Головна  / Блог / Куди поїхати? / Одеські дворики як родзинка міста

Одеські дворики як родзинка міста

Відпочинок в Одесі – це не тільки Чорне море і пляжі. Це, в першу чергу, атмосфера. А створюють цю атмосферу цікаві дворики Одеси. Сьогодні поговоримо про них.

Таки Одеса – найкращі пам'ятки міста

«Перлина біля моря» буквально заповнена цікавими локаціями та вуличками. Закладати на знайомство з ними потрібно не один день. Однак все ж основні одеські пам'ятки розташовані компактно. Більшість туристів воліє їхати влітку в Одесу. Відпочинок восени тут також може приємно здивувати і порадувати відвідувачів міста.

одесса театр.jpg

Що подивитися в Одесі на вікенді? Перш за все, Дерибасівську – на якій, як відомо, хороша погода. Ця вулиця та історичні будівлі, що знаходяться на ній, передають атмосферу міста. Там знаходяться Пасаж, готель «Велика Московська» та інші будівлі початку XX століття – архітектура, без якої важко уявити Одесу.

Крім того, на Дерибасівській розташовуються і цікаві пам'ятки на кшталт дванадцятого стільця на мініатюрній площі Остапа Бендера чи пам'ятник Леоніду Утьосову, з яким можна посидіти на лавочці. До Дерибасівської примикає Міський сад, де стоїть відомий далеко за межами Одеси Фонтан парфумів. І, звичайно, чи варто говорити, що одна з центральних вулиць міста повністю пішохідна, на ній в надлишку кафе і ресторанів на будь-який смак.

пешеходная одесса.jpg

З прогулянкових зон необхідно також згадати Приморський бульвар, який з одного боку виходить до колонади Воронцовського палацу та Тещиного мосту, а з іншого – до Думської площі й Оперного театру. Посередині бульвару ви не пропустите пам'ятник першому одеському градоначальнику Дюку де Рішельє та знамениті Потьомкінські сходи.

Обов'язково відвідайте парк імені Тараса Шевченка. На його території височить стадіон «Чорноморець» і колона Олександра II, а ближче до моря ви побачите частини фортеці Хаджибей, які дійшли до наших днів: Мертвецьку і Порохову вежі, частину Карантинної стіни.

потемкинская лестница.jpg

Від парку відкриваються два напрямки: або вийти на довгу прогулянкову Стежку здоров'я, яка пролягає уздовж моря, або вирушити до Воронцовського маяка – всіма улюбленого місця для фотосесій на заході сонця й не тільки.

Взагалі говорити про міські пам'ятки можна практично нескінченно. Чого тільки варті старі будинки Одеси, які самі собою є пам'ятками історії! Філармонія, Будинок з атлантами, Будинок вчених, плоский будинок, готель «Лондонська», будинок полковника Григор'єва та палац графа Толстого, готель «Бристоль» – в цьому місті можна фотографувати буквально кожну будівлю! І це ще не кажучи про музеї та катакомби.

дом с атлантами.jpg

Загалом, повноцінний відпочинок на Чорному морі в Україні – це, звичайно, Одеса, адже тільки в ній можна вибрати для себе будь-який тип відпочинку – від «тюленячого» нічогонероблення до культурного просвітництва.

Любителів екзотики привертають секретні місця Одеси, в число яких входять найвужча вулиця міста (так звана вулиця одного пабу), Зелений театр, ринок їжі та, звичайно ж, ті самі дворики, включаючи двір на вулиці Спиридонівська, 8 – місце знімання серіалу «Ліквідація».

самая узкая улица.jpg

Найвідвідуваніші та знамениті одеські дворики

Якщо Дерибасівська – це атмосфера, то старий одеський дворик – це дух міста. Це особливий світ, який ховається в стороні від галасливих туристичних вулиць.

Двори Одеси мають неповторну харизму, яка складається з розвішаної на мотузках білизни, таємних проходів, колодязів, арок з ліпнинами, старовинних сходів з кованими поручнями, балкончиків і навіть фонтанів. Недарма екскурсії одеськими двориками мають великий попит.

дворик на нежинской.jpg

У них колись жили Мішка Япончик, «Сонька Золота Ручка» та інші знамениті аферисти, які залишили серйозний слід в історії Одеси. Тому дворики Молдаванки – must visit для всіх охочих поринути в кримінальну атмосферу кінця XIX – початку XX століть.

В цілому найбільш яскравими дворами Одеси є:

  • вулиця Ніжинська, 30 – будинок Льва Влодека;

  • Воронцовський провулок – місце знімання фільму «Д'Артаньян і три мушкетери»;

  • вулиця Князівська, 29 – художній куточок;

  • вулиця Леха Качинського, 5 – один з найстаріших дворів Одеси.

А також дворики на вулицях Дігтярної, Новосельського, Майстерської.

одесский дворик.jpg

Де зупинитися допитливому туристу?

Щоб це занурення було максимальним, рекомендуємо зупинитися в тих самих двориках – квартири подобово Одеса (Молдаванка) вам у допомогу. Звичайно, цей варіант підійде найкраще, якщо ви їдете цілеспрямовано для того, щоб досліджувати історичну спадщину міста.

Якщо ж у ваших планах більш «класичний» відпочинок на морі, варто розглянути варіанти в районі Французького бульвару – ближче до пляжів. Тусовочна ж Одеса з луна-парком, клубами та іншими розвагами чекає вас в Аркадії.

аркадия.jpg

Нарешті, якщо поїздка запланована не в сезон, і ви просто хочете неспішно погуляти по місту і смачно поїсти – розглядайте апартаменти в центральній частині міста. Ще не настало літо, повно бюджетних варіантів навіть поблизу від Дерибасівської.



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки