Головна  / Блог / Куди поїхати? / Морські курорти на Арабатській Стрілці

Морські курорти на Арабатській Стрілці

Відпочинок на Азовському морі – відмінний варіант сімейного проведення часу в теплу пору року. Щорічно його відвідують тисячі туристів. Чим так приваблює Арабатська Стрілка, де краще відпочивати на ній, а також про плюси та мінуси сезону на Азовському морі – читайте в нашому матеріалі.

Частини Арабатської Стрілки: де відпочити?

Арабатська Стрілка – найбільша коса Європи, умовно її можна розділити на три частини за назвами сіл: Генічеська Гірка, Щасливцеве та Стрілкове.

Село Генічеська Гірка знаходиться за вісім кілометрів від Генічеська. Близькість до міста автоматично означає найбільшу розвиненість в інфраструктурному плані. Відпочинок у Генічеській Гірці різноманітний: на будь-який смак для вас кафе, бари та нічні клуби. Крім того, є луна-парк, аквапарк, дельфінарій і гаряче джерело.

дельфинарий.jpg

До наступного села з Генічеська їхати 18 кілометрів. Що є в Щасливцевому? Велика кількість магазинів, готелів, пансіонатів і баз відпочинку. Також вирує нічне життя, поблизу гаряче джерело і солоне озеро. Загалом, Генічеська Гірка і Щасливцеве не сильно відрізняються один від одного. Більш того, вони знаходяться поруч, тому якщо є бажання, зупинившись у Щасливцевому, можна без проблем відвідати той самий аквапарк у Генгорці. Звичайно, якщо ви приїдете на особистому автомобілі – з використанням громадського транспорту є нюанси. Але про них мова піде нижче. Щасливцеве житло шукайте на Doba.ua.

аквапарк.jpg

А ось до Стрілкового від Генічеська – вже 31 кілометр шляху, і це село вже сильно відрізняється від галасливих «сусідів». Якщо вбити у пошуку «Стрілкове що подивитися», нічого толком не знайти. Гостьові будинки, бази відпочинку, дитячі табори – всього в достатку, але відірватися на повну тут не вийде.

Стрілецьке більше підходить для тих, хто шукає єднання з природою або приїхав за оздоровленням: у вашому розпорядженні термальні джерела і гліцеринове озеро. Останнім часом село активно забудовується: винайняти житло у Стрілковому не представляє складності, зростає асортимент послуг, що надаються. Але в плані тусовок буде нуднувато.

пляж.jpg

Необхідно сказати й про пам'ятки Арабатської Стрілки – вони є невіднятною частиною відпустки.

  • Дельфінарій «Оскар». Про нього мимохіть вже було сказано вище. Це один з найбільших дельфінаріїв України, що знаходиться в серці Генгорки.

  • Сафарі-парк, або «страусова ферма». По суті, це зоопарк з великою кількістю тварин, одними страусами справа не обмежується. Цікаво буде і дітям, і дорослим.

  • Рожеві озера. Однозначно must visit! Відвідати Арабатську Стрілку і не побувати на цих дивовижних водоймах – значить, даремно витратити свою відпустку. Озера, до слова, знаходяться в селі Приозерному неподалік від Генічеської Гірки. Якщо ви є щасливим володарем квадрокоптера – беріть з собою, зробите розкішні кадри.

розовое озеро.jpg

Плюси та мінуси відпочинку

Арабатка – відпочинок, який сподобається як активній молоді, так і сімейним парам з дітьми. Які ж плюси та мінуси відвідування коси?

1. Море і пляжі. Цим все сказано.

2. Лікувальні грязі, цілющі бальнеологічні джерела і мінеральні води – повний набір для оздоровлення.

3. Розвинена туристична інфраструктура.

4. Доступні ціни на житло.

5. Цілюще повітря, наповнене йодом і бромом.

инфраструктура.jpg

Тепер коротко про мінуси Арабатської Стрілки. До них можна віднести:

1. Погано розвинене транспортне сполучення між селами.

2. Більшість магазинів вважають за краще приймати оплату готівкою, платіжні термінали відсутні, що створює незручності.

3. Періодичні перебої з електроенергією.

4. Комарі.

Також необхідно відзначити, що Азовське море – мілководне з дуже пологим заходом у воду. Однак класифікувати це як перевагу чи недолік неможливо: для сімей з маленькими дітьми це безсумнівний плюс, для інших може стати великим мінусом.

дети.jpg

Тепер ви знаєте, де відпочити на Арабатській Стрілці. Залишилося тільки дочекатися сезону – а він вже не за горами!



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки