Головна  / Блог / Куди поїхати? / Найкращі парки Закарпаття

Найкращі парки Закарпаття

Пейзажі Закарпаття зачаровують в будь-який сезон. Але саме восени, коли природа перефарбовується у вогняні кольори, парки в Карпатах виглядають найбільш привабливими для фотосесій. Недарма золота осінь вважається найкращим часом для весілля. Куди поїхати на захід України в осінню пору та в яких парках варто побувати, читайте в нашому матеріалі.

Що робити восени в Карпатах

Взимку – лижі, влітку – походи, а восени що? А восени – все разом. В перші місяці осені ще залишаються актуальними походи в гори. Сонце вже не пече, а морозні ночі ще не почалися, тож це – чудовий період для підкорення омріяної вершини. 

Середина осені – ідеальний час для релаксу. Прогулянки лісовими стежками, збір грибів і ягід, ловля карпатської форелі, відпочинок в лазнях, термальних басейнах та чанах, екскурсії на ферми, виноробні та сироварні – кожен зможе вибрати свій ідеальний набір активностей для відпустки. Ну а в останній осінній місяць в Українських Карпатах вже відкривається гірськолижний сезон.

Захід України – популярний серед мандрівників напрямок, тому туристична інфраструктура тут розвивається дуже активно. Легко підібрати житло можна як в обласних центрах, так і в маленьких населених пунктах. Квартири подобово в Луцьку, Ужгороді, Львові підійдуть для тих, хто шукає активного міського відпочинку. А для комфортної тихої відпустки за містом пропонуються готельні комплекси, санаторії. Також затребуваним варіантом для зупинки є подобова оренда Карпат.

Найгарніші парки Закарпаття

Парковий або садовий туризм стає все популярнішим. Для туристів створюють окремі програми, підлаштовані під відвідування мальовничих природних локацій. Середина осені – ідеальний час для знайомства з цим видом туризму.

Парк Шенборна

Де: Перечинський район, село Тур’я Пасіка

Один з найвідоміших та найгарніших парків Закарпаття. Він чудово підходить для піших прогулянок, весільних фотосесій, романтичних побачень. Закладений парк був ще за життя графської родини Шенборнів, тоді він був справжнім витвором мистецтва. Сучасний варіант повністю повторює свій прототип. Тут є головна брама з баштами, яка зустрічає гостей, велике озеро, водяний млин, дванадцять містків, які символізують знаки зодіаку, кельтський сад з календарем друїдів. Одним словом, подивитись є на що.


Парк «Деренівська купіль»

Де: Ужгородський район, село Нижнє Солотвино

За годину їзди від Шенборнського знаходиться цей, менш популярний, але від цього не менш прекрасний дендрологічний парк комплексу «Деренівська купіль». Територія його займає понад десять гектарів. Тут помістилися долина ірисів, величезний розарій, сади магнолій та сакур. В парку висаджені тисячі квітів різних сортів і кольорів. За кількістю унікальних рослин цей парк нагадує справжній ботанічний сад.

Національний парк «Синевир»

Де: Міжгірський район, село Синевирська поляна

Назва парка говорить сама за себе. Головна його родзинка – озеро Синевир. Ця гарна локація випадає однією з перших при запиті «куди поїхати в Карпатах». Купатися тут заборонено, але для туристів є обладнані місця для відпочинку. Оточує озеро густий хвойний ліс, в середині якого ховаються букові праліси. Добратися сюди можна автомобілем з Ужгорода або з Івано-Франківська. Перед тим, як вирушати в подорож до озера, варто гарно відпочити. Зупинившись в обласному центрі, зняти квартиру в Івано-Франківську подобово чи в Ужгороді можна на Doba.ua.


Парк санаторію «Карпати»

Де: Мукачівський район, село Карпати

Ідеальне місце для тривалого відпочинку. Тут можна поєднати лікування в санаторії з задоволенням від прогулянок місцевим парком. Він є пам’яткою садово-паркового мистецтва. Крим різноманітних цінних рослин, серед яких тюльпанове дерево, сосна Веймутова, оцтове дерево, гліцинія китайська та інші, тут є джерело цілющої води та невеликий ставок, який живиться під гірських потоків. Головною родзинкою є мисливський палац Шенборнів.

Парк Центральний

Де: Мукачево

Найяскравіша пам’ятка закарпатського міста Мукачево – величний замок «Паланок». Всередині нього працює філіал Закарпатського краєзнавчого музею, а на подвір’ї влаштовують видовищні лицарські бої. Крім фортеці, в Мукачево варто приділити увагу парку «Центральний». На його величезній території облаштовані алеї для прогулянок, лавки для відпочинку, атракціони для дітей. Кількість видів дерев, висаджених в парку, вражає. 

Закарпаття – дуже мальовничий регіон. Окрім перерахованих вище, тут є безліч інших вартих уваги парків. Серед яких Ужгородський національний парк з карстовими печерами та дерев’яними храмами, природний парк «Зачарований край», Карпатський біосферний заповідник з неймовірно гарним урочищем «Кузій» та інші.



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки