Головна  / Блог / Куди поїхати? / Найкращі стритфуд-заклади Києва восени 2022-го

Найкращі стритфуд-заклади Києва восени 2022-го

Популярність вуличної їжі зростає, а разом з тим збільшується її різноманітність. Завдяки здоровій конкуренції, стритфуд-заклади Києва стають все більше клієнтоорієнтованими, пропонуючи гостям комфортні умови та якісні страви. Doba.ua зібрала нові та вже знайомі популярні локації з вуличною їжею в одну добірку.

Вулична їжа завжди мала попит серед для туристів та містян, в яких немає часу на повноцінне приймання їжі. А в умовах непростих реалій, коли почали вимикати електроенергію на тривалий час, стритфуд-точки стали справжнім порятунком. 

«Котлета по-київськи»

Де: вулиця Хрещатик, 17

Назва закладу говорить сама за себе – тут готують популярну українську страву. Це нове зручне монокафе в центрі міста. Меню складається здебільшого з одного блюда в різних варіаціях. Крім класичної котлети по-київськи тут подають котлети з додаванням сиру чеддер, перцю халапеньйо, шпинату та іншими цікавими начинками. На десерт пропонують «Київський» торт у стаканчику.


«Юкі + Чапукі»

Де: вулиця Німецька, 2

Головні представниці цієї стритфуд-локації – двоє мопсів – Юкі та Чапукі. Вони запрошують всіх поласувати пітами зі сторінок в соціальних мережах та зустрічають гостей у закладі. Піта з різними смаками – основа меню «Юкі+Чапукі». На вибір є піта з яловичиною, курячим шніцелем, рибною котлетою та фалафелем. А якщо цього буде замало, можна замовити салат або рамен. 

«Міністерство шаурми»

Де: вулиця Басейна, 1/2

Кіоски з шаурмою – один з найпопулярніших серед містян варіант швидко поїсти. Київ – місто, де точки з цим стритфудом можна зустріти майже біля кожної зупинки громадського транспорту. Але цей заклад відрізняється від звичайних кіосків. «Міністерство шаурми» – це стильний стритфуд-ресторан, де шаурму готують в чотирьох видах, кожен з яких присвячений певному регіону, країні чи місту. Наразі в меню є шаурма з куркою, креветками, кебабом та трюфельна з яловичим стейком. 

Заклади на кшталт «Міністерства шаурми» варті того, щоб відвідати їх під час туристичної чи ділової поїздки в столицю. Тож, якщо будете знімати Києві квартиру подобово біля метро Хрещатик, спробувати шаурму в «Міністерстві» радимо обов’язково.


«БПШ»

Де: заклади цієї мережі є в різних районах міста

«Біляші. Пончики. Шаурма» – мережа закладів ресторатора Дмитра Борисова. В меню є всі позиції, перераховані в назві: біляші, пончики та шаурма. Додатково гостям пропонують батат-фрі та шава-боули. Поласувати солодким пончиком чи перекусити соковитим біляшем можна в одному з одинадцяти закладів. Але перед відвідуванням уточнюйте актуальний графік роботи, бо деякі з них можуть бути зачиненими. 

«Варцаб»

Де: Львівська площа, 14

Швидкі сніданки, лаваші, лепіші, м’ясні та вегетаріанські тарілки для ситного обіду – все це пропонує новий заклад «Варцаб». Замовлення страв відбувається крізь велике вікно, в яке видно кухню. Поряд є зручні бочки замість столів, але подача їжі дозволяє брати її з собою та їсти на ходу. Набір страв невеликий, але до стандартних позицій кожен може додати начинку на вибір, що робить меню достатньо різноманітним.


«Хот-дог на Лівому»

Де: Анни Ахматової, 45

Лівий берег столиці асоціюється з тихими спальними районами. Але поміж висоток ховаються затишні заклади. Один з таких – кафе «Хот-дог на Лівому». Меню складається з хот-догів та десертів власного виробництва. Хот-доги тут відрізняються від звичних «французьких». Крім сосиски у розрізану навпіл булочку додають багато соковитої начинки. На вибір є сирно-ягідний хот-дог з грушею, веганський з фалафелем, італійський з моцарелою, барбекю з перцем халапеньйо та інші.

До речі, зняти подобово однокімнатну квартиру в Києві на лівому березі – гарний варіант для тих, хто шукає бюджетне житло з комфортними умовами. Завдяки розвинутій транспортній системі проблем з пересуванням містом не виникне. 

Fish Fetish

Де: вулиця Князів Острозьких, 2

Шаурма з креветками, fish&chips бургери з тунцем – це місце прийдеться до смаку всім, хто замість стейків вибирає рибу та морепродукти. Саме ці інгредієнти є основними в меню закладу. Замість класичних хот-догів з сосисками, у Fish Fetish пропонують «моредоги» з креветками, крабами та восьминогами. Крім швидких стритфуд позицій, є і більш вишукані страви. Тому цей заклад ідеально підійде як для швидкого перекусу на ходу, так і для неспішного романтичного побачення. 


Перелік стритфуд–закладів столиці можна продовжувати нескінченно. Щосезону в Києві відкриваються нові точки зі смачною їжею та улюбленими напоями. В каталозі Doba.ua ви завжди зможете знайти житло в Києві подобово, а в нашому блозі – гарні туристичні локації та місця, де поїсти в Києві.



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки