Головна  / Блог / Куди поїхати? / Пам'ятки Закарпаття восени

Пам'ятки Закарпаття восени

Відпочинок восени в Карпатах - це лісова прохолода і запах грибів, тепло термальних басейнів і розмаїття барв карпатського лісу. У цій статті розповімо, куди варто поїхати і що подивитися в Закарпатті восени.

Що належить до Закарпаття?

Сучасне Закарпаття - це територія Закарпатської області, одна з найменших в Україні. Це єдина область, яка межує з чотирма державами: Угорщиною, Румунією, Словаччиною та Польщею. 

Крім гірськолижного відпочинку, Закарпаття славиться бальнеологічними курортами. На території є понад триста джерел мінеральних вод з різним хімічним складом.

Найбільшу популярність серед туристів завоювали Ужгород, Хуст, Мукачево, Берегово - відпочинок тут актуальний в будь-який час року. Але красиві місця Закарпаття на цьому не закінчуються. Нижче розповімо про десять локацій, які розкривають всю красу осінніх Карпат. 

ТОП-10 кращих місць для відвідування восени

Таємничі середньовічні замки, фермерські господарства, бальнеологічні курорти - напрямків, куди поїхати восени в Карпати багато, і кожне гідне уваги.

  • Озеро Синевир

Морське око Карпат - так місцеві жителі називають найбільше озеро Українських Карпат. Воно є частиною Національного природного парку «Синевир». Купатися чи ловити рибу в ньому заборонено, але відпочивати на березі, кататися на плоту і насолоджуватися красивими видами можна. Тому, осінь - одне з найбільш підходящих часів для відвідування цієї пам'ятки. Плануючи відпочинок на Синевирі, забронювати будиночок неподалік можна на Doba.ua.

  • Колочава

Найбільше село Закарпаття приваблює не тільки близькістю до Синевиру, але і великою кількістю музеїв. У Колочаві їх десять. Найпопулярніший - музей під відкритим небом «Старе село», який знайомить з трьохсотрічною історією місцевих жителів. Також є музей, в якому знайомлять зі старовинним ремеслом бокорашів, відвідувати його рекомендується саме восени.


  • Оленяча ферма

Зустрітися з оленяти Бембі і погодувати його з рук можна в селі Іза. Там знаходиться єдина в Україні ферма плямистих оленів. Тварини звикли до уваги і без побоювання приймають частування. На фермі проводять екскурсії.

  • Страусина ферма

Ще одна незвичайна ферма знаходиться в місті Хуст. Екзотичні страуси вже давно прижилися на Закарпатті. Місцеві жителі звикли до такого сусідства, чого не скажеш про туристів. Птахів дозволяють годувати смачненьким прямо з рук.

  • Водоспад Шипот

Найбільш повноводними водоспади Карат стають навесні. Але відпочиваючи на Закарпатті восени, не можна не відвідати найвеличніший каскад. Водопад Шипот зривається з 14-ти метрів у підніжжя гори Гимба. З усіх боків його оточує ліс, пофарбований в неймовірні вогненні кольори.

  • Замок Берегвар

Колишня резиденція графів Шенборнів - не просто красивий замок. У його архітектурі є одна дивина. Полягає вона в астрологічних значеннях. У будівлі замку 365 вікон (стільки ж днів в році), 52 димоходи (як тижнів у році) і 12 різних входів (за кількістю місяців у році).


  • Замок Сент-Міклош

Неподалік знаходиться ще один цікавий замок - Чинадіївський. Цікавий він тим, що значна частина фортеці відреставрована. Всередині діє туристичний інформаційний центр, музей, картинна галерея та зал для одружень. У замку проводять виставки і концерти.

  • Замок Паланок

Замки - важливі туристичні магніти Закарпаття. І перераховуючи їх, не можна не згадати і Паланок в Мукачево. Тут організовують театралізовані екскурсії, фестивалі та історичні реконструкції. Плануючи поїздку, забронювати житло в Мукачево можна на Doba.ua.

  • Ужгородський замок


Цікавим може бути і відпочинок в Ужгороді восени. Серед усіх пам'яток Ужгорода виділяється середньовічна фортеця. У наші дні в стінах замку діє краєзнавчий музей. 

  • Термальні комплекси

Закарпаття славиться термальними джерелами, на базі яких відкриті оздоровчі комплекси. Такими є термальні джерела в Берегово, комплекс «Термальні води Косино», «Теплі води» в селі Велятино, санаторний комплекс «Деренівська купіль» в селі Нижнє Солотвино.

Цікавих локацій в Закарпатській області багато. Вибирайте вподобаний напрямок і сміливо плануйте відпустку. Сподіваємося, наша стаття допомогла визначитися з тим, що подивитися в Закарпатті варто обов'язково.



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки