Головна  / Блог / Поради туристам / Найнезвичайніші готелі України

Найнезвичайніші готелі України

Якщо вірити дідусеві Дарвіну, до того, як еволюціонувати до сучасного Homo sapiens, наші предки облаштовували собі житла практично скрізь: від гірських печер до крон дерев. Правду кажучи, ми й тепер іноді мріємо пожити в печері, подалі від мирської суєти. Найбільш заповзятливі готельєри давно зрозуміли це просте людське бажання, тому в Україні є незвичайні місця, в яких можна відчути себе як первісною людиною, так і королівською особою. Doba.ua дізналася, де саме вони розташовані.

FRIEND HOUSE

На першому місці унікальний для України еко-готель «Friend House». І хоча потрапити сюди не так просто, тому що поки це закрита приватна власність, готель заслуговує окремої уваги. Побудований ще у 2007 році, «Friend House» і правда дуже доброзичливий як до гостей, так і до навколишнього середовища. Весь комплекс будівель виконаний з натуральних матеріалів, — глини, очерету, дерева, — а його номери нагадують печери. В результаті готель вийшов настільки природним, що виникає враження, ніби він зовсім виник без людського втручання.

Де: «Friend House» розташувався в лісовій курортній зоні на березі річки Оріль в селі Обухівка за 30 км від обласного центру, міста Дніпро.

INDIAN VILLAGE

Вілла «Indian Village» — це справжній табір північноамериканських індіанців. Тут гостям пропонують оселитися в традиційних наметах-тіпі. Господарі готелю допоможуть урізноманітнити дозвілля гостей риболовлею, веслуванням на каное, пішими та велосипедними прогулянками, а також нададуть послуги пральні, Wi-Fi та безкоштовний трансфер до аеропорту. Крім готових сніданків, в «Indian Village» можна самому приготувати їжу на барбекю або мангалі.

Де: готель розташований в селі Красник Верховинського району Івано-Франківської області. Безпосередня близькість «Indian Village» до Буковелю (35 км) робить його привабливим для туристів взимку, а наявність великої кількості бурхливих гірських річок — і влітку.

БІЛИЙ БІЗОН

У кемпінгу «Білий бізон» теж пропонують оселитися в оселях на схилах Карпат, але не в тіпі, а в бунгало. Саме слово «бунгало» бенгальського походження та означає, що невелику одноповерхову житлову споруду для сім'ї. Саме тому відпочинок в «Білому Бізон» припаде до душі великий галасливій компанії з дітьми. Дерев'яні затишні будиночки повернуть гостей у дитинство. Тут також можна сплавитися по гірській річці або покататися на велосипеді.

Де: щоб потрапити в «Білий бізон», треба відправитися в село Лука Городенківського району Івано-Франківської області.

ЕТНО-ХАТА

Пам'ятайте, як, гуляючи по музею Пирогово, вам хотілося подовше затриматися в будиночках, щоб ретельно вивчити всі експонати? Автори «Етно-хати» вирішили взяти цю ідею за основу. Саме тому всі номери готелю виконані в традиційному для українських осель стилі. У кожній такій хаті-мазанці є вибілена піч, лавки та ліжка, застелені старовинними тканими килимами, і прикрашені запашними букетами з різнотрав'я різьблені сволоки. Сам готель розташований на території етнографічного комплексу «Українське село», де можна дізнатися все про українські традиції.

Де: на території етнографічного комплексу «Українське село» в селі Бузова під Києвом.


ФРУМУШИКА-НОВА

Якщо в «Етно-хаті» неподалік столиці можна усамітнитися на вікенд, то в комплекс сільського зеленого туризму «Фрумушика-Нова» необхідно їхати як мінімум на тиждень. Та й то цього часу може виявитися недостатньо, щоб відчути всі тонкощі сільського життя. Комплекс розташований прямісінько в степах Одеської області. Його господарі тримають фазанів і вівцеферму, виготовляють натуральні делікатесні сири, роблять вино і розводять бджіл. Гостям вони пропонують оселитися в традиційних будиночках, в яких жили бессарабські селяни на рубежі XIX-XX ст., відвідати етно-музей під відкритим небом і невеликий зоопарк, покататися на конях і політати на літаку, а також відправитися на полювання чи риболовлю.

Де: комплекс «Фрумушика-Нова» розташований за 6 км від сіл Старосілля та Весела Долина в Тарутинському районі Одеської області.

NEMO

Якщо все-таки ж думка опинитися в сільській глушині та доглядати за тваринами вас не гріє, варто звернути увагу на готель «Nemo». Тут за тваринами доглядає виключно персонал, а самі вихованці щовечора дають концерти. Мова про дельфінів. Крім дельфінарію, в готелі є спа-зона і три великих басейни.

Де: готель-дельфінарій розташований в Харкові на території Ботанічного саду ім. Шевченка.


HISTORY

Власники готелю «History» в селі Поляниця вирішили втілити в інтер'єрах своїх номерів певні історичні віхи розвитку Української держави. Так, тут є номер під назвою «Трипілля», «Скіфія», «Київська Русь», «Княжий», «Козацтво», «УПА» і ін. Уже з нескладно здогадатися, як вони виглядають всередині. Але головне, для того, щоб опинитися в різних епохах, не потрібно їздити по всій країні. Досить оселитися в цьому незвичайному готелі.

Де: готель «History» розташований за адресою Івано-Франківська область, село Поляниця, вул. Подина, 62-В.

VIA REGIA

Ще один готель, який розташований на території історико-культурного комплексу «Замок Радомисль», — це «Via Regia». Назва готелю перекладається як шлях королів, а номери так само, як і в готелі «History», іменні, але названі в честь тих особистостей, чиї долі колись були пов'язані з історією старовинної будівлі. Via Regia — найдавніший і найдовший у світі сухопутний торговий шлях, який був заснований ще за часів античності та проходив через місцевість, де розташований «Замок Радомисль». Спочатку в замку була паперова фабрика, побудована у XVII столітті ченцями Києво-Печерської Лаври. У ті далекі часи такі об'єкти мали державну вагу і водночас з виготовленням паперу виконували й оборонні функції.

Де: Історико-культурний комплекс розташувався на березі річки Мика в місті Радомишль Житомирської області.


IQ

Якщо ви навпаки не любите історію і старовину, а віддаєте перевагу сучасним технологіям, саме час звернути увагу на готель «IQ», номери якого оснащені системою «Розумний будинок». Цей по-своєму незвичайний готель в центрі Києва теж здатний подарувати спокій і умиротворення, тому що значну частину побутової роботи виконують новітні IT-рішення. У компактних невеликих номерах немає жодної зайвої деталі, а всі елементи інтер'єру строго функціональні.

Де: готель «IQ» розташований на вул. Вадима Гетьмана, 6, в Києві.



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки