Головна  / Блог / Куди поїхати? / Найкращі місця для відпочинку в Полтавській області

Найкращі місця для відпочинку в Полтавській області

Цей регіон відомий Диканькою та Музеєм історії Полтавської битви. Але в області є набагато більше цікавих місць. Про те, куди їхати за оздоровленням та де знаходяться «полтавські Мальдіви», читайте на Doba.ua.

Пам'ятки Полтави

У цій статті зібрані поради про те, що подивитися в Полтаві та області.

Почати знайомство з Полтавщиною варто з її обласного центру. Тут знаходиться заповідник «Поле Полтавської битви». До його складу входять Музей історії, Братська могила російських солдатів, Сампсоніївська й Спаська церкви, Хрестовоздвиженський монастир і велике число пам'ятників. В експозиційних залах музею зберігаються ікони, бойові прапори, зброя. Окремий зал відведений під діораму «Полтавська битва».

Крестовоздвиженский монастырь.jpg

Наступне цікаве місце в Полтаві – Корпусний сад. Це просторий парк в центрі міста. Він має форму кола, в середині якого встановлено монумент Слави. Від нього в різні боки розходяться алеї, які плавно переходять у вулиці. Цей сад вважається одним з найкрасивіших місць Полтави.

Одна з алей веде до вулиці Соборності, частина якої пішохідна, з цікавими закладами Полтави, магазинами та ресторанам. В кінці вулиці – Іванова гора. Це історичний центр, звідки відкривається найкрасивіший краєвид. На цьому місці колись була Полтавська фортеця, про що сьогодні нагадує відтворена Подільська вежа.

иванова гора.jpg

Тут же височіє символ Полтави – біла альтанка, а поруч з нею – ще один туристичний магніт – пам'ятник полтавським галушкам. До речі, спробувати їх можна прямо на місці – біля пам'ятника є ресторан з галушками в меню.

Ще трохи далі можна побачити Музей-садибу Івана Котляревського, відтворену за малюнком Тараса Шевченка. Поруч знаходиться Свято-Успенській кафедральний собор, дзвіниця якого є пам'яткою архітектури національного значення.

усадьба Ивана Котляревского.jpg

Вибираючи в Полтаві, що подивитися, зверніть увагу й на такі локації, як Полтавський краєзнавчий музей, Селянський банк, в якому розміщується обласне управління СБУ, Музей дальньої авіації, Полтавський художній музей.

У Полтаві однозначно варто затриматися на довше, ніж один день. А щоб відпочинок був не лише цікавим, але і комфортним, рекомендуємо винайняти квартиру в Полтаві на добу. Великий вибір подобового житла представлений в каталозі Doba.ua.

Полтавский краеведческий музей.jpg

Особливості Полтавської області

Якщо у вашому розпорядженні є більше, ніж два дні, можна сміливо вирушати за межі міста. Розберемося, в якому напрямку варто поїхати та на що подивитися в Полтавській області.

Одне з найпопулярніших міст Полтавщини – Миргород. Популярне воно тому, що тут знаходиться бальнеогрязьовий курорт, представлений чотирма санаторіями. Основним лікувальним фактором є миргородська мінеральна вода, а серед послуг чільне місце займають лікувальні ванни та грязьові процедури. Плануючи відвідати знаменитий курорт в Полтавській області, знайти та забронювати житло в Миргороді подобово можна на Doba.ua.

spa.jpg

Менш ніж за 20 кілометрів від Миргорода розташоване село Гоголеве – місце, де провів свої дитячі роки Микола Гоголь. А ще трохи далі – село Великі Сорочинці, де народився письменник. У цьому селі щороку проходить «Сорочинський ярмарок», на якому збираються представники кращих підприємств України та закордоння. Гостей розважають театралізованими виставами, концертами, майстер-класами. На Сорочинському ярмарку можна придбати продукти й напої, одяг, товари для дому і саду, будівельні матеріали та навіть техніку для сільськогосподарських робіт.

сорочинская ярмарка.jpg

Але якщо відчути весь колорит Великих Сорочинців можна тільки в період проведення ярмарку, то доторкнутися до загадок знаменитої Диканьки можна круглий рік. Селище Диканька здобуло популярність завдяки повісті Гоголя «Вечори на хуторі біля Диканьки». У селищі діє Історико-краєзнавчий музей, картинна галерея, а серед архітектурних пам'яток звертає на себе увагу Троїцька церква й Тріумфальна арка. Раніше арку оточували могутні дуби, а поруч стояв палац Кочубеїв. Палац до наших днів не зберігся, а ось кілька 600-літніх дубів ще можна побачити.

Диканька.jpg

Крім культурної спадщини, Полтавська область може похвалитися й природними пам'ятками.

Одне з найкрасивіших місць – гора Пивиха, що височіє над Кременчуцьким водосховищем. Мальовничі пейзажі та чисті пляжі приваблюють в це місце чимало туристів. Любителі дикого відпочинку можуть переночувати в наметі, а цінителі комфорту – зняти одну з квартир подобово в Кременчуці.

гора пивиха.jpg

Ще одне туристичне місце з імпровізованими пляжами можна знайти в іншому куточку Полтавської області, в селі Собківка Новосанжарського району. Тут на місці піщаного кар'єру утворилися водойми незвичайного кольору. Місцеві називають їх блакитними озерами або «полтавськими Мальдівами» і часто відпочивають тут в теплу пору року.

голубые озера.jpg

Де зупинитися з ночівлею?

Плануючи їхати в Полтаву на кілька днів, зупинитися з ночівлею можна як в готелі, так і в подобових апартаментах. Останній варіант буде більш бюджетним і зручним в побутовому плані. Винайняти квартиру в Полтаві на ніч з хорошими умовами можна за 500 гривень на добу.

дорога.jpg

Подорожуючи за межами міста, для відпочинку можна вибрати заміський комплекс або базу відпочинку в Полтавській області. Підібрати житло з відповідними умовами можна у великому каталозі подобового житла від власників на Doba.ua.



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки