Головна  / Блог / Куди поїхати? / Найцікавіші екскурсії Україною

Найцікавіші екскурсії Україною

Закриті кордони дозволили звернути більше уваги на туристичні напрямки рідної країни. Відпочинок в Карпатах і на морських курортах завжди був популярним. Але це не єдині гарні місця. Зібрали кілька цікавих екскурсій, які допоможуть відкрити Україну з нового боку.

Найбільш відвідувані регіони

Серед найпопулярніших напрямків можна виділити столицю, західні регіони та Південь України.

Дізнатися про головні визначні пам'ятки столиці або поглянути на неї з іншого боку можна на екскурсіях від «Цікавого Києва». «Дворики Києва», «Історія сивого Подолу», «Підземелля Києва», «Місто Відьом» – програми різноманітні й розкривають столицю з різних сторін.

Киев андреевский.jpg

У теплу пору року оригінально познайомитися з містом можна на екскурсійних прогулянках від «Київського річкового вокзалу». Одна з найцікавіших – «Київське море з проходженням через шлюз». А найдовша і найнасиченіша – екскурсія в Межигір'я. Вона триває 8 годин і охоплює шлюзування і захід у Київське море, висадку в Межигір'ї та три вільних години на прогулянку резиденцією.

речвокзал.jpg

Одна з найбільш незвичайних екскурсій Київської області – автобусні поїздки в Чорнобильську зону. Масштабна трагедія, яка сталася тут більше 30 років тому, зробила це місце сумнозвісним на весь світ. Побачити на власні очі покинуте місто приїжджають туристи з усіх куточків Землі. Відвідувати містичні місця Чорнобиля рекомендуємо тільки в супроводі гіда. Індивідуальні та групові, одноденні та 7-денні екскурсії в Чорнобиль організовує оператор «Чорнобиль тур».

чернобыль.jpg

Серед найкращих курортів України в теплу пору року лідером є Одеса. Столиця гумору може похвалитися не тільки сучасними пляжними комплексами. Великий інтерес представляють Одеські катакомби. Це підземний лабіринт, захований глибоко під містом і околицями. Точна довжина катакомб не встановлена досі. Спускатися сюди можна тільки в супроводі досвідчених гідів. Екскурсію з глибоким зануренням в катакомби пропонує агентство «Тудой-Сюдой».

одесса катакомбы.jpg

Багаті на цікаві місця й західні регіони. Особливою популярністю користуються відпочинок на озері Синевир, екскурсії до водоспадів, походи екологічними стежками. Привабливі для туристів і карпатські села. В одному тільки селі Колочава діє більше 10 музеїв. Одного дня тут точно буде недостатньо. Зупинитися на довше можна у місцевих гостинних мешканців. Забронювати будиночок в Яремче або зняти в Міжгір’ї житло можна в каталозі подобової оренди Doba.ua.

колочава.jpg

Місця про які ми не знали

Вибираючи маршрут для подорожі більш ретельно, можна виявити багато цікавих місць, про які поки ще мало хто знає.

У Київській області є чимало екзотичних локацій. Наприклад, бананова ферма в селі Рожни. Тут в теплицях можна побачити як ростуть банани, ананаси, папайя, гранат, інжир. Якщо є бажання можна придбати екзотичне деревце і собі. Тури на цю бананову ферму організовують багато туристичних операторів Києва.

банановая ферма.jpg

Не менш екзотичними будуть і поїздки на ферму страусів. У Київській області є дві великі ферми – «Долина страусів» в селі Ясногородка та «Чубинський страус» в селі Чубинське. І там, і там туристам пропонуються цікаві екскурсійні програми.

ферма страусов.jpg

Незвичайні місця є і в інших областях. Центр туризму «ХерсON» пропонує екскурсії до «українського Гранд-Каньйону» в Миколаївській області або в «українську Сахару» в Херсонській області. Рекомендуємо не обминати стороною поїздки до заповідника «Асканія-Нова» та казково рожевого Лемурійського озера. Подорожуючи самостійно, можна вибрати будь-який зручний варіант проживання. Підібрати та забронювати квартири в Херсоні подобово або будиночок в Одесі на добу можна на сайті Doba.ua.

Лемурийское озеро.jpg

Плануючи поїздку по Західній Україні, зверніть увагу на такі маловідомі пам'ятки, як водоспад Бурбун в Хмельницькій області, Тараканівський форт в Рівненській області, печерний монастир біля села Розгірче у Львівській області. Любителі спілкування з тваринним світом оцінять екскурсійні поїздки в Реабілітаційний центр бурого ведмедя і на буйволячі ферму «Карпатський буйвол».

водопад Бурбун.jpg

Тури Україною: вартість популярних напрямків

Бюджет подорожі залежить від багатьох факторів. Вибираючи готовий тур, вам не потрібно буде займатися організаційною роботою. Але вартість поїздки буде не найбюджетнішою. Тиждень в Трускавці може коштувати від 5000 гривень, а за вихідні в «українському Парижі» доведеться заплатити від 1290 гривень. Організований одноденний тур до Чорнобиля коштує від 1400 гривень.

план путешествия.jpg

Якщо організовувати подорож самостійно, вартість можна коригувати під свої можливості. Але доведеться витратити трохи часу, щоб підібрати та забронювати житло, викупити квитки, побудувати маршрут і заздалегідь замовити екскурсії до місць, які хочете відвідати.

Головне правило – організовуючи поїздку самостійно, використовуйте тільки перевірені сервіси.



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки