Головна  / Блог / Куди поїхати? / Найбільші стадіони країни

Найбільші стадіони країни

Футбольні матчі Олімпійських ігор, фінал Євро-2012, фінал Ліги чемпіонів УЄФА - в Україні є всі умови для проведення важливих спортивних заходів. Де знаходиться найбільший стадіон країни і які культурні події проходять на футбольних стадіонах, читайте в нашому матеріалі.

Кращі стадіони України

  • НСК «Олімпійський» в Києві

«Олімпійський» - найбільший стадіон в Україні і один з найбільших в Європі. Загальна місткість - 70 050 глядачів. З 2018 року входить в список багатофункціональних арен УЄФА класу «Еліт». Тут проходили матчі Олімпійських ігор 1980, п'ять матчів Євро-2012 і фінал Ліги чемпіонів УЄФА в 2018 році. Регулярно на «Олімпійському» проходять матчі української футбольної Прем'єр-ліги.

Розташована головна спортивна арена України в центрі столиці, поруч з однойменною станцією метро. На її території є місця для громадського харчування, ресторан, конференц-зал. У вільний від спортивних і культурних заходів час, на футбольному стадіоні Києва проводять екскурсії. 

Приїжджаючи до столиці як турист, «Олімпійський» варто включити в список обов'язкових до відвідування місць. Зупинитися можна в готелі поруч зі стадіоном, або скористатися орендою квартир в Києві подобово.

c0c1765----.jpg

  • ОСК «Металіст» у Харкові

Сучасний багатофункціональний комплекс, який, як і НСК «Олімпійський» був модернізований в 2012 році. Але важливі гри на стадіоні «Металіст» проводилися і до того. Історія стадіону починається з далекого 1925 року. Цікаво, що свою назву «Металіст» зберіг з першого урочистого відкриття.

До 2016 року тут проводилися домашні матчі клубу «Металіст», після чого стадіон став домашньою ареною ФК «Металіст 1925». Місткість стадіону - 40 003 глядача. Крім футбольного поля, на території є тенісний корт і баскетбольний майданчик. Зрідка на стадіоні проводяться концерти, наприклад, в 2014 році ювілейний концерт дала українська рок-група «Океан Ельзи».

Знаходиться стадіон в Слобідському районі Харкова, поруч з двома станціями метро - «Спортивній» і «Метробудівників». Плануючи відвідати місто під час спортивних подій, зупинитися поруч зі стадіоном можна, знявши квартиру подобово в Харкові.

stad.jpg

  • «Арена Львів»

Цей стадіон один з наймолодших в Європі. Він споруджувався спеціально до чемпіонату Євро-2012. «Арена Львів» має сучасну інфраструктуру - його конструкція створює максимальний ефект присутності і хорошу видимість за рахунок відсутності «мертвих» зон. Між нижнім і верхнім ярусом трибун є спеціальна променаду, де розташовані точки громадського харчування та туалети.

Місткість «Арени Львів» - 34 915 глядачів. Крім основних трибун, тут є VIP-зони, скайбокси, президентський номер і фан-кафе на 400 місць. Крім спортивних подій, «Арена Львів» є місцем проведення міжнародних виставок, форумів, фестивалів і концертів. Плануючи приїхати в культурну столицю на вихідні, зняти квартиру у Львові подобово можна на Doba.ua.

stadion-pro-arenu-04.jpg

  • «Чорноморець» в Одесі

«Чорноморець» - домашня арена однойменної футбольної команди. Євро-2012 було важливою подією для України, і одеський стадіон не став винятком - на його території також проводилася реконструкція.

За довге існування назва стадіону змінювалося не раз і тільки в 2011 році за ним закріпилася назва «Чорноморець». Знаходиться стадіон в історичному центрі Одеси, поруч з парком імені Шевченка. Концерти на цій спортивній арені проводяться нечасто. Але зате на території діє Музей історії ФК «Чорноморець» і сучасний бізнес-центр «Шевченківський». Місткість стадіону - 34 164 особи.

image.jpg

  • «Дніпро-Арена»

У сучасному вигляді домашній стадіон ФК «Дніпро-1» був відкритий в 2008 році. До цього часу арена переживала цікаві метаморфози. Спочатку, ще до відкриття першого стадіону в 1939 році, це місце було відведено під кладовище. Потім тут збудували стадіон, але пропрацював він недовго. 

У 80-х роках замість нього утворився речовий ринок. У 2005 році старий стадіон демонтували і на тому ж місці звели нову арену. Відкриття відбулося в 2008 році. У той же період зелений газон «Дніпро-Арени» став належати футбольному клубу «Дніпро». Місткість стадіону - 31 003 глядача.

76dea9b44c7ebef804b399cfcf74f.jpg

Які заходи проводять на стадіонах?

Стадіон - це не тільки місце, де подивитися матч збираються всі футбольні фанати. Концерти на стадіонах, фестивалі і великі культурні події - не рідке явище.

Наприклад, на території НСК «Олімпійського» виступало чимало відомих українських і зарубіжних артистів. Серед іменитих музикантів, чиї концерти збирали цілий стадіон, - Мадонна, Enrique Iglesias, Monatik, а серед музичних груп - Depeche Mode, Imagine Dragons, «Океан Ельзи».

Крім «Олімпійського», чимало цікавих культурних подій проходить і на зеленому газоні «Арени Львів». Тільки в цьому році тут проходив фестиваль «Незалежності», Міжнародний практичний форум «Інтенсивний сад / ягідник», Всеукраїнський медсестринський форум і Міжнародна виставка «ТурЕКСПО».



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки