Головна  / Блог / Куди поїхати? / Нові ресторани Львова у 2022-му

Нові ресторани Львова у 2022-му

Кількість кав’ярень та ресторанів у Львові настільки велика, що містом можна влаштовувати гастрономічні тури. Культурна столиця завжди мала попит серед туристів і залишається гарним місцем для відпочинку навіть в умовах воєнного стану. 

Попри непросту ситуацію, у Львові цього року відкрилося чимало нових закладів. Найцікавіші з них ми зібрали в одну добірку.

Якщо є можливість виділити собі пару вихідних, радимо зняти квартиру у Львові подобово та влаштувати невеличкий гастротур, відвідавши найкращі ресторани.

Babo Gardens

Де: вулиця Кузневича, 16А

Старовинна розкіш, бабусин затишок та прості зрозумілі страви – асоціації, які викликає ресторан Babo Gardens. Заклад розташований в середині старої вілли, яка пережила кілька епох. Саме через поважний вік та історію цієї будівлі, ресторан називають «домом, в якому живе Львів». На території вілли є сад, де вирощують плодові дерева, зелень та трави, якими приправляють блюда. В меню переплітаються страви української, вірменської та єврейської кухні. Це не те місце, куди можна забігти на хвилинку за кавою, це заклад для неспішних сімейних обідів та романтичних вечер. 

«Остання барикада»

Де: площа Ринок, 20

Заклад «Остання барикада» відкрився цього літа в найтуристичнішій частині Львову – площі Ринок. Він поєднує в собі ресторан української кухні, бар та музей сучасної української музики. Серед експонатів – гітари фронтмена гурту «Бумбокс», мікрофон Святослава Вакарчука, аксесуари сценічних образів Джамали та Onuka. Інтер’єр складається з безлічі символічних деталей. Кухня та бар представлені позиціями, приготованими з українських продуктів. Як і в київський заклад, потрапити у львівську «Останню барикаду» можна лише за паролем. 

Остання барикада є частиною «Сім'ї ресторанів Дмитра Борисова». Разом з цим закладом в одному приміщені відкрився і великий фудхол GastroFamily Market.

GastroFamily Market

Де: площа ринок, 20

Формат фудхолів стає дедалі популярнішим через те, що це дуже зручний варіант спробувати все та одразу. GastroFamily Market поєднав під одним дахом такі ресторани, як «БПШ», «Білий налив», «Шашлик, вино та друзі», Muslya, Dogs&Burgers та Ronin. Меню кожного з них різне, але об’єднане однією системою – вартість страв складається від одного до трьох євро і всі вони готуються протягом короткого проміжку часу. Інтер’єр фудхолу привертає увагу поєднанням вишуканості та сучасности. Це місце, де поїсти у Львові ресторанні страви можна швидко та за дуже бюджетну вартість.

Обидва заклади знаходяться в центральній частині міста, поряд з найвідомішими пам’ятками та музеями. Тож, плануючи візит з туристичною ціллю, винайняти квартиру подобово в Старому місті Львова недалеко від цих закладів,  – найзручніший варіант для зупинки.

«Цегла»

Де: вулиця Братів Рогатинців, 9

Не кавою єдиною відомий Львів. Влітку мапа пивних закладів міста поповнилася новим баром під назвою «Цегла». Інтер’єр в стилі лофт гармоніює з назвою – стіни з цегли, масивні дерев’яні меблі. Окрім крафтового пива та ароматного сидру місцевого виробництва, бармени «Цегли» готують смачні класичні коктейлі. В меню є різноманітні закуски, зіркою яких є соковиті бургери. Бар прийдеться до смаку тим, хто любить гучні компанії та танцювальну музику. Періодично тут проводять вечірки за участю діджеїв.

Bluefin

Де: вулиця Федорова, 29

Ресторан японської кухні Bluefin відкрився у Львові завдяки переселенцям з Маріуполя. Раніше власниця закладу займалася ресторанним бізнесом у Маріуполі, тому знає всі тонкощі роботи зсередини. Разом з власницею до Львова переїхав і шеф-кухар зі своєю родиною. Тепер він готує смачні страви для львів'ян та гостей міста в ресторані Bluefin. Меню складається з традиційних для японської кухні страв – ролів, суши та удонів. 

Sakae ramen bar

Де: вулиця Кульпарківська, 200А

Ще один цікавий заклад, який сподобається прихильникам східної кухні. Відкрився він влітку на території бізнес-центру Futura hub. Це ресторан азійської кухні. Основною стравою в меню є японський рамен – пшенична локшина з великою кількістю бульйону та різними смаколиками. Локшину для страв в ресторані готують самостійно. Крім рамену гостям пропонують рис з різними смаками, японські сендвічі та десерти.

Моцарт і Селера

Де: площа Стефана Яворського, 2

Відкриття цього ресторану мало пройти навесні з гучною, але вишуканої вечіркою з поезією Євгена Маланюка та живою музикою. Вечірку власники скасували, але ресторан відкрили та запрошують гостей спробувати нестандартні блюда та коктейлі. Особливістю закладу є тематичні вечори для жінок «Жіночий клуб Моцарта». За актуальною інформацією слідкуйте на сторінках в соціальних мережах закладу.

Крім ресторанів у місті Лева відкрилося чимало кав’ярень та невеликих стритфуд-закладів. Тож, якщо плануєте відвідати культурну столицю в найближчому майбутньому, рекомендуємо зняти квартиру Львів на добу, як мінімум, та спробувати пироги від переселенців з Ірпеня та Бородянки в пиріжковій «Кііт», поласувати свіжою ароматною випічкою в кав’ярні-пекарні «Кримська перепічка», випити ексклюзивної кави в кав’ярні «My kava», з’їсти ніжний чизкейк в кондитерській Cheese Bakery та спробувати традиційний чеський десерт трдельник у кав’ярні TRDLO.



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки