Головна  / Блог / Куди поїхати? / Переваги поїздки в Карпати влітку

Переваги поїздки в Карпати влітку

Літній відпочинок в Карпатах не менш прекрасний, ніж зимовий. Піші походи, кінні прогулянки, риболовля, прохолода гірських річок і водоспадів – побувавши в Карпатах одного разу, захочеться повертатися туди знову і знову. Але якщо для вас цей напрям уявляється виключно для зимового відпочинку, ми готові довести, що це не так. Про те, що подивитися в Карпатах влітку, читайте в нашому матеріалі.

Карпаты фото 1.jpg

Де відпочити влітку в Карпатах?

Перш за все – розглянемо найпопулярніші курорти України в цьому напрямку.

Буковель

Це справжня візитна картка регіону та найпопулярніший курорт. Буковель цілий рік наповнений туристами, оскільки, крім неймовірної природи, інфраструктура дозволяє продумати різноманітну культурну програму.

Відпочинок у Буковелі влітку цікавий фестивалями, майстер-класами та змаганнями в різних дисциплінах. Крім цього, серед послуг мають попит карпатські чани, СПА-центри, страйкбол і пейнтбол. Продовжують функціонувати й екстремальні розваги – такі як тролів, зіплайн, «Буковельські гірки» та інші.

Крім того, на Буковелі є велике штучне озеро, де можна спробувати себе в ролі дайвера. Для цінителів більш спокійного відпочинку пропонується форелева рибалка.

Незабутні емоції подарує поїздка в гори на гірському велосипеді, який можна орендувати безпосередньо на місці. На вибір також є квадро- і джип-тури. Ну, і відпочинок «дикунами» теж ніхто не скасовував. Щорічно величезна кількість туристів, озброївшись наметами та спорядженням, підкорюють карпатські вершини.

Буковель.jpg

Яремче

Це дивовижне містечко, оскільки, мабуть, тільки тут можна знайти таку кількість розваг. Перш за все, вражають природні пам'ятки. Відпочиваючи в Яремче, просто не можливо не помилуватися скелею «Слон» і водоспадом Пробій, не відвідати стежки Довбуша та не піднятись на гору Чорногориця – піший туризм тут процвітає.

Крім того, в Яремче є міні-зоопарк і величезний ярмарок, де можна придбати як сувеніри, предмети побуту, посуд, так і карпатські дари природи: гриби, мед, чай. На центральній вулиці легко знайти цікаву екскурсію – нестачі в пропозиціях немає. Любителі релаксу будуть в захваті від лазні та чанів з видом на гори. Кращого варіанту, ніж винайняти житло в Яремче подобово та провести в цій перлині Прикарпаття кілька днів, просто не знайти.

яремче.jpg

Драгобрат

Відпочинок влітку в Карпатах буде неповним без відвідування Драгобрату. Тут вас чекає гірська форель, підйом на гору Стіг, неймовірної краси Свидовецький хребет, катання на квадроциклах та гірських велосипедах, а також традиційний карпатський набір у вигляді саун і смачних страв.

Славське

Найстаріший гірськолижний курорт України влітку також пропонує кілька видів екскурсій, катання на квадроциклах, кінні прогулянки, сауну і СПА-центр. Відпочинок у Славську пов'язаний з підйомом на гору Високий Верх. Також є кілька цікавих пам'яток на зразок печери «Писана криниця».

горный велосипед.jpg

Ворохта

Це високогірний курорт, який знаходиться на висоті 850 метрів над рівнем моря. Справжній рай для легенів і насолода для очей. У Ворохті є кілька музеїв і старовинні пам'ятки. Чого вартий один арковий міст-віадук!

З розваг відзначимо катання на конях, зорбінг, рафтинг гірською річкою, підйом на гору Піп-Іван і, звичайно, Говерлу – звідси зручно починати сходження на найвищу точку України. Тому зняти будинок в горах і поєднати культурну програму з активним відпочинком – це у Ворохту.

ворохта.jpg

Східниця

Програма, яку можна скласти для свого відпочинку в цьому селищі, не менше насичена і різноманітна. Крім традиційної риболовлі, походів у гори, збирання грибів та ягід і екскурсій в Східниці можна поплавати на байдарках і навіть здійснити політ на повітряній кулі!

Микуличин

Цей курорт поблизу гори Маковиця виділяється, перш за все, з гастрономічного боку. Тільки в Микуличині можна покуштувати бринзу місцевого виробництва та запити її пінним напоєм – в селі діє відома на всю країну пивоварня. Також варто відзначити стежку Довбуша, риболовлю на гірську форель, осетра і раків, а також соляну печеру.

микуличин пиво.jpg

Варіантів для відпочинку в горах в Україні безліч. Вибирайте найцікавіший для себе і не пропустіть можливість наповнитися сильними емоціями та відпочити душею і тілом!

Особливості літнього відпочинку в горах

Відпочинок в горах влітку – це, перш за все, оздоровлення. Особливо корисне гірське повітря дітям, тому часто в Карпати їдуть відпочивати сім'ями. Що важливо, температура рідко перевищує +25 градусів – в цьому плані перебування в горах набагато приємніше, ніж на морі.

Але зелений туризм передбачає певні правила. Перш за все, якщо ви зібралися підкоряти гірську вершину вперше, важливо вдатися до послуг досвідченого інструктора. Він зорієнтує й у питанні спорядження.

Перед тим як вирушати в гори, важливо вивчити прогноз погоди. Сходження в дощ – не найкраща справа. Ходити в ліс у відкритому одязі також не рекомендується. І, звичайно, не вживайте в їжу незнайомі або малознайомі вам гриби та ягоди, розводьте вогонь тільки в спеціально обладнаних для цього місцях.

карпаты домик.jpg

5 причин поїхати в гори влітку

1. Як то кажуть, «по-перше, це красиво». І ця розхожа фраза зовсім не для красного слівця. Карпатська природа дійсно фантастична!

2. Влітку багато людей вибирають море, і пляжі ломляться від кількості людей. В горах цей час вважається «несезонним». Але мала кількість туристів для багатьох, навпаки, може вважатися плюсом.

3. Відпочинок в Карпатах влітку дешевше, ніж взимку все з тієї ж причини: не сезон. І за невеликі гроші можна влаштувати незабутні канікули.

4. Чим Карпати на голову перевершують будь-який прибережний курорт – так це своєю кухнею. Перераховувати всі гуцульські ласощі навіть не має сенсу. А якщо додати сюди гриби та ягоди власного збору, то список буде нескінченним.

5. Літній тур в Карпати – це можливість по-справжньому яскраво провести свою відпустку. Якщо на морі кожен день нагадує попередній, то в горах вас чекає безліч різноманітних занять і розваг.



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки