Головна  / Блог / Куди поїхати? / Новий рік та Різдво у Львові: як провести час?

Новий рік та Різдво у Львові: як провести час?

Новорічні та різдвяні свята – найкращий час для подорожі до Львова. У цей період місто нагадує казкове королівство з затишними ресторанами та привітними місцевими мешканцями. Які пам'ятки варто відвідати взимку та де зустріти Новий рік у Львові, читайте у нашій статті.

Гарні зимові місця Львова

Історичний центр – найтуристичніше місце у будь-яку пору року. Ця територія із численними пам'ятками архітектури знаходиться під захистом Світової спадщини ЮНЕСКО. Але цікаві пам'ятки є і поза центром. Doba.ua зібрала ТОП-7 місць Львова, які потрібно побачити взимку.

1-2.jpg

Центральна локація міста Лева оточена гарною архітектурою та безліччю кав’ярень і ресторанів. Це найтуристичніше місце і зазвичай взимку саме тут відкривається різдвяний ярмарок та ковзанка. Цього року дерев’яних будиночків, прикрашених гірляндами, не буде. Але це не зробить площу менш ошатною, напередодні свята тут встановлять різдвяну шопку. А новорічної атмосфери додадуть прикрашені фасади закладів.

  • Оперний театр

Неподалік площі височить Оперний театр. Оглянувши його зовні, варто зазирнути усередину. Зробити це можна двома способами – купити квиток на виставу або вирушити на екскурсію за лаштунки. Зимовими вечорами на фоні білого снігу театр, підсвічений жовтими вогнями, виглядає казково. А навпроти нього стоїть красуня ялинка. Цьогорічне дерево заввишки 14 метрів, а прикрашає його не звичайна зірка, а зібраний з трамвайних рейок протитанковий «їжак».

557cca09-79f2-49b0-9f0c-bdac2fe88df8.jpeg

  • Палац Потоцьких

Ще один вишуканий архітектурний об'єкт Львова, обов'язковий для відвідування взимку. Палац також прекрасний не лише зовні, внутрішнє оздоблення вражає позолотою, декоративним ліпленням, мармуром та живописом – на другому поверсі розташовується частина експозиції Львівської галереї мистецтв.

  • Високий замок

На протилежному боці від площі Ринок знаходиться парк «Високий замок». Якщо зима потішить снігом, то прогулянка брущатими алеями доставить масу естетичного задоволення. А нагородою за підйом на високу частину парку стане гарний панорамний краєвид. 

Плануючи провести зимові канікули в цьому місті, зняти квартиру в центрі Львова подобово можна в каталозі подобової оренди Doba.ua.

  • Личаківський цвинтар

Назва цієї локації звучить не надто святково, але не треба звертати на це увагу. Личаківський цвинтар – музей-заповідник, територією якого водять екскурсії. Надгробки тут є справжніми витворами мистецтва – багато з них були виконаними всесвітньо відомими скульпторами та архітекторами. Прогулятись алеями заповідника можна самостійно, а можна доєднатись до екскурсії та почути легенди, романтичні історії кохання та важливі історичні факти.

  • Стрийський парк

Платанова_алея_Стрийський_парк.jpg

Визначні місця – це добре, але сніжні розваги на Новий рік теж потрібні. Якщо хочеться простих зимових активностей, то за наявності снігу вирушайте в Стрийський парк. Тут можна активно провести час усією родиною – зліпити сніговика, пограти у сніжки, покататися на санчатах. А можна й гарну фотосесію зробити – окрім засніжених дерев, у парку є озеро, містки та скульптури. А ще цього року тут з’явився новий скульптурний маршрут, який буде доступний для відвідувачів до листопада 2024 року.

  • Шевченківський гай

На Різдво та Новий рік у Львові проходить багато цікавих подій. Одне із колоритних місць для святкування Різдва – «Шевченківський гай». Це великий скансен, на території якого відтворено пам'ятки народної архітектури. На Різдво тут організовують гуляння з колядками, частуваннями та майстер-класами з народних ремесел.

Як святкує Різдво та Новий рік сучасний Львів?

Другий рік поспіль Різдво та Новий рік в Україні святкують без масштабних гулянь. Проте відсутність великих ярмарків не робить настрій менш святковим. 

Львів – одне з міст, де відчути наближення чарівних свят можна вже в перший день зими. Навіть якщо дерева не вкриті снігом, відчути прохолодний зимний вітерець можна на ковзанці. Відкривати ковзанку 1 грудня є доброю традицією міста. Тільки цього року вона розташована не на площі Ринок, а біля торговельно-розважального центру Victoria Gardens.

Ресторани та кав’ярні Львова традиційно вбираються у святкову мішуру та включають різдвяні пісні. Тому, якщо не вистачатиме святкового настрою, завжди можна зайти за чашкою теплого какао з маршмеллоу до затишного закладу.

У зв’язку з переходом на новоюліанський календар та перенесенням Дня святого Миколая, вогні на новорічній ялинці цього року запалили раніше, ніж зазвичай. Яскрава красуня ялинка, увінчана протитанковим «їжаком», радує львів'ян біля Оперного театру. Великого різдвяного ярмарку не буде, проте в різних куточках міста встановлені бочки з ватрою, біля яких проходитиме коляда. 

22 грудня різдвяну шопку офіційно відкриються на площі Ринок. А 24 грудня на площі Ангелів відбудеться винесення Дідуха. Також в цей день можна буде послухати різдвяні мелодії при свічках у Львівському органному залі. 25 грудня в Музеї імені Климентія Шептицького святкуватимуть Різдво з вертепом, екскурсіями та вечірнім концертом. А 30 грудня на території скансену відбудеться святкування Маланки та Василя. Зустріти прийдешній рік львів'ян та гостей міста запрошують на новорічному концерті 1 січня в Органному залі.

Провести зимові канікули у цьому європейському місті – гарна ідея. Тільки важливо врахувати, що на Новий рік у Львові зняти квартиру близько до центру – непросто. Зайнятися пошуком та бронюванням краще якомога заздалегідь, інакше доведеться тулитися на околиці та добиратися до епіцентру святкувань на громадському транспорті.



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки