Головна  / Блог / Поради туристам / Найважливіші речі, які точно знадобляться туристу

Найважливіші речі, які точно знадобляться туристу

Подорож – це завжди подія, тому до його планування потрібно підходити дуже ретельно. Один з головних порад, який дають туристичні сайти мандрівникам, – скласти список необхідних речей. Не будемо заперечувати, що це правильно. Але яким повинен бути такий список? Розберемося разом з Doba.ua.

Перш, ніж перейти до його складання, відзначимо, що немає необхідності сліпо слідувати готовим списками з інтернету. У них часто вказані лише може бути необхідні речі. Набагато раціональніше скласти свій власний перелік. При цьому важливо керуватися доцільністю і багатофункціональністю включених в нього речей. Це очевидно тільки на перший погляд, але як часто ми беремо з собою те, що жодного разу не дістаємо з валізи?


Отже, для початку трохи відійдемо від звичного «одинарного» списку і складемо «подвійний», куди включимо і ті речі, брати які навпаки не обов'язково. У перший же потраплять ті, які: а) є тільки у вас і потрібні тільки вам (наприклад, важливі документи або засоби особистої гігієни); б) коштують дорого, і ви не будете витрачати на них гроші в дорозі; і в) неможливо купити на місці. У другому ж будуть ті, які можна придбати вже по приїзду. Але пам'ятайте, краще купувати тільки те, що стане в нагоді і після подорожі.

Наступний етап – розділити списки речей на групи: одяг, взуття, засоби гігієни, косметика, гаджети, аксесуари. Наприклад, в список обов'язкових речей потрапить:

  • зручне взуття;
  • одяг: джинси, футболка, светр;
  • засоби особистої гігієни: зубна паста і щітка, гребінець; рушник;
  • перекус в дорогу.

Тобто перший список – це minimum minimorum речей, які знадобляться в поїздці. Він підійде практично всім: і тим, хто збирається у відрядження, і тим, хто їде в подорож. Другий же повинен бути складений «по погоді». Наприклад, якщо ви збираєтеся до Львова в жовтні, доречно буде захопити дощовик і електросушарку для взуття, якщо в Одесу в серпні – в'єтнамки і сонцезахисний крем.

Невеликий лайфхак: якщо ви починаєте панікувати перед збором валіз, рекомендуємо складати список за деякий час до поїздки протягом одного дня, починаючи з того моменту, коли ви прокинулися. Наприклад, після того, як ви сходили в душ, запишіть: зубна щітка, паста, шампунь, рушник, лосьйон для тіла і т. д. 

Крім цих двох списків, є речі, які не можна забувати ніколи, тому що без них поїзда просто не відбудеться: паспорт, гроші, квитки, смартфон, камера і аптечка.


І на останок. Ми звикли до комфорту настільки, що жертвувати їм не хочеться навіть під час подорожі. Але найчастіше про 40-хвилинному душі, фірмовому омлеті або ранкової медитації доводиться тільки мріяти. Як не крути, в поїздці це зробити трохи складніше. Але можна і не відмовлятися від усього перерахованого, якщо зняти квартиру. Це дешевше, ніж готель, і, як показує практика, набагато зручніше. Крім того, в квартирі буде мінімальний набір засобів гігієни (мило, шампунь, фен, рушники) і кухонного начиння (сковорідка, каструля, чайник, столові прилади). Завдяки такому простому рішенню ваша дорожня ноша стане набагато легше.



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки