірськолижний курорт взимку, щоб покататися на лижах чи сноуборді, але далеко не кожен бачив красу осінніх гір. Підіймачі працюють завжди, так само як і розваги – зокрема, екстрим-парк, квадроцикли або прогулянки на конях. Тому нудьгувати не доведеться.

Буковель.jpg

Парки. Золота осінь напрочуд гарно грає яскравими фарбами в парках. Найбільш популярними в Україні є Олександрія в Білій Церкві та Софіївський парк в Умані. Софіївка виділяється особливо, адже цей парк більш впорядкований і орієнтований на туристів. У ньому є фонтани, водоспад, гроти, підземна річка та інше. А якщо потрапити в період опадання жовтого листя, тоді вийде не тільки прогулятися, але і зробити красиві фото для соціальних мереж. Якщо буде бажання зупинитися тут надовше, оренда квартир в Умані подобово в середньому обійдеться в 350-600 гривень.

Умань.jpg

Буцький каньйон. Приголомшливе місце в Черкаській області, яке нікого не залишає байдужим. Цей мальовничий каньйон утворений високими берегами річки Гірський Тікич. Сюди часто приїжджають любителі рафтингу та «дикого» відпочинку з наметами. Сімейний відпочинок восени в цих краях – що може бути краще? Особливо, якщо є автомобіль і тяга до прекрасного.

букский каньон.jpg

Львів. Це місто привітне завжди. У будь-яку пору року та в будь-яку погоду тут приємно гуляти, час від часу заходячи в харизматичні львівські ресторанчики. Крім того, з 24 по 26 вересня у Львові відбудеться Lviv Coffee Festival – якщо ви любите каву, вам точно варто побувати на цьому фесті. На 27-29 вересня запланований Lviv Bike Expo Forum, в ході якого пройдуть веломарафони та велосипедні екскурсії. Крім того, на початку місяця буде театральний фестиваль «Золотий Лев», а в середині жовтня жителів і гостей Львова чекає Національне свято шоколаду.

Львов.jpg

Полтава. 23 вересня відсвяткує свій день народження й Полтава. Але навіть якщо через пандемію всі масові заходи будуть скасовані, це нітрохи не завадить насолодитися цим колоритним містом. Полтава – одне з найзеленіших міст України, і тільки уявіть, як воно виглядає, коли одягається в яскраво-жовтий наряд!

Неспішні прогулянки Івановою горою, занурення в багату історію міста і знамениті місцеві смаколики зроблять ваш вікенд незабутнім. Радимо скористатися подобовою орендою житла та виділити окремий день на знайомство з музеєм-заповідником Миколи Гоголя, який знаходиться неподалік від Полтави.

Полтава.jpg

Кам'янець-Подільський. Саме восени на території знаменитої фортеці проходить фестиваль сучасного мистецтва RespublicaFEST. У цьому році він намічений на 27 серпня. Але навіть якщо до сучасного мистецтва ви байдужі, побачити найкрасивіші місця України восени – просто необхідно. Старе місто Кам'янця-Подільського та величний Смотрицький каньйон – якраз з таких.

Каменец-Подольский.jpg

Відновлюємо здоров'я в санаторіях

Безумовно, осінь найкраще підходить і для оздоровлення. Осінні курорти, такі як Трускавець або Моршин, підходять і для того, щоб поєднати приємний відпочинок з корисними оздоровчими процедурами. Квартира подобово в Трускавці обійдеться в 350-400 гривень. Головне – перед поїздкою проконсультуйтеся з лікарем щодо грамотного приймання мінеральної води, щоб курс пішов на користь.

Моршин осень.jpg

Не секрет, що декого осінь вганяє в смуток. Однак, якщо вміти організувати свій відпочинок, то цей період пройде цікаво та принесе масу позитивних емоцій!



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки