Головна  / Блог / Куди поїхати? / Найкрасивіша зима в Україні

Найкрасивіша зима в Україні

Зимові місяці здаються не дуже привабливими для туризму, однак, це не так. Багато міст України взимку мають особливу атмосферу та привабливість. А зігрітися завжди можна кухликом ароматного чаю в затишному кафе або гарячим глінтвейном на святковому ярмарку. Україна – неймовірно багатогранна країна, подорожувати якою цікаво і влітку, і взимку. І сьогодні ми це доведемо.

Засніжені міста України: де випадає сніг

Найкрасивіша зима, звичайно, в Карпатах. З приходом перших морозних днів тут все покривається пухнастою ковдрою снігу. Вдень можна кататися на лижах і сноубордах по засніжених схилах, а ввечері – зігріватися гарячим шоколадом біля каміна в затишних дерев'яних котеджах. Винайнявши житло подобово, добре відпочити в Карпатах можна як з друзями, так і сім'єю з дітьми.

Не менш прекрасний і зимовий Львів. У період холодів він перетворюється в справжнє казкове містечко. Замки вкриваються білими шубами, на кам'яних ступенях блищить паморозь і високі важкі ялинки на замкових подвір’ях похмуро поглядають з-під снігових брів.

Львов дома.jpg

В Одесі взимку теж може бути дуже сніжно. Через наближеність до моря тут часто здіймаються вітри, які приносять крижаний холод. А ви колись бачили замерзле Чорне море, застиглі в льоду хвилі? Страхітливе, але прекрасне видовище.

Куди поїхати кататися на санках

Найпопулярніший напрям взимку – українські Карпати. Тут знаходиться багато гірськолижних курортів. Можна орендувати будиночки в Карпатах, згадати дитинство та осідлати санки. Найпопулярнішими місцями для такого відпочинку вважаються райони Львова та Івано-франківська. Село Поляниця – місце, де знаходиться гірськолижний курорт «Буковель», тутешні розваги щороку приваблюють сотні тисяч туристів. Це найбільший гірськолижний курорт країни, сюди приїжджають покататися на лижах гості з СНД та Європи.

Недалеко від Львова є гірськолижний курорт Славське. Сюди приїжджають справжні професіонали практикувати свої вміння. Але якщо все це не до смаку, то цілком достатньо взяти в оренду сани або сноутюби та вирушити кататися гладкими схилами.

Карпаты в снегу.jpg

Топ-5 найкрасивіших міст України взимку

Львів – одне з найкрасивіших зимових міст України. З великим розмахом тут відзначають Новий рік і Різдво. У центрі міста відкривається святковий ярмарок, звучать пісні та колядки, пригощають незвичайними солодощами. Тут можна просто гуляти брущатими вулицями та засніженими алеями парку – цього буде достатньо, щоб зануритися в зимову казку.

Менш популярне зимовий напрямок – Умань. У цьому місті знаходиться відомий Софіївський парк. Образ чистої, безкорисливої та вічної любові взимку перетворюється на справжню зимову казку. Тут все завмирає, фонтани та статуї покриваються снігом, троянди засипають, засніженими стежками катають туристів карети. Можна скористатися цією послугою та проїхатися до замерзлого водоспаду. А якщо захочеться залишитися на довше, можна винайняти житло в Умані на кілька днів.

умань взимку.jpg

Приїжджайте в Кам'янець-Подільський на зимові канікули. Взимку туристів тут небагато, тому ви можете не поспішаючи прогулятися, зануритися в атмосферу, піднятися на всі цікаві вежі та навіть оглянути новорічну ялинку на Центральній площі. Для кращого занурення зніміть квартиру в Кам'янець-Подільському подобово, вибір квартир великий.

Гарно виглядають взимку навіть покинуті місця України. Найбільш незвичайний напрямок, куди можна відправитися взимку, – Рівненська область. Саме тут, в селищі Клевань, знаходиться знаменитий Тунель кохання. Туристи тут роблять найромантичніші фотографії, а відомі компанії знімають красиві відеоролики. Найбільше туристів тут навесні та влітку. Але в зимовий період це місце виглядає не менш красиво, ніби іскриста арка на вході в крижаний замок.

Гостям столиці рекомендуємо побувати в Національному музеї народної архітектури та побуту України, відомому як Музей Пирогів. Зимові свята тут відзначають з розмахом: влаштовують ярмарки, гуляння, катаються на санях, грають в сніжки, проводять старовинні обряди, реконструкції, майстер-класи. А ще пригощають народними українськими стравами.

Пирогово.jpg

Зима – чудовий час для подорожей. Стільки всього прекрасного можна побачити, відвідуючи красиві міста України саме в цей період. Ми постаралися зібрати для вас найцікавіші варіанти, де відпочити взимку. Впевнені, що ця зима стане особливою. Бажаємо вам яскравих вражень, таких же іскристих, як сніг під ранковим сонцем.



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки