Головна  / Блог / Куди поїхати? / Найкрасивіші озера України

Найкрасивіші озера України

Море - не єдиний варіант відпочинку біля води. Україна багата і красивими озерами. Піщані пляжі, лісові і гірські пейзажі, рожева вода - де знаходяться найкрасивіші водойми і куди поїхати відпочивати цього літа, читайте на Doba.ua. 

ТОП-7 українських озер

  • Синевир

Найглибше високогірне озеро України знаходиться на території Національного парку «Синевир». За легендою, воно утворилося від сліз закоханої в пастуха графської доньки Синь. За наказом батька, її коханого вбили на цьому самому місці. На підтвердження легенди на березі озера можна побачити монумент «Синь і Вир». 

Романтичність і краса цього місця приваблюють до озера велике число туристів щороку. Купатися і ловити рибу тут заборонено, зате можна відпочити на березі, поплавати на плоту і відвідати «Центр реабілітації бурих ведмедів» неподалік. Плануючи поїздку на Синевир, зняти житло можна в найближчому селі Синевирська Поляна. 


  • Біле озеро

Ця водойма в Рівненській області однозначно входить в топ найчистіших озер України - прозорість води досягає двох метрів. Купання в Білому озері Карпат приваблює не тільки естетичною картинкою, але і користю для здоров'я - у воді міститься висока концентрація гліцерину. Глибина водойми досягає 34 метрів. Берег тут піщаний, поруч є база відпочинку, але зупинитися можна і в наметах. 

  • Бребенескул

Ще одне красиве озеро Західної України. Відпочивати тут люблять екстремали і підкорювачі гірських вершин. Бребенескул - найбільш високогірне озеро, щоб побачити його, потрібно подолати немаленьку відстань. Правда розраховувати на приємний відпочинок влітку на березі не варто. В післяобідній період сонце вже не потрапляє на цю територію і зупинятися з ночівлею тут - не найкраща ідея. 


За запитом «озеро Бребенескул як дістатися» можна побачити, що маршрутів, що ведуть до водойми, є кілька. Більш складний починається з села Дземброня, а полегшений варіант - з села Рахів. 

Крім Бребенескула, в Закарпатській області гірських туристів приваблює озеро Несамовите, а любителі пляжного відпочинку вибирають водойму в курортному селі Шаян. Оренда житла тут дозволяє відпочити з усіма зручностями.

  • Світязь

Відпочинок на Шацьких озерах в першу чергу асоціюється з озером Світязь. Це найбільша водойма, розташована на території однойменного національного парку. Глибина Світязя - 58,4 метра, але це не заважає йому бути популярним серед сімей з дітьми. А все тому, що на березі озеро дуже дрібне і до глибини потрібно йти далеко. Плануючи провести вихідні на Шацьких озерах, можна зняти будиночок на Світязі або квартири подобово Шацьк.

  • Шелехівське 

Краса цієї водойми не багатьом поступається Синевиру. А ось туристів, відпочиваючих на його березі, значно менше. Багато в чому це пов'язано з важкодоступністю - озеро сховалося в середині лісового масиву в Сумській області. Утворилося воно ще в льодовиковий період, а тому вважається одним з найдавніших в Україні. З огляду на непросту дорогу їхати до озера краще не на один день. Особливо сподобається тут відпочивати любителям риболовлі. 

  • Ялпуг

Найбільше озеро в Україні природного походження. Воно займає відразу три райони Одеської області. Ялпуг приносить користь не тільки як місце для відпочинку, але також є джерелом питного водопостачання для найближчих населених пунктів. Водойма має витягнуту форму і різний характер берега. З південного боку - піщаний, з східної і західної - піднесений, а з півночі - заболочений. Крім пляжного відпочинку, Ялпуг привертає відповідними умовами для риболовлі.


  • Лемурійське

Ця водойма сильно відрізняється від всіх попередніх незвичайним рожевим кольором. Знаходиться Лемурійське озеро в Херсонській області, поряд з селом Григорівка. Дорога до нього не найкраща, але неймовірні пейзажі і чарівний колір води компенсують всі незручності. Це ідеальна локація для незвичайних літніх фотографій. Крім того, вода озера насичена корисними солями, а поруч є джерела з не менш корисними грязями. 

Коли планувати поїздку?

Відпочинок на березі озера - це купання в прохолодній воді, прогулянки на свіжому повітрі, ночівля в наметах під зоряним небом і пісні під гітару біля вогнища. Кращий період для такого відпочинку, звичайно, літо. В цей час дорога до гірських озер найбільш приємна, без дощів і грязьових потоків, а колір рожевих озер найбільш насичений. 

Але це не означає, що в інший час планувати поїздку не варто. Відпочинок біля озера може бути не менш цікавим і навесні, і восени. У прохолодну погоду можна зупинитися в затишному будиночку і гуляти вздовж берега, загорнувшись у плед попиваючи гаряче какао. Восени можна розбавити відпочинок збиранням грибів та ягід, риболовлею або полюванням.



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки