Головна  / Блог / Куди поїхати? / Планування бюджетних подорожей

Планування бюджетних подорожей

Розкажемо, як вигідно подорожувати. Увага на найдоступніші напрямки по Україні.

ТОП-10 найдешевших міст в Україні

Ми визначили десятку найфінансовіше демократичних українських локацій для приємного відпочинку. 

1. Умань

Місто в Черкаській області відоме на всю країну дендрологічним шедевром – парком “Софіївка”. Його граф Станіслав Потоцький збудував для своєї дружини Софії. Знаючи про грецьке коріння дружини, він присвятив оформлення парку поемам Гомера “Іліада” та “Одіссея”. На 179 га з'явилися грот Каліпсо, павільйон Флори, тераса Муз і навіть річка царства мертвих Стікс.

sofiivka.jpg

Парк вражає уяву мальовничими ставками, доглянутими алеями, дивовижною рослинністю. В озері плавають лебеді, над головами співають птахи, з фонтанів б'ють струмені, що іскряться. Парком можна гуляти нескінченно, і все одно залишаться місця, які здивують наступного приїзду. А ще, кажуть, “Софіївка” змінюється залежно від пори року. Так що навіть якщо ви тут були, варто ще не раз відвідати це недороге місце для відпочинку. І не забудьте зняти квартиру подобово в Умані. Сервіс Doba пропонує лише перевірені варіанти з прямими контактами господарів.

2. Кам'янець-Подільський

Місто називають "Квіткою на камені". Він виріс на вапняковому острові посеред суші, оточений річкою Смотрич. Тут гарна старовинна архітектура та величезна кількість пам'яток, за концентрацією яких місто успішно конкурує зі Львовом. При цьому поїздка до Кам'янця-Подільського – це один з варіантів бюджетного відпочинку в Україні. Обов'язково включіть у список витрат відвідування Стародавнього замку, це недорого. Комфортабельне житло в Кам'янці-Подільському також досить доступне.

3. Полтава

Північно-східне місто на річці Ворскла заслуговує на місце у переліку найбюджетніших подорожей. Полтава приваблює особливим колоритом, багатою історією та численними пам'ятками, а також гучними фестивалями, ярмарками та смачними галушками. Тут багато музеїв, а на знаменитій Круглий площі на туристів чекає цілий комплекс пам'яток архітектури. 

poltava-ya-lyublyu-tebe.jpg

4. Запоріжжя

Місто хоч і вважається промисловим, його дніпровські береги радують мальовничою природою, а список визначних пам'яток задовольняє найвибагливіших мандрівників. Варто відвідати острів Хортицю, постояти біля знаменитого Запорізького дуба, погуляти центральним проспектом і помилуватися Дніпрогес.

5. Вінниця

Вона запрошує насолодитися шоу унікального світломузичного фонтану Roshen, відвідати музей-садибу Пирогова та на власні очі побачити колишню ставку Гітлера. А ще у Вінниці є: 

ua241.jpg

  • сквер імені “Бітлз”;

  • виставка пам'ятників-мініатюр;

  • Музей науки;

  • ретро-музей “Автомотовелофототелерадіо”;

  • ботанічний сад "Поділля".

6. Чернівці

Це європейське містечко називають то “Маленьким Парижем”, то “Українським Віднем”. У Чернівцях багато площ, на кожній зосереджено цікаві пам'ятки, а ще чимало вуличок для приємних прогулянок.

7. Чернігів

Хоч і знаходиться за кілька годин їзди від української столиці, це дуже бюджетне місто. А цікавих локацій тут хоч греблю гати. У програмі туриста Чернігівський вал, старовинні церкви, монастирі, печери, річковий порт та багато іншого.

8. Ужгород

І знову на Західну Україну. Дуже гостинне та дружелюбне містечко, де можна почути всі мови світу. Побудований на сімох пагорбах, Ужгород має 6 набережних. Це мальовниче квітуче місто з найбагатшою історією.

h_ua_den_ujgoroda.jpg

9. Тернопіль

“Файне” місто – одне з найкращих місць, куди поїхати відпочивати недорого та отримати при цьому масу вражень. Дивіться, скільки тут цікавого:

  • знаменитий Тернопільський став у самому серці міста;

  • замок Тарновського;

  • Домініканський костел;

  • Музей політв'язнів;

  • Воздвиженська церква;

  • Краєзнавчий музей;

  • аквапарк;

  • Венеціанський дворик;

  • драмтеатр.

10. Чорноморськ

Шукаєте, де дешевше відпочити на морі в Україні? Тоді вам у Чорноморськ. Курорт, що активно розвивається, поки не встигли заполонити туристи, пляжі тут найчистіші, а цінники посильні.

Секрети бюджетних подорожей

Вибір правильної локації – далеко не єдине правило того, як економно подорожувати. Важливо також приділити увагу нюансам. 

Бронюйте житло заздалегідь, так у вас буде час підшукати найвигідніший варіант. Плюс у цьому випадку ви позбавляєте себе зайвих нервів по приїзді. 

Також варто провести розслідування гастрономічної мапи міста до прибуття. Дізнайтеся, де відпочивають місцеві, перегляньте бюджетні варіанти в мережі. Благо, зараз у такій інформації не бракує. 

Залишайте шопінг на останній день. Так ви зможете дозволити собі спонтанні покупки без потреби потім економити більше, ніж очікувалося.



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки