Головна  / Блог / Куди поїхати? / Найнебезпечніші місця України

Найнебезпечніші місця України

Середньовічні замки, овіяні легендами підземелля, таємничі покинуті будинки – в Україні є багато загадкових місць, від яких віє холодом і в тілі з'являється тремтіння. Doba.ua зібрала найстрашніші місця в Україні в один матеріал.

Найнебезпечніші області України

Щоб з'ясувати, які області найбільш небезпечні, звернемося до найбільшої бази даних Numbeo. Тут можна подивитися статистичні дані про якість життя, охорону здоров'я, стан навколишнього середовища, рівень злочинності в різних містах і країнах.

Згідно з даними Numbeo, найбільш кримінальними містами України є Одеса, Дніпро, Харків, Київ та Львів. Відповідно Одеську, Харківську, Київську, Львівську та Дніпропетровську області можна віднести до найнебезпечніших.

Львов вокзал.jpg

Однаково сильною в усіх містах є проблема корупції та хабарництва. В Одесі та Дніпропетровську також зафіксовано високий рівень вандалізму і крадіжок, а в Харкові, Києві та Львові спостерігається ріст злочинності за останні три роки.

Але навіть така статистика не применшує туристичний потенціал цих міст. Кожне з них по своєму цікаве своєю архітектурою, музеями, сучасними розважальними та культурними центрами. А в деяких з них кримінальне минуле тільки додає особливого колориту. Наприклад, в Одесі організовують тематичні екскурсії колись небезпечними місцями міста.

одесса 1.jpg

ТОП найжахливіших місць

В Україні є чимало покинутих і загадкових місць. У різних рейтингах можна знайти десятки локацій з історіями про привидів або жахливі події минулого. Зібрали кілька особливо яскравих в один топ.

Українські замки з привидами

Подорожуючи різними регіонами можна побачити велику кількість замків. Деякі знаходяться в напівзруйнованому стані, а деякі збереглися настільки, що в їх стінах відкрили музеї. Об'єднує ці споруди одне – кожна з них зберігає свої секрети.

Подгорецкий замок.jpg

Наприклад, легенди Підгорецького замку розповідають про білу примару жінки, яку заживо замурував власний чоловік. Історія Мукачівському замку розповідає про кровожерну Софію Баторі, за наказом якої тут приносили в жертву молодих дівчат. Схожа історія пов'язана і з Кременецьким замком, власницею якого була жорстока королева Бона. В Ужгородському замку живе привид дівчини, яку через зраду замурував рідний батько. А в стінах Золочівського замку відбувалося багато жорстокості й тортур в період війни.

замок мукачево.jpg

Тараканівський форт в Рівненській області

Оборонна споруда, побудована в період протистояння між Росією та Австро-Угорщиною. Зовні форт являв собою потужне бетонно-земляне укріплення, але з точки зору військової інженерії він виявився невдалим. Зараз Дубенська фортеця знаходиться в напівзруйнованому стані та поодинці сюди краще не ходити – у її підземних ходах можна заблукати. Легенди свідчать, що по ночах тут можна побачити привидів австрійських солдатів, які колись не змогли знайти вихід з форту.

Таракановский форт.jpg

Аккерманська фортеця в Білгород-Дністровському

Аккерманська фортеця, яка вражає своїми масштабами, знаходиться на скелястому березі Дністровського лиману. Це найбільш збережена фортеця на території країни. Але туристів сюди привертає не тільки зовнішній вигляд. З цим місцем пов'язана міська легенда. Кажуть, що в післявоєнний період місцеві жителі не раз бачили, як зі стін фортеці з'являлися рогаті істоти та грабували людей, відбираючи їжу. За різними припущеннями це могли бути стародавні люди або румунські солдати, які не захотіли здаватися в полон. Припинилися набіги після декількох підземних вибухів.

аккерманская крепость.jpg

Музей-в'язниця на Лонцького у Львові

Культурна столиця може здивувати не тільки красивою архітектурою, але і досить моторошними локаціями. Національний музей-меморіал жертв окупаційних режимів був створений на території найбільшої на Західній Україні в'язниці. В різний час в цій будівлі знаходилися в'язниці польської, німецької та радянської влади. У музеї відтворено автентичні умови. Туристи можуть побувати в камері смертників і в кабінеті слідчого, побачити списки розстріляних в'язнів і жахливі фотографії минулих років.

тюрма.jpg

Ставка Гітлера у Вінницькій області

Ще одна локація, яка особливо вирізняється з-поміж містичних місць в Україні – ставка Адольфа Гітлера «Вервольф». Вона споруджувалася як зменшена копія головної ставки в Східній Пруссії. По закінченню робіт військовополонені, які виконували важкі будівельні роботи, були вбиті, а німецькі інженери загинули при загадкових обставинах. Бункер являв собою спорудою в кілька поверхів, поруч була побудована електростанція, аеродром, городнє господарство. Зараз від нього майже нічого не залишилося, бо перед відступом німці бункер підірвали. Але до сьогоднішнього дня це місце викликає найнеприємніші емоції та відчуття.

ставка гитлера.jpg

Чорнобиль – місто привид для безстрашних туристів

Говорячи про найнебезпечніші місця України, не можна не згадати Чорнобиль. Катастрофа, яка сталася на Чорнобильській АЕС у 1986 році, зробила його сумнозвісним на весь світ.

Сьогодні побачити покинуте місто приїжджають туристи з різних країн. Відвідувати зону відчуження рекомендується тільки в складі екскурсії або в супроводі досвідченого гіда, який проведе вивченим маршрутом, уникаючи місць, де небезпечно через рівень радіації. Плануючи побувати в Чорнобилі, зупинитися можна в орендованих апартаментах неподалік. Підібрати квартири подобово в Київській області можна в каталозі Doba.ua.

анонс.jpg

Екскурсійні поїздки страшними містами – це можливість отримати заряд незвичайних емоцій, відірватися від рутинних справ і поглянути на своє оточення свіжим поглядом. Плануючи вирушити в таку подорож, не забудьте забронювати комфортне житло для відпочинку. Винайняти квартиру в Дніпрі на добу, забронювати апартаменти у Львові або кімнату в Києві можна на сайті Doba.ua.



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки