Головна  / Блог / Куди поїхати? / Початок осені – куди чкурнути на вихідні

Початок осені – куди чкурнути на вихідні

Перший місяць осені ще досить теплий для того, щоб вирватися на вихідні за межі свого міста. Дендрологічні парки, морські осінні курорти, затишні міста та колоритні гірські селища – є так багато красивих місць, де можна організувати хороший сімейний відпочинок в Україні восени.

Осінні міста-пам'ятки України

Умань

Найвідоміший і один з найкрасивіших парків України знаходиться в Умані. Влітку та восени він постає перед гостями у своїх кращих нарядах. Озера, гроти, водоспади, підземна річка, екзотичні рослини та романтичні скульптури – все це гармонійно поєднується в Національному дендрологічному парку Софіївка. Поїздка в Умань – хороша ідея як для сімейних вихідних, так і для романтичного вікенду.

софиевка умань.jpg

Чернівці

В першу чергу це місто відоме гарною будівлею університету – колишньою резиденцією митрополитів. Це одна з головних визначних пам'яток «маленького Відня», яка красиво виглядає і в літній, і в осінній період. Приїхавши до Чернівців на вихідні, обов'язково прогуляйтеся біля міської ратуші опівдні – в цей час трубач на вежі ратуші грає мелодію з пісні «Марічка». Окремий день можна присвятити прогулянці Музеєм народної архітектури та побуту просто неба – тут можна і до історії доторкнутися, і красивими пейзажами насолодитися.

Черновцы.jpg

Львів

Вибираючи, куди поїхати восени, не можна не згадати про Львів. Це один з найпопулярніших напрямків у будь-яку пору року. Осінь розкриє неймовірно романтичний і затишний Львів. У теплий сонячний день варто піднятися на оглядовий майданчик Високого замку, прогулятися алеями Стрийського парку, а ввечері – послухати вуличних музикантів, попиваючи каву на літній терасі одного із затишних кафе на площі Ринок. Крім цього, у Львові проходить багато міських осінніх свят: свято кави, свято сиру і вина, фестиваль Craft Beer & Vinyl Music.

Львов.jpg

Кам'янець-Подільський

Список найкрасивіших місць України восени буде неповним без старовинного Кам'янця-Подільського. Середньовічне «Старе місто» вражає своєю архітектурою в будь-яку пору року. Осінні барви надають тутешнім краєвидам особливого шарму. Старий замок, Смотрицький каньйон, Турецький бастіон, Замковий і Новопланівський мости, церкви та собори – одного дня буде недостатньо, щоб встигнути перейнятися атмосферою міста, краще затриматися тут як мінімум на вихідні. Завдяки туристичній популярності, житло в Кам'янець-Подільському подобово знайти нескладно.

Каменец-подольский.jpg

Крім перерахованих місць, вихідні в перший місяць осені можна провести в Білій Церкві, де знаходиться дендропарк Олександрія, відправитися на Чернігівщину та прогулятися територією розкішного палацово-паркового комплексу Садиба Тарновських у Качанівці, або поїхати в Житомирську область і побувати на Острові кохання в Старому Солотвині. Плануючи поїздку, заздалегідь подбайте про комфортні умови проживання. Орендувати апартаменти в Білій Церкві, забронювати кімнату в Чернігові або зняти квартиру в Житомирі на добу можна в каталозі подобової оренди Doba.ua.

Старый Солотвин.jpg

Продовження літнього відпочинку – поїздка на море

Вересень – хороший час для морського відпочинку. Погода дозволяє купатися в ще теплому морі та засмагати під уже не таким палючим сонцем. Ціни на добову оренду житла навіть на популярних курортах дешевше, ніж в пік туристичного сезону.

Сім'єю з дітьми можна відправитися на курорти Азовського моря. У вересні тут оксамитовий сезон. Найбільш популярними курортами з розвиненою інфраструктурою є Кирилівка та Арабатська Стрілка.

За веселощами, смачною їжею та гумором варто їхати в Одесу. А якщо хочеться відокремленого або навіть «дикого» відпочинку, зверніть увагу на Кінбурнську косу. Тут люблять відпочивати цінителі пустельних пляжів і наметової романтики.

морской отдых.jpg

Відпочинок восени в колі сім'ї

Ще один напрямок, де можна відпочити від міської метушні, подихати свіжим повітрям і активно провести вихідні всією сім'єю – Карпати. Рафтинг, пішохідні маршрути різної складності, кінні прогулянки, їзда на велосипеді гірськими стежками, купання в озерах. Спланувати поїздку можна самостійно, а можна скористатися вже готовою програмою турів в Карпати. Найпопулярнішим місцем для поїздки є Буковель. Відпочинок восени там по-своєму приваблює туристів власними видами.

велик горы.jpg

Івано-Франківськ – місто, з якого зручно починати знайомство з західною частиною України. Але не варто його розцінювати тільки як транзитний пункт, тут є що подивитися. Міська Ратуша, ресторани та книжкові магазини на стометрівці, Музей мистецтв Прикарпаття, розташований в будівлі костелу, кріпосні стіни Станіславського Бастіону. Є сенс зняти квартиру в Івано-Франківську подобово та затриматися в місті на пару днів.

Бажаючи забратися ще далі в гори, можна відправитися в Закарпатську область. Пам'ятки Закарпаття восени виглядають по-особливому затишно. Відпочиваючи в цих краях, рекомендуємо відвідати водоспад Шипіт, оборонний палац Перені, Карпатський біосферний заповідник. А для сімейного відпочинку варто звернути увагу на село Колочава з його музеями та вузькоколійкою.

колочава.jpg

Комфортна температура ранньої осені дозволяє насолоджуватися активним відпочинком, куди б ви не вирушили. Мальовничі гірські селища, морські та бальнеологічні курорти – будь-який напрямок буде правильною відповіддю на питання, куди відправитися на вихідні та що відвідати в Україні восени.



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки