Головна  / Блог / Куди поїхати? / Пам'ятки Львова: місця, які ви зобов'язані відвідати

Пам'ятки Львова: місця, які ви зобов'язані відвідати

Згідно з офіційною статистикою, український внутрішній туризм розвивається з кожним роком все більшими темпами. І найпопулярнішим місцем серед українських туристів став величний Львів з його красивою архітектурою. Це місто подарує масу емоцій всім охочим розділити з ним хоча б пару вихідних. Ми розповімо, де погуляти, що подивитися та як відпочити недорого у Львові.

Економний відпочинок у Львові

Один з плюсів відпочинку у Львові – низькі ціни, особливо, для туристів з великих міст. Жителям Києва або Харкова відпочивати тут буде цілком комфортно, та й гостям з периферії ціни не здадуться захмарними. Недороге житло у Львові можна знайти в кожному районі. Ліжко-місце в приватному будинку обійдеться в 150 гривень. Однокімнатне житло в центрі коштує від 250 гривень, а хостел у Львові й того дешевше – від 200 гривень за добу. Але багато що залежить від потреб конкретного гостя. Одному достатньо ліжка, а для іншого важлива наявність ванної кімнати, телевізора та інших благ.

Ще один плюс в тому, що Львів не такий великий, як здається. Тут всі визначні пам'ятки – в пішій доступності. Тому, якщо на оренді житла хочеться заощадити, необов'язково знімати апартаменти біля Площі Ринок. Від доступнішої квартири на околиці добиратися до центральних пам'яток буде нескладно та недовго.

Львов с высоты фото 1.jpg

Топ-7 місць Львова для туриста

Львівська ратуша

Досвідчені туристи кажуть, що всі найцікавіші куточки міста можна побачити з Львівської Ратуші. Звідси відкривається головний панорамний краєвид на місто. Але підйом на Ратушу непростий та без спортивної підготовки подолати 400 сходинок буде складно. Міська Ратуша розташована в самому центрі міста. З одного боку – історичний район, видно Замкову гору, Дім легенд з автівкою на даху, а з іншого – сучасна культурна столиця, десь далеко видніється стадіон. Львів прекрасний в його контрастах.

ратуша.jpg

Площа Ринок

Всі рухи туристів сконцентровані в районі Площі Ринок. Це чи не найстаріший район міста, і практично кожна будівля тут – пам'ятник архітектури. Тут працюють безліч колоритних ресторанів, продають різноманітні сувеніри, цілий рік грає музика. Проблем з вибором місця, де поїсти точно не буде. З центру відправляються автобуси на різні екскурсії по Львову та навколо нього. Тут проходить безліч ярмарків, а взимку встановлюють центральну ялинку та величезну ковзанку.

площа рынок.jpg

Палац Потоцьких

Поруч з Площею Ринок знаходиться пам'ятка, відома навіть в Європі, – Палац Потоцьких. Він прекрасний всім: архітектурою, інтер'єрами, музейним наповненням. Ціна за вхід – 15 гривень для дітей, 30 для студентів та 70 для дорослих гостей. Але оплачуєте ви не стільки вхід, скільки приємні враження. На території палацу знаходиться Музей європейського мистецтва. У кількох коридорах зібрана історія родини Потоцьких, а також найпрекрасніші предмети мистецтва.

дворец потоцких.jpg

Собор Святого Юра

Шанувальники архітектури також відзначають красу Собору Святого Юра. Його звели ще у XVIII столітті, і до сих пір собор вражає своєю величчю. З кожним кроком вглиб храму очам відкривається все більше прекрасного. Кам'яні ворота, ковальське різьблення, галереї неймовірної майстерності та дивовижне різьблення по дереву. Собор Святого Юра – це не просто релігійна будова, а дійсно унікальне архітектурне явище.

Собор Святого юра.jpg

Театр опери та балету імені Соломії Крушельницької

Недалеко від Площі Ринок розташована ще одна будівля, яку не можна обійти стороною, – Львівський оперний театр. Це місце відоме навіть тим, хто не розуміє різниці між сюїтою та кантатою. Зовні він прикрашений незвичайними скульптурами та дивує красою навіть бувалого туриста. Внутрішня складова не гірше – загляньте на спектакль, будь то комедія чи драматична опера, у Львові дають прекрасні вистави. До речі, фасад оперного театру зображений на купюрі у 20 гривень.

Театр оперы и балета имени Соломии Крушельницкой.jpg

Вірменський кафедральний собор

Львів без применшення можна назвати містом соборів. Тут їх дійсно чимало й кожен з них – прекрасний по своєму. Вірменський собор, розташований в однойменному кварталі, має вельми незвичайну архітектуру. Внутрішній дворик собору дуже схожий на італійський: квіти, пісочний колір стін, стриманий декор і багато сонячного світла. На території Вірменського собору знімали одну зі сцен з фільму «Д'Артаньян і три мушкетери». Зайти в храм і насолодитися тишею може кожен.

армянский собор.JPG

Личаківський цвинтар

Личаківський цвинтар – одне з найстаріших кладовищ України. Тут дійсно є на що подивитися. Тут поховано багато відомих українських діячів, але найбільше відома могила Івана Франка. Кожен надгробок – це витвір мистецтва. Нерідко туристи винаймають житло поруч з Личаківським кладовищем. Його територією проводять екскурсії, розповідаючи про тутешні поховання.

лычаковское кладбище.jpg

Львів не просто так визнано культурною столицею України. Це дійсно цікаве місто, куди хочеться повертатися знову і знову. Побачити всі цікаві місця Львова за один раз складно, але можливо. Плануйте поїздку заздалегідь і замовляйте тур по Львову, озброївшись нашим рекомендаціями.



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки