Головна  / Блог / Поради туристам / Найкращі події весни 2024 у Києві

Найкращі події весни 2024 у Києві

Разом із початком теплого сезону в столиці стартують різні активності. Що підготував цього року яскравий Київ? Книжковий фестиваль, музична премія, поетичний вечір та багато концертів – нудьгувати точно не доведеться. Час планувати графік відвідування найцікавіших івентів. Щоб вам було легше визначитись, куди піти навесні у Києві, ми зробили добірку топових подій.

The Rock Symphony Orchestra

З 8 по 10 березня палац «Україна» наповниться найпотужнішою музикою. Тут зіллються рокові та симфонічні мотиви в рамках грандіозного вечора The Rock Symphony Orchestra. Ви почуєте кавери хітів таких культових гуртів як The Beatles, Queen, Nirvana, Metallica у новому аранжуванні, від якого захоплює дух. The Rock Symphony об'єднає симфонічний оркестр, рок-бенд та професійний хор – 140 артистів на одній сцені. Справжнім меломанам гарантовано якісне задоволення, яке доповнять інноваційними світловими та візуальними спецефектами. 

rock_orchestra.jpg

«Ковен фест»

Перший фестиваль жіночої сили пройде в столиці 9 березня. Локація проведення – 9-й павільйон ВДНГ. В креативному просторі «Дев’ятка» відбудуться виступи сучасних артисток, лекції на важливі теми, маркет жіночих брендів, благодійні збори. На сцену вийдуть Геля Зозуля, Alekkksa, Nana, Туча, Dj Dub in Sky, Alice Change, Vioria. Ведуча фестивалю – поетеса та блогерка Дар’я Лісіч. Ковен фест – чудова нагода приїхати в столицю разом з подругами, приємно провести час в колі талановитих українок та підтримати жіночі організації. Плануючи мандрівку в столицю великою компанією, гарною ідеєю буде орендувати трикімнатну квартиру у Києві подобово.

koven.jpg

«Весняна музична платформа»

Масштабні фестивалі наразі заборонені, проте культурне життя не зупинилося й українці мають можливість насолодитись виступом улюблених артистів наживо. Справжнє свято музики та весни відбудеться 29 березня в Жовтневому палаці. На «Весняній музичній платформі» об’єднаються п’ятнадцять відомих артистів, щоб зарядити вас енергією та гарним настроєм. На сцені МЦКМ виконають свої хіти Mamarika, Max Barskih, Chico&Qatoshi, 100лиця, Оля Цибульська та інші. Така подія варта того, щоб приїхати в столицю з іншого міста. Підбираючи, де зупинитись на кілька днів, рекомендуємо звернути увагу на подобові апартаменти, Doba.ua пропонує великий вибір оренди житла подобово у Києві від власників.

platforma.jpeg

Олександр Пономарьов та Михайло Хома

Концерт, який не залишить байдужим жодного глядача. Вперше на одній великій сцені заспівають дуетом Олександр Пономарьов та Михайло Хома. Артисти підготували нову програму «Україна переможе». Композиції звучатимуть у супроводі симфонічного оркестру. Поєднання живої музики та сильних голосів артистів створить неймовірну фантастичну атмосферу, яка надовго залишиться в пам’яті. Концерт запланований на 20 квітня в Національному палаці мистецтв «Україна»

ponomarev_homa.jpg

«Книжкова країна»

Сучасні письменники, літературні критики, представники найбільших українських видавництв, блогери та медійні зірки чекатимуть любителів літератури та затятих читачів на фестивалі «Книжкова країна». Захід пройде на території ВДНГ в період з 25 по 28 квітня. В різних павільйонах працюватиме багато корисних локацій: книжковий ярмарок, майданчик з освітньою літературою, простір настільних ігор, майданчик публічних читань та зустрічей з письменниками. Для найменших гостей книжкового фестивалю обладнають дитячий майданчик, де проводитимуть квести та тематичні ігри. Там же можна буде поспілкуватися з дитячими письменниками. 

knizhkova.png

Max Barskih

В найтепліший весняний місяць у Палаці спорту відбудеться сольний концерт Макса Барських. Ця подія стане виступом на біс після великого концерту в грудні, на якому артист презентував новий альбом «Зорепад». Успіх зимового заходу був настільки шаленим, що повторний концерт був неминучим. Фанати артиста розкуповують квитки на його виступи швидше, ніж гарячі пиріжки, тому поспішіть. Концерт відбудеться 17 травня. 

max_barskih.jpg

Сергій Жадан

Не лише музиканти здатні збирати повні зали. В Україні є багато талановитих митців, які надихають своєю творчістю. Таким є Сергій Жадан – майстер слова, поезія та проза якого, завдяки легкому стилю написання та вживанню розмовною лексики, зрозуміла кожному. 25 травня в Київському палаці спорту відбудеться грандіозний поетичний вечір «Усі вірші». Це буде велика презентація повного зібрання віршів Жадана, яке вийшло у січні. Не пропустіть цю дійсно визначну в історії української літератури подію.

zhadan.jpeg

YUNA 2024

Один з найочікуваніших заходів, особливо для артистів естради. Це щорічне свято української музики, яке традиційно проходить в теплу пору року – навесні або влітку. Минула премія відбулась в червні в Жовтневому палаці та мала оновлений формат – замість звичних номінацій журі вибирало переможців в єдиній категорії «Пісні незламної України». В цьогорічному регламенті зазначено, що музиканти та творці будуть номіновані в різних категоріях. Глядачі зможуть не лише першими побачити переможців, а й насолодитись музичними виступами улюблених артистів. Тому премія Yuna – гарна нагода приїхати в столицю на пару днів. Якщо будете їхати всією сім'єю чи компанією, для комфортного відпочинку рекомендуємо зняти подобово 2-кімнатну квартиру в Києві.

yuna.jpg

Масштабних парадів, ярмарків та веселощів, які раніше були обов’язковою частиною культурного життя, наразі немає. Поки в країні не настав мир, масові гуляння проводити не будуть, тому варіантів у Києві на 9 травня, куди піти та чим зайнятись не так багато. Проте в інші дати в різних культурних та мистецьких локаціях проходить чимало концертів, вистав та благодійних стендапів. Вибирайте найцікавіше та наповнюйте життя позитивними емоціями.



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки