Головна  / Блог / Куди поїхати? / Плани на відпустку: де відпочити в Україні в серпні та вересні 2023

Плани на відпустку: де відпочити в Україні в серпні та вересні 2023

Добре спланована відпустка економить не тільки гроші, а й нервові клітини. Особливо, коли діють обмеження на відвідування певних регіонів та існує ймовірність повітряних тривог. Тому рекомендуємо планувати відпустку заздалегідь, ретельно продумувати маршрут і розраховувати бюджет. Кінець літа та початок осені – час, коли можна знайти досить багато варіантів за дуже привабливими цінами.

Відпочинок біля води

Погода в серпні та вересні ще досить спекотна, тому поїздка на море, попри заборону купатися, може стати хорошим варіантом для відпустки. Любителям активних розваг підійде галаслива Одеса. Тут є пляжні комплекси з басейнами, шезлонгами та шатрами, нічні клуби та нескінченна кількість колоритних ресторанчиків і кафе. А у вересні Одеса святкує День міста, чим не привід вибрати саме цей напрямок?

море отпуск.jpg

Більш відокремлений або навіть «дикий» відпочинок якомога далі від сторонніх очей можна знайти на березі Тилігульського лиману. Він протікає на території двох областей – Одеської та Миколаївської. Чисте степове повітря, лікувальні грязі та солона вода – головні магніти цього місця. Неподалік знаходиться устрична ферма «Устриці Скіфії». За бажанням корисний відпочинок можна поєднати зі смачною дегустацією та екскурсією на ферму.

Релакс на природі

Для сімейного відпочинку можна розглянути комплекси відпочинку та господарства, віддалені від шумного міста. Таким, наприклад, є фермерське господарство «Фрумушика-Нова», розташоване в Одеській області. Сюди можна приїхати як на денну екскурсію, так і на кілька днів. Для зупинки є гостьові будинки та готель з комфортними номерами.

велосипед.jpg

«Фрумушика-Нова» є центром етнографічного, сільського та зеленого туризму. На його території височіє найбільший гранітний пам’ятник у світі. Також гості комплексу можуть відвідати етнографічний музей, порибалити на озерах, продегустувати вино з місцевої виноробні та сир, зроблений з молока овець каракульської породи. Маленьким туристам також буде, чим себе зайняти: поплавати в басейні, погратися на дитячому майданчику, поспілкуватися з тваринками в зоосаду чи влаштувати веселе змагання з мінігольфу або футболу.

Ще один варіант для відпочинку в оточенні природи – місто Вилкове. Воно доволі популярне серед українців. Тут можна орендувати будиночок на кілька днів і насолодитися тихою відпусткою. На місцевому ринку завжди є великий вибір свіжої, в'яленої та копченої риби, а також особливе вино, зроблене з винограду, який вирощують в мулі або воді.

Екстремальні розваги

Коли на вулиці ще тепло, але вже не дуже спекотно – саме час для активного й екстремального відпочинку. За такими розвагами варто їхати в бік Національного природного парку «Бузький Гард», поблизу села Мигія Миколаївської области. Тим, хто хоче максимального єднання з природою, варто звернути увагу на кемпінг «Зелена Черепаха». Він розташований на території національного парку з виходом на річку Південний Буг. Природа тут неймовірно щедра на гарні пейзажі.

рафтинг.jpg

Поряд з кемпінгом починаються відомі Мигійські пороги. Серед активностей крім рафтингу, тут пропонують скелелазіння, веломандрівки та трекінг, прогулянки на каяках та SUP-бордах, настільний теніс, бадмінтон. Для комфортного проживання є туристичні намети, сучасний санітарний блок з душем та туалетом, спільна кухня, гриль зона.

Ще один напрямок для активної відпустки – Коростишівський каньйон в Житомирській області. Це популярне місце серед любителів скелелазіння. Тут також можна встановити намети й провести кілька днів у «диких» умовах. Але якщо після активних розваг хочеться більш комфортного відпочинку, можна зняти подобове житло в Коростишеві, недалеко від каньйону. Або зупинитись на кілька днів в Житомирі. Відвідати його старовинні сакральні споруди та влаштувати маленький гастротур місцевими закладами. Сайт оренди Doba.ua – надійний сервіс, на якому можна зручно зняти квартиру подобово. Житомир – місто, яке здатне вас здивувати.

Відпочинок у горах

Вересень – один з кращих періодів для відпочинку в Карпатах. В цей час тут вже немає літньої спеки, а осінні дощі ще не встигають початися. Вибирайте будь-який вподобаний напрямок. Наприклад, селище Ворохта й село Татарів знаходяться поблизу Карпатського національного природного парку. У вересні в тутешніх лісах вже щосили збирають ожину й чорницю. Також в цей період починають з'являтися гриби. Неспішні прогулянки лісовими стежками, відпочинок в теплих чанах з мінеральними водами, прогулянки верхи на конях і колоритна карпатська кухня дозволять відпочити й тілом, і душею. 

Проте варто пам’ятати, що не в кожному регіоні можна відвідувати ліси. На Івано-Франківщині заборон на прогулянки лісовими стежками немає, але є певні правила, яких треба дотримуватись.

Якщо з часом стане нудно і захочеться більш активного гірського відпочинку, його також можна організувати в Карпатах. Гірські річки досить глибокі та широкі для рафтингу, а гірські масиви підходять для альпінізму й скелелазіння. Новачкам для освоєння водних сплавів краще вибирати більш спокійні річки, наприклад Опір. Маршрути цією річкою для новачків починаються від селища Сколе.

езда верхом.jpg

Пізнавальний відпочинок

Тим, хто під час відпустки жадає нових знань, можна відправитися в Дніпро. В місті є чимало цікавих закладів культури та освіти, яким є що цікавого розповісти туристам. Наприклад, найбільший єврейський комплекс – культурно-діловий центр «Менора». Для гостей проводять екскурсії, родзинкою яких є вихід на терасу з неймовірним краєвидом. Разом з дітьми можна відвідати навчально-науковий комплекс «Акваріум» Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара, в якому мешкає крокодил Геннадій та велика колекція тропічних риб. А любителям раритетної техніки радимо звернути увагу на музей ретро-автомобілів «Машина часу». Плануючи зупинитись на кілька днів у Дніпрі, квартири подобово, представлені на сайті Doba.ua, стануть гарним варіантом для комфортної зупинки. 

Ще один напрямок для пізнавальної відпустки – Львівська область, а саме її замки. Зупинившись в культурній столиці, неодмінно слід вирушити на вивчення Золотої підкови Львівщини. Це найпопулярніші замки, що гарно збереглися до наших часів, – Олеський, Підгорецький та Золочівський. Їх можна оглянути зовні та з середини, заплативши за вхід або замовивши екскурсію. А якщо після ознайомлення цих фортець ще залишиться час, можна проїхати по маршруту менш збережених пам'яток архітектури. До них відносяться Старосільський, Свірзький та Поморянський замки. Перед тим, як вирушити в подорож, обов’язково перевіряйте доступність маршрутів та наявність укриттів на випадок повітряних тривог.

подгорецкий замок.jpg

А якщо захочеться продовжити знайомитися зі стародавніми фортецями та замками, завітайте на Хмельниччину, в гарне місто Кам'янець-Подільський. Головна його родзинка – однойменний старовинний замок, на території якого діють музеї. Або на Волинь, в місто Луцьк, в якому розташований гарно збережений Замок Любарта. 

Каталог оренди житла від власників Doba.ua допоможе швидко закрити питання з квартирою подобово. Луцьк, Львів, Дніпро – куди б ви не вирушили, перш за все попіклуйтеся про комфортне житло та безпечність вибраних маршрутів. 

У серпні та вересні тримається тепла погода, яка дозволяє й у відкритому басейні скупатися, й горами походити. Планування відпустки, а особливо якщо в цьому бере участь не одна людина, справа непроста, але дуже захоплива. А щоб ви могли впоратись з цим завданням простіше, ми публікуватимемо маршрути Україною, які, можливо, стануть фундаментом для планування ваших подорожей.



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки