Головна  / Блог / Куди поїхати? / Найкрасивіші місця Карпат взимку

Найкрасивіші місця Карпат взимку

Зимовий відпочинок в Україні та Карпати – це нероздільні речі. Навіть попри карантин, в цьому році в горах очікується потік туристів. Про цікаві місця в Карпатах взимку – в цьому матеріалі.

Карпати взимку без лиж

Карпати – це не обов'язково гірськолижні курорти.

Це і мініатюрне, але багате на пам'ятки містечко Яремче (водоспад Пробій, скелі Довбуша, скеля «Слон»). І обласний центр Івано-Франківськ, що знаходиться неподалік від нього та вражає європейським затишком. І селище Міжгір'я, від якого близенько до гордості Карпат – озера Синевир.

За культурним збагаченням їдьте в село Верховина. Там діють більше десяти музеїв, які знайомлять з таємничою гуцульською культурою з різних сторін. Музей гуцульського побуту, етнографії та музичних інструментів, музей-сироварня, музей гуцульської магії, музей вишивки – вистачить на всі дні відпустки. Активні розваги в Верховині теж можливі. Прогулянки на возах, запряжених кіньми, їзда на лижах, катання на санках – весело буде всім.

верховина лошадь.jpg

Закарпаття взимку має особливий шарм. Не залишить байдужим Мукачево з його замком Паланком. Поблизу знаходиться Ужгород – його замок не настільки примітний, проте в ньому своя родзинка – велика кількість прогулянкових зон і знаменита набережна з липовою алеєю. Не пропустіть також Берегове – це місто славиться смачними винами та термальними джерелами.

Якщо ж вам більше до душі природа, то рекомендуємо пакувати валізи в напрямку Національного природного парку «Сколівські Бескиди». Згадані вище скелі Довбуша входять до його складу. Крім притулку українського Робін Гуда – Олекси Довбуша – в «Сколівських Бескидах» можна відвідати такі пам'ятки Карпат як водоспад Кам'янка, державний історико-культурний заповідник «Тустань», палац баронів Гределів, Мертве озеро або гору Парашку.

тустань зима.jpg

Топ-5 пейзажних карпатських курортів

Порадимо також і красиві місця для відпочинку в Карпатах. Адже багато хто їздить в гори не за гострими відчуттями, а для релаксу та інста-світлин. Для цієї категорії людей краєвид з вікна, дивлячись на який можна попивати чашечку кави або ароматного карпатського чаю, набагато важливіший за схили. В обох випадках рекомендуємо винайняти житло в Буковелі, там є з чого вибрати. А ще в Буковелі є спеціальний оглядовий туристичний підйомник, який доставить вас фактично на оглядову площадку з шикарним виглядом на Говерлу. Він знаходиться поруч з підйомником, насолодившись видом, повернутися можна тим же шляхом.

буковель подъемник.jpg

Звичайно, до курортів з топовим видом відноситься й найвисокогірніший. Відпочинок в Драгобраті радує панорамними краєвидами на Петрос і Говерлу, найвищу точку українських Карпат, Свидовецький хребет і Чорногорський масив.

Це головні гірськолижні курорти України, але вони не єдині наповнюють емоціями та враженнями туристів. Мальовничі краєвиди пропонує і Верховина, що знаходиться на висоті 620 метрів над рівнем моря. З берега річки Чорний Черемош вам відкриються краєвиди на гори Пушкар, Біла Кобила, Мазурка і Синиця.

Ще один красивий куточок Карпат – село Шешори, центр української Гуцульщини, де можна ближче познайомитися з культурою і побутом гуцулів і помилуватися водоспадами.

Врешті, однозначно варто відвідати й село Яблуниця. З усіх перерахованих воно – найвище, розташоване на гірському перевалі. Тут панують спокій і тиша, за це Яблуницю й люблять.

лыжник.jpg

Найкращі місця для активного відпочинку

Якщо ви шукаєте, де покататися на лижах чи сноуборді, то «попереду всієї України» – звичайно, Буковель та Драгобрат. Перший – найбільш розвинений, другий – найвисокогірніший, він не має проблем з натуральним сніжним покриттям і відмінно підходить екстремалам.

Крім них також радимо відвідати Славське. Цей курорт традиційно входить в топ найпопулярніших напрямків в Україні. Він охоплює 11 трас і має розвинену інфраструктуру.

две лыжницы.jpg

Вартий уваги й молодий курорт Плай. Він пропонує шість трас різного рівня складності та окрему трасу для дітей, що є великим плюсом на користь сімейної відпустки.

У Карпати на лижі найкраще їхати на Красію. Цей курортне селище може похвалитися найдовшою трасою – 3,5 кілометра! Є траси як для новачків, так і для досвідчених спортсменів. На місці вам запропонують екскурсії печерами та відвідування термальних джерел. Кращого місця, щоб так відпочити за прийнятні гроші знайти складно.

Конкуренцію йому складає Пилипець – ще один бюджетний варіант, відпочинок в якому не буде коштувати всіх грошей світу. А якщо є бажання, ви зможете насолодитися красою водоспаду Шипіт.

термальные источники.jpg

Сподіваємося, наші поради допоможуть вам визначитися з місцем зимової відпустки на найближчі канікули. Не позбавляйте себе можливості наповнитися враженнями на весь наступний рік!



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки