Головна  / Блог / Поради туристам / Не Києвом єдиним: де оригінально зустріти Новий рік в Україні

Не Києвом єдиним: де оригінально зустріти Новий рік в Україні

Напередодні Нового року всіх без винятку турбує питання, де його зустріти. У деяких відповіддю буде поїздка в інше місто. Як правило, Києва чи Львова. Але є і ті, хто не хоче відзначати його як всі. Спеціально для них наша оригінальна підбірка.

Вінниця

Попри те, що за останні кілька років Вінниця стала трендом серед туристів, відзначати Новий рік сюди поки їдуть рідко. Це позитивно впливає як на вартість святкових послуг, так і на вартість проживання і харчування. Що стосується останнього, то Вінниця славиться своєю смачною і ситної кухнею, так що їхати варто хоча б заради галушок. Для любителів екстремального відпочинку підійде зимовий рафтинг по Південному Бугу. Для тих же, кому до душі культурний відпочинок, у Вінниці можна помилуватися костелом Діви Марії або Преображенським собором.


Мукачево

Мукачево – ще одне місто, в якому варто зустріти Новий рік. Він знаходиться на перетині кількох культур, і цей специфічний колорит простежується буквально у всьому: в говірці, їжі, звичаї та архітектури. За останній пункт відповідають відразу три таємничих і прекрасних замку – Сент-Міклош, палац Шенборнів і замок Паланок. Останній знаходиться в місті, а два перших – за півгодини їзди від нього, так що побачити їх в один день не складе великих труднощів.


Кам'янець-Подільський

Кам'янець-Подільський якимось дивом зумів зберегти неповторний історичний вигляд. Старе місто зі своїми брукованими вуличками і затишними старовинними будинками неначе створений для того, щоб зустріти в ньому Новий рік. Крім всім відомої фортеці, тут є безліч інших визначних пам'яток: середньовічна Троїцька церква, форт Дальке, сходи Фаренгольца, Верхні та Нижні польські ворота, дерев'яна Хрестовоздвиженська церква – і це далеко не повний перелік. Здається, що це місто зійшов зі сторінок якоїсь давньої книги.


Луцьк

Не менш казковим здасться і Луцьк. Його головне надбання – замок Любарта – також має властивість переносити гостей в середньовічні часи, тому що зберігає в собі майже 1000-літню історію. Його засновником був останній правитель Галицько-Волинського князівства Любарт Гедимінович. Крім того, можна не обмежуватися одним містом. Всього в 2 годинах їзди знаходяться знамениті Шацькі озера, на яких взимку не менш весело, ніж влітку. Місцеві жителі організовують катання на ковзанах і зимову риболовлю.


Чернівці

Головна визначна пам'ятка міста – Резиденція митрополитів Буковини і Далмації. Тепер це Чернівецький національний університет ім. Федьковича. У 2011 році будівлю було внесено до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. У народі, за свою схожість з літературним, цей шедевр архітектури отримав назву українського Хогвардса. Але на цьому цікаві місця Чернівців не закінчуються. Тут є на що подивитися: будинки-близнюки і Соборна площа, єзуїтський костел Серце Ісуса і собор Святого Духа, пам'ятник Францу Йосифу і вірменська католицька церква Петра і Павла.


Від себе додамо, що якщо по найпопулярнішим напрямками квитки розкуплені ще з кінця листопада, то в названі нами міста їх можна знайти навіть в останній момент. А це гарантовано позвоіт спланувати відмінний Новий рік!



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки