Головна  / Блог / Для владельцев квартир / Переробляємо квартиру в фотостудію

Переробляємо квартиру в фотостудію

Приблизно з 2008 року в моду увійшли усілякого роду фотосесії. Молоді художники купували собі камери і повністю присвячували себе створенню вдалих кадрів. Зараз фотографія - непоганий бізнес у багатьох відношеннях. І як варіант можна перетворити свою квартиру в фотостудію.

«Чи будуть у мене клієнти?»

Квартира, що здається для добового проживання, гарантує постійну клієнтуру. Туристи, відрядження або просто приїжджі забезпечують регулярне, а часом і постійне заселення.

Але і квартира-фотостудія забезпечить вам клієнтів. Справедливості заради зазначимо, що гостей буде не так багато. Але при правильно оформленому інтер'єрі і просторі ви зможете конкурувати з існуючими локаціями для відео- та фотозйомок. Одна з причин - цінова вигода, так як фотографи знають, що квартиру-фотостудію зняти дешевше приблизно в два рази, ніж окрему студію.

У квартирах-фотостудіях влаштовують домашні фотосесії до дня народження, до весілля, просто кадри для сімейного архіву або портретні кадри

Але прибрати у своїй квартирі і створити художню атмосферу складніше, ніж орендувати готову локацію.

До того ж, індивідуальність кожної такої домашньої фотостудії грає на руку орендодавцю. У великих містах професійні локації більш стандартні, без інтер'єрних хитрощів, на відміну від квартир. А в маленьких і профстудій іноді немає, що орендодавцям-експериментаторам тим більше на руку.

Зрештою, ніхто не заважає здавати таку фотолокацію для проживання. Квартира буде більше схоже на арт-об'єкт і відмінно підійде для шанувальників мінімалізму, незвичайного інтер'єру або навіть інстаграм-блогерів, які приїхали до вашого міста.

Як створити домашню фотостудію?

У фотостудії для зручності фотографа і моделей важливий простір і достатня кількість розеток. Також важливе освітлення, деталі інтер'єру і єдиний стиль. Давайте пройдемося коротко по всіх елементах.

1. Простір. Переробляючи житлове приміщення в фотолокацію визначте вдалі зони. Нехай це буде диван, однотонна стіна, крісло з м'якими іграшками. А територію навколо цього місця залиште більш вільною, щоб фотограф міг рухатися навколо своєї моделі для вдалих кадрів.

2. Освітлення. Правильно виставлене світло - запорука хороших кадрів не менше, ніж правильно підібрані об'єкти. Але вам немає необхідності купувати професійне оснащення з освітлення. По-перше, це дійсно дорого. А по-друге, в цьому немає необхідності. Достатньо надати місце для спецтехніки фотографів і встановити світлодіодне освітлення. Точкових світильників в стелі, зональних джерел світла (можливо різного відтінку) буде цілком достатньо. А ще рекомендується використовувати щільні тіньові штори, щоб штучне освітлення давало свій ефект.

3. Електрозабезпечення. Якщо фотограф приносить освітлення із собою для масштабної фотозйомки, йому необхідна достатня кількість розеток. Розетки, мережеві фільтри або трійники буквально необхідні. А також перевірте надійність електропроводки. До речі, при оренді проговоріть кількість привізної техніки. Якщо приладів буде багато, встановіть додаткову оплату електроенергії.

Єдиний стиль. Квартира-фотостудія використовується для весільних, сімейних та інтер'єрних фотосесій. У рідкісних випадках фотографи орендують квартири для комерційних зйомок. Тому важливо визначити, в якому стилі і для якої тематики буде служити ваша локація. Або вся квартира в цілому, або її певні зони (якщо квартира з декількох кімнат). Допрацьований стиль забезпечить вам постійних клієнтів і допоможе звести кількість меблів до мінімуму.

5. Деталі інтер'єру. Так як зйомка ведеться зонально в одній частині квартири, важливо використовувати незвичайні або живі деталі. Якщо ви плануєте створювати креативну фотостудію, то зверніть увагу на незвичайні світильники, скульптури, картини. Яскраві акценти, які, безумовно, повинні складатися в єдину композицію. Якщо квартира стане локацією для сюжетних фотосесій, то тут знадобляться подушечки, чайні сервізи, рамки для фотографій, плюшеві іграшки і подібне. Такі деталі повинні створювати реальну атмосферу, ілюзію натуральності. Всі елементи повинні бути в хорошому «робочому» стані, презентабельному вигляді. Єдиний варіант якоїсь пошарпаності - художнє штучне старіння, стиль вінтаж.

Якщо ви вирішуєте створити зі своєї квартири фотостудію, підходьте до питання серйозно. З художньою і технічною точністю, бажано після попередньої консультації з дизайнерами і фотографами. Ознайомтеся з цінами фотостудій в вашому місті, сформуйте альтернативну вартість для вашої квартири. При правильній підготовці ви забезпечите собі постійних клієнтів, а також зведете кількість конкурентів до мінімуму.



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки