Головна  / Блог / Для владельцев квартир / Огляд сайтів подобової оренди квартир: де вигідніше разміщувати оголошення

Огляд сайтів подобової оренди квартир: де вигідніше разміщувати оголошення

Діловий підхід до будь-якого бізнесу починається з грамотного планування. З яким банком співпрацювати, на якій біржі шукати співробітників, де провертати піар-компанії. Відносно подобової оренди потрібно бути настільки ж послідовним. І підбирати собі правильних партнерів. Мова йде в першу чергу про майданчик, який допоможе вам систематизувати ваші об'єкти і налагодить контакти з потенційними клієнтами.

Ми не візьмемося применшувати значимість друкованих ЗМІ, але, як показує практика, вони не гарантують орендодавцю великої залученості. Так як мандрівники, які вивчають світ через екрани гаджетів, частіше все ж обирають електронні оголошення. Тому кількість платформ, що пропонують роботу з подобовою орендою нерухомості, росте з геометричною прогресією. І кожна намагається чимось виділитися на тлі конкурентів. На основі опитування своїх клієнтів ми зібрали для вас список найпопулярніших майданчиків для розміщення оголошень про подобову оренду.

Отже, крім сервісу Doba.ua, орендодавці звертають увагу також на такі ресурси:

  • OLX – 27%;
  • Dobovo – 21%;
  • Airbnb – 21%;
  • Booking.com – 18%;
  • Lun.ua – 13%.

зняти житло подобово

Як ці сервіси працюють, що їх відрізняє, а що «ріднить», ми спробуємо розібратися в сьогоднішній статті.

Робота на комісійних – Booking.com, Dobovo, Airbnb

Кожна інтернет-платформа з подобової або довгострокової оренди є у своїй сутності звичайним посередником. Найпоширеніша методика співпраці таких платформ з орендодавцем – робота на комісійний відсоток. Тобто, розміщення звичайних оголошень на сайті є безкоштовними, але від кожної вдалої угоди орендодавець відраховує певний відсоток ресурсу-посереднику.

За таким принципом працює всесвітньо відомий Booking.com. Деякі користувачі інтернету вважають, що на цьому сайті в основному розміщуються готелі, проте це не так. Сайт пропонує великий спектр будинків, квартир та апартаментів. Розміщується оголошення тут дійсно безкоштовно, а комісія за проживання гостя стягується з орендодавця лише після виїзду першого з квартири. Дана комісія варіюється від 10% до 25%, в залежності від країни і типу об'єкта, що здається в оренду. Але, до речі, розмір комісії орендодавець вільний збільшувати самостійно, тим самим підвищуючи рівень свого розміщення на сайті. Броні житла підтверджуються для гостей автоматично, а для скасування броні з боку орендодавця потрібні вагомі обставини, щоб не втратити лояльність платформи. В якості додаткового бонусу Booking.com рекламує оголошення своїх клієнтів на партнерських сайтах – TripAdvisor, Agoda та ін.

квартира подобово зняти недорого

За схожим комісійним алгоритмом працює і вітчизняна компанія Dobovo. Платформа стягує зі своїх клієнтів фіксований відсоток – 15% з кожного бронювання. Одночасно з цим гарантує своїм орендодавцям передоплату за одну добу, так як в обов'язковому порядку стягує її з гостя при бронюванні. Остаточний розрахунок зі своїми партнерами сервіс здійснює вже після того, як гість покинув житло, оскільки під час проживання умови угоди між сторонами можуть змінитися. Поняття ТОП або VIP для оголошень на платформі відсутні, саме розміщення оголошень є абсолютно безкоштовним.

Також безкоштовне розміщення своїм клієнтам пропонує Airbnb, одночасно з цим стягуючи комісію в розмірі 3-5% з кожного замовлення. Платформа, до слова, не надає прямих контактів орендодавця для гостей. Зв'язатися з власником житла можна лише через спеціальну форму на сайті. Як бонус компанія пропонує всім своїм клієнтам гарантію в розмірі 1 мільйона доларів на випадок нанесення шкоди майну з боку гостей. Але з умовами цієї страховки слід ознайомитися уважно, щоб не покладати зайвих надій на дану фінансову підтримку. У якості рейтингової системи представлена ​​програма Airbnb Plus, в якій беруть участь господарі, які добре зарекомендували себе. В обмін на високу якість житла і обслуговування платформа пропонує орендодавцям консультації провідних фахівців і преміум-обслуговування.

Оплата за розміщення – Doba.ua, OLX 

Друга модель взаємодії інтернет-ресурсу і орендодавця – оплата за розміщення. Тут працює класичне ринкове правило оплати «містового». Платформа надає вам майданчик, бере плату за позицію на сайті, а весь заробіток з оренди ви забираєте собі.

За таким принципом працюємо ми. Doba.ua надає своїм клієнтам особистий кабінет, в якому він може розміщувати свої об'єкти. Є міста, оголошення в яких будуть безкоштовні, є виключно платне розміщення. Мінімальна вартість розміщення становить 5 гривень на добу, додатково стягується комісія за обробку платежу в розмірі 2%. Далі все залежить від регіону розташування нерухомості – докладні тарифи стають доступні орендодавцю після реєстрації в особистому кабінеті. Публікацію можна оплачувати як подобово, так і в пакетному розміщенні на 14 і 28 днів. Також, за додаткову плату, можна перейти в преміум-режим і підняти своє оголошення в ТОП. Умови розміщення, вартість, можливі штрафні санкції та інше кожен орендодавець встановлює на своєму об'єкті індивідуально. Гість зв'язується з ним по телефону або бронює он-лайн, і далі угода переходить суто в площину орендодавець–гість.

Приблизно за таким же алгоритмом працює майданчик OLX. Серед всіх інших оголошень про продаж або обмін, на сайті можна зустріти і здачу житла подобово. На відміну від інших категорій товарів, подобова оренда нерухомості виключно платна. Вартість розміщення стає також доступною для користувача після реєстрації особистого кабінету. Так як щогодини на сайті публікуються десятки пропозицій, оголошення кожного користувача опускається нижче за списком. Для підняття його в ТОП або для отримання статус «Преміум» орендодавець може придбати пакет додаткових послуг з просування. Оплата за розміщення здійснюється раз на 30 днів для одного оголошення.

сайт здати квартиру подобово

Стороння пошукова система – Lun.ua 

Великий сайт ЛУН працює як абсолютний посередник. А скоріше як звичайна пошукова система, так як просто розміщує на своїй платформі посилання оголошень інших майданчиків подобової оренди. Зокрема, від Doba.ua, Dobovo та інших. Самі орендодавці ніяким чином не впливають на публікацію своїх пропозицій на ЛУН, цим займається індексований сайт. Заходячи на один із сайтів подобової оренди, ви можете побачити, чи співпрацює він з lun.ua – на сторінках буде розміщена партнерська кнопка. Оплату за розміщення ЛУН знімає також виключно з індексованого сайту, орендодавці ж платять лише за розміщення або комісію обраній платформі.

Що вибрати? 

Ми не станемо брати на себе відповідальність за ваш вибір, підбирати собі партнерів рекомендуємо виняткового зі свого комерційного інтересу. Зрештою, порівняльна характеристика описаних платформ виглядає наступним чином:

  Booking.com  Dobovo  Airbnb  Doba.ua  OLX  ЛУН 
 За що здійснюється оплата? Комісія за бронювання Комісія за бронювання Комісія за бронювання  Розміщення  Розміщення Оплата від індексованого сайту
 Вартість 10-25% 15% 3-5% 15% Платно Сплачує сайт-партнер
 Як відбувається зв'язок власника та гостя?  Форма на сайті Форма на сайті Форма на сайті  Номер телефону або форма на сайті E-mail, форма на сайті або номер телефону E-mail або номер телефону
 Наявність ступенів рейтингу Підняття вгору списку  --- Програма Airbnb Plus  ТОП або «Преміум»
Підняття вгору списку, ТОП або VIP ---
      Передоплата Повна вартість проживання За 1 добу проживання За 1 добу проживання За 1 добу або повна вартість проживання За 1 добу або повна вартість проживання ---

Платити за кожен вдалий замовлення або одноразово в місяць за розміщення оголошення – вирішувати виключно вам. Одночасно з цим, заробляючи гроші на подобовій оренді житла, ми щиро радимо турбуватися не тільки про свій прибуток, але і про комфорт ваших гостей. Ми також щодня працюємо над поліпшенням якості сервісу, щоб кожен наш партнер процвітав у своїй справі!



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки