Головна  / Блог / Куди поїхати? / Нетипові міста для новорічних подорожей

Нетипові міста для новорічних подорожей

Зимовий вояж – це можливість позбутись накопиченої за рік втоми та зарядитись гарними емоціями. Затишне купе потяга, аромат ранкової кави та маленька валіза з найнеобхіднішим – головні складові незабутньої мандрівки. Починайте збирати речі, а ми підкажемо, який нетиповий напрямок обрати для новорічних канікул. 

Як змінилось святкування Нового року в Україні

Новий рік – свято, яке українці завжди відмічали з розмахом. Фестивалі, ярмарки, театралізовані вистави на головних вулицях – все це починалось з перших днів грудня та тривало майже до кінця січня. Але останні роки масштаби святкування змінились. Це свято стало більш спокійним, затишним, без гучних масових гулянь. 

Задля збереження безпеки, великих ярмарків та фестивалів в Україні не проводять. В деяких обласних центрах навіть не встановлюють новорічні ялинки та ілюмінації. Але в кожному місті знайдеться святково прикрашена кав’ярня, де можна випити какао з маршмелоу, та заклад культури з новорічною програмою для дітей.

Офіційних вихідних на свята в цьому році не передбачається. Тому для подорожі можна виділити звичайний вікенд, або відпустку за свій рахунок. 

Куди поїхати на новорічний вікенд

Київ, Одеса, Львів – найпопулярніші напрямки для подорожей як влітку, так і взимку. Попри відсутність ярмарків та концертів, туристів в цих містах завжди багато, а ціни на оренду житла у святкові дні відчутно підіймаються. Тому в цьому матеріалі розглянемо не такі популярні, але від цього не менш цікаві варіанти для гарної новорічної мандрівки. 

Вінниця

Вінниця – одне з міст, яке цьогоріч залишилось без ялинки та святкової ілюмінації. Проте це не робить його менш привабливим. Ресторани та кав’ярні Вінниці прикрашені новорічним декором, в Центральному парку встановлена гірка для спуску на сноутюбах, а в міських театрах заплановано багато цікавих заходів. 

vinnica.png

Наприклад, в театрі імені Садовського можна послухати «Різдвяний концерт» та подивитись циркове шоу ліліпутів «Новорічні пригоди в Маленькій країні». Разом з дітьми можна завітати в обласний театр ляльок на розважальну програму «Новорічна пригода Дракоші» та подивитись виставу «Як їжачок Новий рік зустрічав».

А щоб Вінниця запам’яталась не лише закладами, радимо відвідати хоча б декілька визначних пам’яток міста. Такими є Європейська площа, де знаходиться Водонапірна вежа, квартал єврейських ремісників, відомий як Єрусалимка, набережна зі світломузичним фонтаном Roshen, Преображенський собор та Музей Пирогова. 

Щоб затриматися на довше, не забудьте зняти квартиру подобово у Вінниці. Тоді у вас буде можливість завітати в тюбінг-парк  Vinny Land. Він знаходиться неподалік від міста у селищі Шкуринці. Тут можна весело провести час, катаючись на надувних санчатах ідеально гладкими засніженими схилами. А після – відпочити та зігрітись кавою на фудкорті. 

Черкаси

Зима в Черкасах також проходить без новорічних атракцій. Але дух Різдва та Нового року присутній – невелику штучну ялинку встановили в сквері Юність, а в будинку культури та обласній філармонії проходять новорічні шоу та концерти.

В список місць, якими мають запам’ятатись зимові Черкаси, варто додати парк «Сосновий бір», Соборну площу та старовинний готель з баштами, який називають Блакитним палацом. Також в Черкасах є своя Батьківщина-мати, встановлена на Пагорбі слави – це меморіальний комплекс і водночас природній оглядовий майданчик, з якого відкривається гарний краєвид на місто та Дніпро.

cherkasi.jpeg

Перебуваючи в Черкасах з дітьми, радимо завітати в місцевий зоопарк. Він не дуже великий, але відрізняється сучасним підходом. Тут можна дивитись на тварин не лише через скло чи огорожу, після реконструкції в зоопарку з’явились нові комплекси з пандусами та містками, завдяки яким споглядати за оленями, зубрами, ведмедями та вовками можна з різних ракурсів. Щоб знайти квартиру посуточно в Черкасах, завітайте на платформу Doba. 

Рівне

Рівненська область відома Тунелем кохання, в якому закохані люблять влаштовувати романтичні фотосесії. Це місце має однаково гарний вигляд і влітку, коли дерева вкриті зеленню, і взимку за наявності снігу. Подорожуючи автівкою, Тунель кохання однозначно варто відвідати дорогою до обласного центру.

Що ж подивитись в самому Рівному? Приїхавши в місто вперше, варто навідатись в туристично-інформаційний центр. Тут радо підкажуть, яку екскурсію відвідати, щоб краще дізнатись про місто, та які цікаві заходи плануються на найближчі дні. Серед пам’яток, які обов’язково треба побачити, – парк історичної реконструкції «Оствиця», Музей бурштину,  алея кованих скульптур і туристично розважальний комплекс «Таємничі підземелля Рівного».

rivne.jpg

Цьогоріч головної ялинки в Рівному немає, проте відчути святковий настрій можна на інших локаціях. Біля торговельно-розважального комплексу Happy Mall діє зимове містечко з ковзанкою, будиночками зі смаколиками та благодійними скриньками. Ще одна ковзанка та святкові фотозони відкрились всередині ТРЦ «Екватор». 

Тернопіль

Ідеальне місто для сімейної подорожі, під час якої можна познайомитись з українськими традиціями. Вузенькі спокійні вулиці, бруківка та безліч затишних кав’ярень створюють особливу атмосферу, в яку важко не закохатись.

ternopil.jpeg

Серед обов’язкових для відвідування локацій – Театральний майдан та бульвар Тараса Шевченка, собор Непорочного Зачаття з оглядовим майданчиком в одній з веж, набережна міста та Острів закоханих. В сніжку зимову погоду гарною ідеєю буде прогулянка алеями парків, а якщо пощастить з мінусовою температурою – прогулятись можна буде й замерзлим озером. 

Головна ялинка Тернополя сяє вогнями на Театральному майдані. Поряд встановлена освячена Різдвяна шопка. А якщо захочеться більш активного відпочинку, можна покататись на ковзанах в льодовому центрі «Ескімос» або вирушити в тур на квадроциклах лісовими галявинами та пагорбами. Перед поїздкої забронюйте квартиру подобово Тернопіль

Луцьк

Маленьке старовинне місто, вікенд в якому може стати найнасиченішим на події. Почати знайомство варто з центру – тут розташовані головні пам’ятки. Величний замок з вежами та музеями всередині, костел Петра і Павла, Єзуїтський колегіум з підземеллям, готична Лютеранська кірха – кожна з цих локацій заслуговує звання візитівки міста.

В період новорічних свят в Луцьку сяятимуть вогнями одразу три ялинки, які ростуть на центральній площі. А в різних закладах культури проходитимуть заходи, об’єднані благодійним марафоном «Переможний дух Різдва». Наприклад, 28 грудня в Палаці культури відбудеться фестиваль «Різдвяні піснеспіви», а 30 грудня – концерт «Колядую зорі на Різдво». 4 січня в Будинку культури проходитиме музично-вітальна програма «Добра новина», а 8 січня – концерт «Добрий вечір з гуртом Nota Neo» в Палаці культури. 

lutsk.png

Зима – не найпозитивніший період року, але якщо зосереджуватись на гарних речах, проводити час з рідними та влаштовувати собі маленькі подорожі всередині країни – ці три холодні місяці залишать після себе приємні спогади. Головне – завчасно бронюйте житло та уважно продумуйте маршрут. 



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки