Головна  / Блог / Куди поїхати? / Найкращі пейзажі Львова для художника

Найкращі пейзажі Львова для художника

Львів – одне з найбільш харизматичних міст України. Тому його так люблять художники. Що можна побачити та зобразити на полотні у Львові – розповімо в цьому матеріалі.

Що малюють у Львові?

Живопис у Львові – не такий культ, як кава, але не менш важлива складова міського життя. У різних точках міста регулярно проходять художні виставки. Що ж пишуть львівські художники?

картины.jpg

Дворики

У Львові величезна кількість атмосферних куточків. Недарма місцевими двориками проводять екскурсії. Знаходять своє відображення затишні львівські закутки і в живописі. Особливо виділяється італійський дворик епохи Ренесансу, що причаївся за два кроки від львівської ратуші.

Дрібні деталі

Будь-який художник приділяє пильну увагу деталям. У Львові їх вистачає. Це можуть бути цікаві ковані ліхтарі та ліхтарики, які окремо висять на будівлях, чашка кави, ваза з цукерками або з квітами (такі зазвичай прикрашають влітку багато вуличних закладів). Іноді центральним об'єктом картини стає звичайна дрібниця.

Дахи

Історичний центр Львова має старовинну малоповерхову забудову. Тому дахи будинків, серед яких виділяються куполи храмів, також представляють серйозний інтерес для кожного художника.

крыши.jpg

Вулички

Маленькі вулички Львова надихають на творчість. Як правило, вдень вони заповнені людьми, тому зображуються частіше з прив'язкою до часу або погоди – наприклад, ввечері, в дощовий або сонячний ранок. У ці моменти Львів найбільш атмосферний та красивий, а на картинах людей традиційно трохи або немає зовсім.

Львівські пам'ятки

Старовинні церкви, серед яких Домініканський собор, що особливо полюбився художниками, ратуша, театр опери та балету – все це знаходить відображення в картинах. Природа Львова в цьому сенсі невіддільна від архітектури, вона доповнює пам'ятки, створює колорит і настрій.

доминиканский собор.jpg

Їдемо до Львова за натхненням

Львів – це любов з першого погляду. Що подивитися в ньому за вихідні, ми вже писали, так само як і про те, що являє собою і чим цікавий нетуристичний Львів. Залежно від того, що вам ближче, скільки часу та які ресурси ви маєте, вибирайте програму свого візиту.

Зняти квартиру подобово (Львів) буде логічніше в серці міста. На історичних вулицях – вся його душа. Знявши апартаменти на околиці та щодня вбиваючи час на те, щоб дістатися до центру – ви ризикуєте не відчути львівської романтики. Житло подобово в центрі починається від 250 гривень за добу, а середня ціна тримається в районі 500-600 гривень – в цілому не більше, ніж в будь-якому іншому обласному центрі нашої країни.

квартира.jpg

Якщо конкретизувати, зняти квартиру у Львові на Площі Ринок обійдеться в суму від 400 гривень / ніч. В цілому досить демократично. До того ж тут ви зможете зловити улюблений багатьма художниками львівський ранок, буквально визирнувши з вікна квартири.

Топ-5 найкрасивіших місць для полотна

Красиві місця Львова, в першу чергу, пов'язані з визначними пам'ятками. Однозначно найкращий панорамний краєвид міста відкривається з ратуші, та й в цілому це дуже популярне туристичне місце.

картины 1.jpg

Зобразити ратушу можна по-різному. З боку собору Успіння Діви Марії в «кадр» потраплять статуя Нептуна і розкішний ліхтар. З іншого боку – статуя Амфітріти. З третього можна «зачепити» впізнавані будівлі музеїв, а з четвертої – увагу на собі акцентують трамвайна лінія та собор Успіння Діви Марії. До речі, художники дуже люблять зображувати саме трамвайні колії з перспективою старовинних вуличок.

Пейзажисти знайдуть відмінний панорамний краєвид на Високому замку. Правда, в цьому випадку відкриється загальна картина міста. Також на височини знаходиться і собор святого Юра – популярне місце для фотосесій.

оперный театр.jpg

Одна з найулюбленіших локацій художників – Національний академічний театр опери та балету. Крім того, широка площа дозволить комфортно працювати навіть в найбільш жваві години.

Нарешті, традиційно львівські художники звертають увагу на Успенську церкву (вид з боку скверу «На валах»). Праворуч від неї знаходиться арсенал, а трохи віддалік видніється Домініканський собор – споруда, яку також цінують митці. Його зазвичай зображують з боку вулиці Ставропігійської.

церковь ночь.jpg

Звичайно, це далеко не всі львівські локації, але ми постаралися виявити загальну закономірність. І якщо одна людина може помилятися у своєму виборі, то вибір сотень львівських і не тільки художників сумнівам не підлягає.

Творчого настрою та натхнення вам!



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки