Головна  / Блог / Куди поїхати? / Найкращі місця для кемпінгу в Україні влітку 2021 року

Найкращі місця для кемпінгу в Україні влітку 2021 року

«Але їм ніколи й не зрозуміти, що таке прокинутися вночі, вийти на залитий місячним світлом луг, підняти голову і побачити над собою чумацький шлях ...» © Ніл Дональд

У кемпінгу є своя романтика, наповнена авантюризмом, екстримом і водночас природною легкістю. Можливо, ви хочете освіжити дитячі табірні спогади й знову спекти картоплю в багатті. А можливо – показати дітям справжню туристичну казку. У будь-якому випадку пропонуємо взяти намет і вирушити в наметове містечко. Куди конкретно – вибирайте з нашого переліку.

Село Актове, Миколаївська область

У Вознесенському районі розкинулася річкова долина, між кам'яних валунів іскриться дзеркальна вода, далеко шумить Трикратський ліс. Попри те, що цю місцевість з побоюванням місцеві називають Долиною диявола, тут безмірно красиво. Чисте повітря приваблює сюди гостей, а особливо шанувальників активного туризму. Охочі можуть підійматися зі спецспорядженням на скелі від ущелини, якщо вистачить духу.

Хоч тут тече річка Мертвовод, для рафтингу ця місцевість не підійде. Для цього краще шукати інші маршрути. А в Долині диявола добре відпочивати разом з дітьми – Трикратський ліс відкриє для малюків безліч рідкісних рослин і тварин.

кемпінг на морі

Кінбурнська коса, Миколаївська область

Кінбурнський півострів знаходиться між Чорним морем і Дніпро-Бузьким лиманом. Тут же протікає Ягорлицька затока, а на самому півострові є ще й 400 озер. Півостровом здорово гуляти, але потрібно бути обережним – є ризик потрапити в болото.

На березі півострова є піщаний пляж, заповнений мушлями. Але у воду заходити рекомендується максимум по коліно – не в якому разі не купатися! На стику Дніпро-Бузького лиману і Чорного моря досить сильна течія, і це буде дуже небезпечно. На території коси є обладнаний табір з усіма вигодами, також є магазинчик, але ціни там в пік сезону дуже високі.

Кінбурнська коса кемпінг

Озеро Світязь, Волинська область

Шацькі озера мають попит серед українських туристів, завдяки красотам і чистому волинському повітрю. Найвідоміше озеро, Світязь, славиться прозорою водою і чистим узбережжям. Острівець посередині озера є заповідником, а «на суші» для зручності туристів побудували туристичну базу.

Тут же знаходяться відомі наметові містечка України. Зокрема, мова йде про табір «Незабудка», наметові містечка в урочищі Мокошин і на березі озера Пісочне. Поруч шумить ліс, в якому туристи люблять збирати ягоди та горіхи, а в озері Світязь хлюпається риба. Це справжня природна казка, не інакше!

Озеро Світязь кемпінг

Озеро Кагул, Одеська область

Одеський регіон приваблює не тільки відпочинком на Чорному морі, а й цікавим кемпінгом. Високі скелі, на яких кричать у гніздах птахи, поле запашних ароматних трав. Закрийте очі на секунду та уявіть, наскільки це чарівний куточок, як гарно прокинутися тут вранці.

За кілька десятків метрів – територія Молдови, сусідні озера вже належать не Україні. Територія тут не особливо облагороджена, про місця для купання краще дізнатися у місцевих. Біля берега росте очерет, тому з купанням дітям потрібно бути обережним, краще знайти інше місце для кемпінгу. Магазинів тут немає, тому продукти також завчасно беріть з собою. Це місце існує для відпочинку від цивілізації.

Кагул кемпінг

Острів Джарилгач, Херсонська область

Один з найпопулярніших регіонів для туристичного відпочинку під Скадовськом. Протяжність острова становить трохи більше 40 кілометрів, крім приїжджих відпочивальників тут ніхто не живе.

Для зручності туристів облаштували наметове містечко з душовими кабінками й навіть кухонною зоною. Існує точка доступу до прісної води, її привозять щодня зі Скадовська. Але щоб поставити намет на території табору і  забезпечити себе гарячим обідом, потрібно подати заявку заздалегідь.

Якщо ж ви плануєте сімейний відпочинок в наметі, то купіть все необхідне. Також подбайте про безпеку, оскільки ночами дикі кабани та собаки можуть залізти в рюкзаки й з'їсти вашу провізію.

Джарилгач кемпінг

Підготуйтеся до поїздки завчасно: визначитеся зі стоянкою кемпінгів в Україні, визначте, чи потрібен вам пляжний намет або лісовий, з міцними застібками. Забезпечте себе й близьких провізією, складіть всі необхідні речі. А головне – візьміть з собою друзів, щоб кемпінг на Азовському морі або на березі лісової річки став найяскравішим літнім спогадом.



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки